Op deze dagen komt VER in actie tijdens tweede testweek

Auteur: , 16 Reacties

Ook aankomende week staat weer in het teken van zoveel mogelijk testrondjes draaien.

max verstappen barcelona

Van maandag tot en met donderdag werd er door de tien teams veel -of in het geval van McLaren en Williams wat minder veel- getest met de nieuwe wagens. Het Circuit de Barcelona-Catalunya was het toneel van de allereerste krachtmeting tussen de vernieuwde en flink snellere 2017-auto’s. Een krachtmeting waaraan we nog niet te veel waarde moeten hechten, afgelopen jaar was Ferrari ook meteen snel en kijk hoe het ze in de rest van 2016 verging…

Daniel Ricciardo mocht afgelopen maandag als eerste in de RB13 stappen, maar had van die primeur weinig profijt. Door technische malheur stond hij een groot deel van de dag in de pitbox. Ons Max mocht op dinsdag en donderdag zijn dingetje doen en heeft zodoende flink wat rondjes kunnen draaien in de nieuwe bolide.

Aankomende week volgen vergelijkbare testsessies in Barcelona en bij Red Bull zal wederom Ricciardo de eerste en derde testdag voor zijn rekening nemen, terwijl Max Verstappen op de tweede en vierde dag de RB13 de sporen zal geven. Aangezien de teams pas op dinsdag weer hun auto’s mogen laten rijden, komt het er op neer dat Max op woensdag en vrijdag zal rijden, terwijl Daniel dinsdag en donderdag de baan op gaat.

Grote vraag is vooral of Red Bull nog een aërodynamisch aapje uit de mouw kan toveren. Vooralsnog lijkt hun wagen ogenschijnlijk wat conservatief, een luchtopening in de neus daargelaten, terwijl we van Newey het een en ander gewend zijn als het op inventiviteit aan komt. We gaan het zien, woensdag en vrijdag dus!

We sluiten af met een AB-Boulevardje: Jos Verstappen viert vandaag zijn 33e 45e verjaardag. Jos, van harte!

Max en Jos Verstappen16 reacties

Testen alle teams alleen op Catalunya of gaan ze straks ook nog naar een ander circuit?
@E34M5Touring: voor het seizoen start, alleen Catalunya.
@kapitein187: @viezefreddyw: thanks guys! Dacht dat men ook nog naar een ander circuit gingen voor die tijd. Maar dat is dus pas tijdens het seizoen.
@E34M5Touring: Later het seizoen testen ze nog in Bahrein, Hongarije en uiteraard na het seizoen Yas Marina.

Pre-season testen worden al heel lang gedaan in Barcelona.
Ik denk dat red bull qua bodywork nog wel een verrassing heeft want ze zijn heel druk met de garage afschermen voor de pers
@rob5nismo: zomaar kans van
@rob5nismo: dat doen alle teams
Ben benieuwd waar red Bull nog mee gaat komen
Vooral Ferrari lijkt competitief, maar die halen dan ook alles uit de kast voor strenge Uncle Sergio…
@ce: Dat waren ze verleden jaar ook in Barcelona. Zou me niets verwonderen als ze nu alles op alles hebben gezet om snelle rondetijden neer te zetten voor de fans en voor de bobo’s. Tegelijktijd hoop ik dat ze de lijn van verleden jaar hebben door kunnen zetten. Een strijd tussen 6 (of 8) auto’s is toch leuker, al is het misschien alleen maar om de tweede plek? We zullen zien. Nog 3 weekjes!!
@ruud1954: zo’n onzin redenatie alsof ze geen snelle rondjes rijden. Ferrari loopt gewoon hard dit jaar. Samen met benz de beste blokken. Rb heeft gewoon minder materiaal qua motor
@wildbeest: Waar schrijf ik dat ( en wie?) geen snelle ronden rijdt of dat bijvoorbeeld Ferrari geen goed blok heeft? Ik snap jouw reactie niet.
Het enige wat ik schrijf is dat Ferrari ook verleden jaar heel goede cijfers lieten zien in de testweken en dat ik hoop dat ze de opwaartse lijn van 2016 zullen doorzetten. Ik heb niets tegen Mercedes, Ferrari, Red Bull of welk team dan ook en hoop dat het veld dichter bijelkaar komt.
Maar dat Mercedes wellicht opnieuw de sterkste motor zal hebben dit jaar zou best wel eens kunnen. En dat schreef ik ook (de rest strijdt wellicht voor de 2de plek). Maar laten we eerlijk zijn: dat weet ik niet, jij niet en wellicht de teams op dit moment zelf niet eens. Want dat zal blijken in de eerste paar races.
@ruud1954: de rest rijdt zn rondjes ook op de max. Daaarnaast resultaten van de testsessie zeggen niks over dit jaar. Ferrari loopt gewoon hard, en dat mag ook wel een x. Max naar ferrari 2018
@wildbeest:
Zeker; testritten zeggen nog niet veel maar geven wel een indicatie. Volgende week zal het denk ik wel iets meer zeggen.
Maar de echte waarheid qua snelheid en betrouwbaarheid zal na enkele races pas blijken.

Maar toch denk ik dat het voor een Italiaanse renstal net wat belangrijker geacht wordt dat wat de kranten thuis schrijven over die eerste testkilometers. En daar zullen ze net wat meer rekening mee houden tijdens die eerste testkilometers.

Het belooft in elk geval weer een mooi seizoen te worden.

En Max naar Ferrari? Tja, ik weet het niet. het preekt wel echt voor de verbeelding: een Nederlander in een F1 Ferrari. dat klinkt toch nèt even anders als rijden voor een F1 Mercedes of Red Bull. Maar of Max, zeker gelet op zijn leeftijd, nu al klaar is voor die Ferrari cultuur, met al die media-aandacht, die miljoenen Ferrari-fans die niet teleurgesteld mogen worden? Ik weet het niet. Ik denk dat je daar net wat meer ervaring en vooral overwinningen of titels voor in de wacht heb moeten slepen.
Ik denk dat vooral Renault nog niet al z’n kaarten laat zien. Gezien alle coureurs die met een Renault motor rijden zich niet echt druk maken denk ik dat daar nog weleens een verrassing uit kan komen.

Ook van de teams zelf lees ik nog geen nerveuze signalen terwijl als je naar de tijden van afgelopen week kijkt er wel een heel groot gat zit tussen RBR tov Merc en Ferrari.

Zal interessant zijn a.s. woensdag of donderdag. Lijkt me dat ze dan het volle vermogen gaan gebruiken en dan maar eens kijken waar ze staan.
@Dizono mogen we je vanaf nu ook dizono verlinde noemen dan ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).