Op deze NASCAR-auto mag een kenteken

Auteur: , 29 Reacties

Of de RDW er ook zo over denkt is een tweede.

Een raceauto voor op de straat. Het is toch geniaal. Waar anders dan in de Verenigde Staten gaat deze 2003 NASCAR-auto geveild worden. Je hebt in elk geval iets unieks op de oprit staan als je het apparaat koopt.

Niemand die het ziet, maar waarschijnlijk heeft deze auto nooit echt deelgenomen aan het kampioenschap in de VS. De auto is gebouwd door Magic Customs, Inc. in Brook Park, Ohio. Aan elk detail is gedacht en het verschil met een echte racer is nauwelijks te zien. Het ding staat op een Ford NASCAR Body en heeft een dikke achtcilinder onder de kap, gekoppeld aan een handbak met vier versnellingen. De auto heeft slechts 1.600 mijl op de teller staan.

De NASCAR-auto voldoet aan de Amerikaanse regelgevingen voor de openbare weg en dus kan er een kenteken aangevraagd worden. Het is nog maar de vraag of ze er in Europa ook zo over denken. Ze zien je al aankomen bij de RDW met het monster. Het uiterlijk van de auto is geïnspireerd op de #88 UPS racer van coureur Dale Jarrett. Volgens de advertentie zijn authentieke stickers verstrekt door de NASCAR-organisatie om de auto zo echt mogelijk te maken.

Via Barrett Jackson gaat de auto geveild worden zonder reservebedrag. De NASCAR-auto is onderdeel van de Palm Beach 2019 veiling van de organisatie.29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Heerlijk die slurpende V8! Als deze kwam met een levenslang gratis Firezone 102, had ik wel interesse gehad! Lekker branden ermee 🤪
@RubenPriest; ik neem aan dat het ding op een frame staat en niet op een body?
@rhellema: Zie foto’s
@jarropieters: klopt, maar in de tekst staat dat de auto op een body staat.
@rhellema:
Inderdaad, 2 verschillende dingen.
Goed in lange linkse doordraaiers
Kan hij ook de bocht om zonder 30 graden banking? Hahahahaaaaa lachen met die jongen! 😂
@gulli: eerder de vraag of hij ook rechts om kan ipv links. De rotondes zullen vanzelf gaan zo!
Maar heeft deze dan ook echte koplampen of alleen stickers? Op de foto’s lijken het gewoon stickers zoals een echte nascar auto. Het lijkt me alleen niet dat je daarmee de weg op mag.
@hiostu: lampen zitten eronder. Denk dat ‘ie met wat kleine aanpassingen prima de weg op kan
Het lijkt me eerlijk gezegd wel geweldig om in dit ding aan te sluiten in de file op de A27. Ik vermoed echter dat er een probleempje gaat zijn met de dimlicht test tijdens de keuring.
Die bekerhouder hahah
Ik heb dat nascar nooit begrepen – geen hol aan op de crashes na – debielen die rondjes rijden
@panam1: Jij hoeft het ook niet te begrijpen. Ik woon al een tijdje in Canada en bijna alles hier gaat om hockey en curling. Over voetbal hoor je hier nagenoeg niks, Cultuur dingetje….en NASCAR bestaat al tientallen jaren…in de US en ook hier in Canada. Mensen hier vinden het mooi. Hun traditie , andere gewoonten dan in Europa.
@panam1: Heerlijke domme reactie weer. Je wil het niet begrijpen omdat je je er niet in wil verdiepen. Het is zo veel meer dan ‘een beetje rondjes rijden door debielen’. Het enige debiele hier is jouw kortzichtige reactie. Als het je totaal niet interesseert, reageer dan ook niet. Weer een leukere wereld.
@skinnybmw: oh mea culpa dat ik je tere kinderzieltje heb gekrenkt – NASCAR is voor inteelt rednecks dus dan weet je meteen hoe ik over jou en je afkomst denk – fijne dag verder!
@panam1: Och arme kerel, dat je mijn afkomst baseert op een enkele reactie. Heerlijk kortzichtig alweer. Je lijkt zelf nu eerder door je manier van reageren van een bepaalde afkomst te zijn. Een ‘fijne’ dag mede toegewenst.
@skinnybmw: Wat ik van Nascar begrepen heb is dat het, net als zo veel andere US sporten, vooral een gezellig wij-zijn-USA evenement is, met veel patriottische elementen in het programma, waaronder een brullend all-America-V8 festijn over een voor iedereen goed zichtbaar track.

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen hier in Nederland, die de motorsport meer als behendigheidssport zien, en wat minder met de Amerikaanse sentimenten hebben, daar wat minder enthousiast over zijn.

Misschien dat als je dat wat meer weet uit te leggen, en we wat begrip over en weer weten op te brengen, de discussie iets beter verloopt.

Ik heb één keer in Denver een rodeo bijgewoond. Dat was leuk vooral vanwege het hele gedoe er om heen.
@frank2b: Met kortzichtige mensen valt moeilijk te discussiëren, ze hebben geen interesse voor iets maar geven er wel graag commentaar op zonder zich er echt in te verdiepen bijvoorbeeld. Je hoeft niet overal je mening over te geven en dat doen veel NL-ers nogal graag. Dus waarom zou ik zo iemand uitgebreid gaan uitleggen dat het Nascar racen zelf niet alleen maar dom rondjes rijden inhoudt, los van alle USA-heisa er om heen. Strategie is in Nascar misschien nog wel belangrijker dan in de F1, je tactische positie op de baan, de drag en slipstream etc. Het heeft in dat opzicht wel wat weg van wielrennen, alleen dan een stuk sneller.
@panam1: Het is een veel technischer spelletje dan ‘debielen die dom rondjes rijden’. Verdiep je er eens in. Wellicht vind je het nog leuk ook.
Als ie op een Nascar Ford frame staat, dan heb je er precies niks aan. Die auto’s worden als het ware schuin gebouwd dat ze maar 1 kant op hoeven; linksom. Dat betekent dat wat bij een normale auto een rechte lijn rijden zou zijn, bij deze heel erg naar links trekken is. Dat rijdt niet prettig.

Er is een Nederlander die een keer zo’n ding geimporteerd heeft. Die was veel geld kwijt om de auto rijdbaar te krijgen.
@stefje: NASCAR heeft toch ook de roadcourse? Dus dan zou het frame af te stellen moeten zijn op oval of road.
@vonklausenburg: Is een totaal ander chassis. Ze hebben meerdere varianten voor verschillende tracks.
@e34m5touring: Dat verklaart het!
@e34m5touring: Dan heeft ie hoogstwaarschijnlijk een road-course chassis gebruikt
geen isofix,
De bekerhouder maakt hem straatlegaal in Amerika?
Hij heeft een bekerhouder. Dat verklaard de Amerikaanse toelating.
Hallooo drempeltje! :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).