“Opel-baas moet Audi redden na dieselschandaal”

Auteur: , 11 Reacties

Interessante veranderingen van baan in de Duitse auto-industrie.

Gisteren schreven we over Karl-Thomas Neumann, die momenteel nog aan het roer staat bij Opel. Neumann zou het merk binnen afzienbare tijd verlaten en dat heeft alles te maken met de recente overname door PSA. De Fransen zouden een geheel andere visie hebben op elektrische auto’s en de verschillen zijn dusdanig groot, dat Neumann het veld zal moeten ruimen.

Audi heeft mogelijk ook iets te maken met het verhaal, want daar rommelt het sinds Dieselgate. De Boksbeugel wordt momenteel onderzocht wegens uitstootfraude en de afwikkeling van het sjoemelschandaal kost nog steeds bakken met geld. Daarbij wordt de CEO van Audi, Rupert Stadler, verweten dat hij niet altijd de juiste (strategische) keuzes heeft gemaakt. Vette kans dus dat hij binnenkort de laan uit wordt gebonjourd.

Neumann was, niet geheel toevallig, eerder al werkzaam bij VAG. Hij leidde tot 2013 de elektrische tak van het concern, maar na een stoelendans binnen het management van de Volkswagengroep mocht hij zijn bureau leegruimen. Zeker met de elektrische plannen van Audi in het achterhoofd lijkt een terugkeer op het oude nest dus niet zo’n gek idee. (via: ANE)11 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
De man werkt er niet. Beetje lastig om dan veranderingen door te voeren. Dus kan ie Audi ook niet redden he. Maakt de titel wel a bit of a stretch niet?
Het zal wel.
Een beetje innovatie zou bij Audi, voor de verandering, welkom zijn.
@henkp1: Alleen heeft nou net dat de afgelopen 30 jaar gewoon niet plaatsgevonden bij Opel. Opel is op alle gebieden een beetje de lantarendrager van de Duitse auto-industrie.

Niet alleen zijn waren ze een beetje het zwakke kindje in de Duitse industrie, ook binnen het GM concern waren ze effectief het zwakste jongentje van de klas. Op het eind zelfs ver voorbij gestreefd door ‘deawoo’ / GM-Korea.

Ik heb weinig vertrouwen in die Neumann, zeker na z’n gelieg en manipuleer over de giftige uitstootwaarden van de Zafira 1.6 CDTi ECOflex.
Lijkt me een uitermate geschikte kerel ..
Weet alleen niet of Audi zijn plekkie is ..
Denk het niet eerlijk gezegd ..
Nooit van de man gehoord..m
Is de Opel Karl naar hem vernoemd?
Word de slogan dan straks ‘Vorsprung durch Neumann’?
@allesmetturbo: wir leben Vorsprung
De meeste auto’s worden niet van vandaag op morgen bedacht, ontwikkeld en in de markt gezet, dus het is lastig om zo’n man na een periode van drie jaar op waarde te schatten. Maar goed, ik been aan dat ze bij Audi wel weten wat hij kan.
Neumann, er will noch nicht gehen.
Er will noch ein Opel stanzen.
Dus binnenkort ook onderdeel van PSA

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).