PAG Dacon is Braziliaanse mini-Porsche 928

Auteur: , 13 Reacties

En voor wie deze auto nog niet klein genoeg is, bouwden ze ook een nóg kleinere 928-kloon voor je.

PAG Dacon

In Zuid-Amerika rijden heel wat auto’s die we hier niet kennen. Van Renault Alpine’s die als Willys Interlagos worden verkocht tot aan de Volkswagen Gol. PAG is misschien wel een van de meest bizarre fabrikanten en was slechts een paar jaar actief (1988-1991). In die jaren wisten ze wel een aantal opvallende auto’s te bouwen, zoals deze PAG Dacon 928.

Als de bovenstaande foto nog niet duidelijk maakt wat de inspiratie was, dan moet de naam toch wel een belletje doen rinkelen. Ook de voor de Porsche zo kenmerkende velgen zijn minutieus nagemaakt in een kleinere maat. Onder de kap van deze mini-928 uiteraard geen V8, maar een 2.1 liter viercilinder van Volkswagen.

Als de PAC Dacon 928 je nog te groot is, dan kon je bij dezelfde farikant ook terecht voor de 828. Ook deze is overduidelijk geïnspireerd door de 928, maar is ongeveer half zo groot als het origineel. Opvallend is dat de motor, een boxer uit de kever, achterin ligt, terwijl Porsche met de 928 juist de 911 wilde vervangen en het blok voorin lepelde.

Van beide modellen zijn vermoedelijk minder dan 100 exemplaren gebouwd en details zijn schaars. Dit keer dus geen verdere technische informatie of specificaties, maar dat mag de pret niet drukken.

PAG Dacon 82813 reacties

Kun je wel naar NL halen maar dan denkt iedereen dat je in een mislukte home-built replica rijdt. Geinig idee, maar nee dank u.
Het idee is leuk, maar de verhoudingen moeten dan wel kloppen…
Die Dracon 928 is nog dubieuzer dan het origineel, maar de 828 is best wel een cool ding.

Een soort voorloper van de Smart, daarmee zijn tijd ver vooruit. Maar vormgegeven alsof hij uit de jaren ’70 komt, hip dus. En
met techniek die nóg ouder is.

Maar een sportwagen is het zeker, probeer dit maar eens met je Smart of Toyota IQ. Zelfs de Aston Martin Cygnet heeft het nakijken:

https://youtu.be/MygDGOw4JEQ
Vind die 828 wel een grappig bakkie, jammer dat er niet Meer foto’s bijstaan.
@pinut187: Op deze pagina staan er nog een paar (slideshow van de gele 828) en nog wat meer info.

http://flussigmagazine.com/1/post/2014/10/dacon-pag928-mini-me.html
Bizarre creatie! Meer info en foto’s hier: http://flussigmagazine.com/1/post/2014/10/dacon-pag928-mini-me.html
Van opzij lijkt die “928” ook wel op een Midas Gold (nazaat Mini Marcos)
Van de Dacon 828 schijnen er 47 stuks van gemaakt. Gebouwd op een verkort VW chassis met een bodyshell van 2.65m, IRS suspension en 1.6 – 2.1l luchtgekoelde motor. Info had ik binnen een minuut gevonden…
NEEEEEeeeeeeeeeeeeeeN!
Zo zie je maar weer hoe belangrijk verhoudingen en proporties zijn…..
Het is weer eens wat anders….
2,1 Liter in zo’n klein bakkie? Kon toch wel eens lachen zijn dan!
Kill it with fire!
Bij de 928 is er duidelijk wat misgegaan bij het overtrekken van de tekening…of ze waren het voorwiel vergeten en dat is er naderhand door een monteur of zijn dochter bijgetekend!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).