Peugeot terug naar de VS, slaagt het ditmaal wél?

Auteur: , 54 Reacties

Het zal nog even duren, maar warmen alvast op.

Peugeot terug naar de VS, slaag het ditmaal wél?

Groupe PSA heeft de wind goed in de zeilen en besluit daarom een langbesproken stap te zetten: met zijn merk Peugeot keert het na een absentie van 28 jaar terug naar de Verenigde Staten. Een sterke groei van de Franse autofabrikant, met name aan de financiële kant van het verhaal, heeft PSA weten te overtuigen van zijn eigen krachten, waardoor het zeker weet weer stappen in Amerika te kunnen zetten.

Met Peugeot zal PSA dus zijn eerste stappen zetten in de Verenigde Staten, wat ook voor de andere merken van het concern – Citroën, DS en Opel – kan betekenen dat een overstap in de pijplijn zit. Het plan zal echter niet op korte termijn in werking worden gesteld. Integendeel, PSA benadrukt zijn tijd te nemen met de herintroductie van Peugeot in de Verenigde Staten. Pas in 2026 zullen auto’s van het Franse merk in het land op de markt komen.

Hoewel PSA zich een duidelijk doel heeft gesteld met het verkopen van auto’s in de Verenigde Staten, is het bij lange na nog niet duidelijk hoe het concern het project precies aan wil gaan pakken. Afgelopen jaar liet PSA weten vijftien staten in het land (en nog eens vier in Canada) te hebben uitgekozen waar het in de toekomst mogelijk auto’s wilde gaan verkopen. In de tussentijd heeft het merk niet bekendgemaakt welke plaatsen dit precies zijn, noch heeft het verdere ontwikkelingen op dit gebied gemeld.

Wel is het duidelijk dat PSA naast Peugeot ook zijn mobiliteitsdiensten verder zal willen uitbreiden in Noord-Amerika. Free2Move, een autodeeldienst van PSA, is al sinds het einde van 2017 actief in de Verenigde Staten.54 reacties

Heel slim. In 2026 is Trump gegarandeerd weg, het dan ongetwijfeld aan de bedelstaf geraakte land zal dan een mooie afzetmarkt voor de niet al te dure goedkopere Europese auto’s blijken te zijn.
@mashell: Ik heb echt niets met Trump. Ik vind het echt een rare snuiter. Een seniele gnoom, zo u wil. Ik ben het met heel erg weinig standpunten van hem eens.

Er is een groot deel van de Amerikanen behoorlijk tevreden met het hem. Zeker op kortzichtig financieel beleid weet hij te scoren. Een goede economie verbloemt een slechte president.

Kerel is gekozen om Amerika een beetje op te vijzelen. Hij maakt overal vijanden, maar in de VS doet ‘ie het nog niet zo slecht als de NOS en BBC zeggen. Dus die bedelstaf zal wel meevallen ;-)
@willeme: Je laatste alinea is de beste en geld ook voor jou ” niet zoveel NOS kijken/geloven.
Je bent het trouwens met veel meer punten eens dan je zou denken:
– IS Kapot maken (done V)
– Mensen massa’s stoppen aan de grens (done V)
– Eigen land eerst (constant mee bezig)
– Eerlijke import tarieven met EU/Canada/Mexico (done V , nog bezig met China)
– Uit Parijs akkoord (done V)
– Navo landen laten betalen wat ze al jaren beloven te betalen (done V lopend)
– Chinese toekomstige overheersing benoemen en proberen te stagneren.
– Bedrijven terug halen naar VS en laten investeren in VS ( done V en constant mee bezig o.a. Apple tig biljoen)
– Als Jon Stewart Trump al gaat roemen op twitter dan weet je dat hij iets goed doet ( Veteran 911 program done V)
– Vele dingen meer maar het is geen Politiekblog.
@robusa:

– IS Kapot maken (done V)

Isis is nog niet verslagen dat zeggen zelfs de Amerikaanse inlichtingendiensten en militaire staven

https://www.militarytimes.com/news/2018/12/19/us-troops-are-leaving-but-isis-is-not-defeated-in-syria/

– Mensen massa’s stoppen aan de grens (done V)

Zoveel mensen komen niet over de grens de meste Immigranten komen met en legaal Visum en laten die verlopen

https://qz.com/1517758/border-wall-facts-to-read-before-trumps-speech-tonight/

– Eigen land eerst (constant mee bezig)

Eerder eigen vrienden en interessegroepen eerst daaro belastingverlaging voor de rijken En de Economie groeide al onder Obama en ook wereldwijd

– Eerlijke import tarieven met EU/Canada/Mexico (done V , nog bezig met China)

Druk op China het einige wat hij goed doet. Overige accoorden bijna het zelfde als vorige accoorden


– Uit Parijs akkoord (done V)

De eeste Amerikanen en vooral diegen die voor de Economie belangrijk zijn Ondersteunen Accoord en zien het als econoische kans ipv een bedreiging

https://earth.stanford.edu/news/public-support-climate-policy-remains-strong#gs.sElWAqVw

– Navo landen laten betalen wat ze al jaren beloven te betalen (done V lopend)

Daar heeft hij gelijk

– Chinese toekomstige overheersing benoemen en proberen te stagneren.

Goed dat hij grenzen zet maar winnen doet hij niet daar de Chinese inlandse Econonie !-4 MLD consumenten groter is.

– Bedrijven terug halen naar VS en laten investeren in VS ( done V en constant mee bezig o.a. Apple tig biljoen)

Trumps maatregelen schaden de U Economie en maken bedrijven zorgen of laten ze wegtrekken

mede Dank Trumps belasting verlaging Groeit de Nationale schuld idd tot 2BLN Dollar dat is 2000 miljard


Dus om jou woorden te gebruiken

” niet zoveel FOX NEWS kijken/geloven.

En idd het is hier geen politike forum dus terug naar Auto’s

Het is niet de schuld van Duitsland dat de Amerikanen graag duitse Auto’s willen

En ook al is de handelsbalans scheef Trump kan Europeanen niet verplichten Amerikaanse auto’s te kopen.

Zelfs als die 10 % importtarieven in een korting van 30 % veranderd zouden woren… Zo worden Amerikaanse auto’s geen groot succes in Europa

Succe Peugeot
@wahltiroler: Laatste hierover ivm AUTOblog:
IS nog maar in 1 grote stad is wat ik als laatste hoorde en ze totaal uitroeien zal nooit gaan want ze zitten ook al tussen de gewone bevolking of ondergronds maar het directe gevaar en oprukkende veroverende IS is dood.
Jou art is ook van 3 maanden geleden trouwens.
Mensen aan de grens stoppen bedoelde ik natuurlijk die 7-10.000 aan de mexicaanse grens paar maanden geleden, als hij die niet had tegen gehouden had half Z-Amerika willen komen (zie EU met Afrika dat gaat al jaren zo en zal nog jaren door blijven gaan, jullie schaffen das wel..NOT)
@wahltiroler: China heeft volgens jou 4 miljard meer inwoners als de VS, lees ik dat goed?? Volgens mij zijn er ‘slechts’ iets minder dan 1,4 miljard chineesjes.
@RobUSA: de zg fence act heeft Obama ook gewoon ondertekend.
@robusa:

Ik snap Trump wel. Alles voor financieel gewin. Waanzinnig korte termijn beleid. Dan heeft ie ook de mazzel dat economie gaat.

Feit blijft natuurlijk dat het een complete idioot is. Die bizarre beslissingen die daar genomen worden horen in de jaren ’50 thuis. Die seniele oranje gorilla zal heel lang dood zijn, en dan nog kan het volk daar ‘nagenieten’ van compleet van de pot gerukte ideeën. Om maar te zwijgen van die vide-president die een beetje moeite heeft met homo’s. Pfff.

Maar hey! Er is voor gekozen, dit wil men :-D. Daar moeten we niet over zeuren ;-)
@willeme: Nou nou nou chill bro lol.
Ben het gelukkig niet met je eens zijn plannen zijn imo juist lange termijn:
– Bedrijven behouden en laten investeren in VS is top !
– Infrastuctuur verbeteren.
– Niet Jan en alleman binnen laten in je land waarvan je van te voren al weet dat ze niet mee gaan doen maar aan de tiet van de overheid zullen gaan hangen voor de rest van hun leven en hun 5 nakomelingen idem.
Halllloooo EU !!
– Praten met onze Kim decennia al niet meer gedaan …alles voor een in de toekomst veiligere regio/wereld.
– Na decennia China de macht te laten pakken eindelijk terug vechten wat misschien al te laat is maar wel heeel belangrijk voor onze toekomst Zie 5G netwerk !
– Uit Parijs ac, top voor de toekomst Zie NL pfffff.
Maar enz enz maar AB maar nog maals niet teveel NOS blijven kijken Rob USA tip.
Enige wat wel klopt is dat hij erg oranje ziet dat dan weer wel. :)
@robusa:

Je moet altijd kritisch zijn ten opzichte van nieuwsbronnen. NOS, BBC, CNN, Fox, Guardian: allemaal hebben ze een bijbedoeling of een overtuiging.

Ik ben van mening dat Trump veel verkeerde beslissingen heeft gemaakt. Ook denk ik dat door zijn beleid items als polarisatie en racisme aangewakkerd worden. Leuk dat bij alles ‘America First’ is, maar sommige dingen moet je met meerdere landen regelen. Die bruggen worden nu verbrand. Hierna komt er een president (al dan niet na een tweede Trump termijn) die alle troep mag gaan opruimen.

Ik nap wel dat ze voor hem gekozen hebben. Met Clinton krijg je meer van hetzelfde in het witte huis. Letterlijk in dit geval.

Trumps successen moeten wel in twee daglichten worden bekeken. Ten eerste het huis van afgevaardigden en de rechters: net als de president allemaal republikeins. Dat is een stukje makkelijker regeren dan wat Obama de laatste zes jaar van zijn termijn moest doen.

Ten tweede zit de economie heel erg mee. Daardoor lijkt alles goed uit te pakken. Is een beetje een soort wind in de rug. Altijd lekker om te hebben, maar het maakt Trump niet automatisch een goede president. Het is een zakenman die hard schreeuwt, presidentieel is hij allerminst.

Sommige dingen moeten nog uitgewerkt worden, geef het tijd om uit te werken. Ik ben alleen bang dat Trump te veel kijkt naar de korte termijn. Dat Parijs akkoord was om globale milieuproblematiek aan te pakken. Niet zomaar een hoax van linkse gekkies.
@mashell: Dan hebben we Ivanka nog en dan nog Barron.
Amerika gaat erg goed op dit moment en het ziet er niet uit dat het slechter gaat (veel beter als EU en de toekomst in de EU) dus maak je geen zorgen.
Op autogebied al helemaal niet want zonder Amerika kan je vele merken afschrijven/laten ophouden.
@robusa: …om te beginnen met de Amerikaanse merken.
@jaapiyo: Niet eens maar KIA/Hyundai/Mazda/Toyota doenhet erg goed hier en de hogere klasse Lexus en Infinity. Ja Ford/Chevy/Caddi/Dodge doen het ook goed natuurlijk :)
@robusa: begrijp me niet verkeerd; ik vind het geweldig dat er nog zoiets bestaat als een Dodge Challenger. Maar mochten de domestics hun eigen (pickup-)markt niet gehad hebben waren ze al lang koppie onder gegaan.
@jaapiyo: Ook eens maar er is geen Amerika zonder pick-up dus :)
Die Challenger verkopen trouwens echt goed voor die prijsklasse en verouderde body/techniek classic nieuw in doos zeg maar. In mijn stad zie je iedere dag minimaal 20 Hell Cats rijden Challenger en Charger de wide bodies zo mooi maar helaas geen cabrio dus niet voor mij.
@jaapiyo: Sorry je bedoelde het anders lol ik las te snel.
Tuurlijk hebben ze problemen maar zolang de F150/Silverado nog steeds de best verkochte wagens v/d wereld zijn zal het niet zo’n vaart lopen. Maar ik doelde meer op de je duitse freunden die zonder de SUV aantallen/fabrieken hier ook kopje onder zullen gaan. Amerika (met China) DE grootste afzetmarkt ! BAM
@robusa: yep idd, met name voor sommige nichemodellen als de Mercedes SL et cetera is de Amerikaanse markt letterlijk van levensbelang, daar heb je gelijk in.
@jaapiyo: X5/6/7/8 7 serie/ S klasse/ Q7/8 en alle andere dikke versies van alle modellen AMG/RS/M en alles wat eronder hangt. Amerikanen kopen geen 316/318 nevahh. Bij 335 gaan ze misschien kijken lol.
@RobUSA: uiteraard ben jij hier niet neutraal en ik als medewerker in de Europese automobiel industrie ook niet. Maar de Amerikaanse autoindustrie loopt ver achter en maakt vooral lompe primitieve voertuigen waar niemand in de rest van de wereld daar op zit te wachten. De Amerikaanse automobiel industrie is daarom ten dode opgeschreven en alleen degene die Tesla opkoopt zal overleven. Verkijk je niet op hoe goed het gaat in de VS, de schulden politiek is factoren erger dan de zuid Europese landen en de Chinese financiering daarvan maakt dat het land effectief al lang door China geregeerd wordt.
@mashell: Ik ben niet geheel neutraal nee maar ik bekijk wel alles neutraal daar integen.
Lomp ? primitief ? Ja in de vorige eeuw ja.
Corvette is de goedkoopste supercar met laagste verbruik en onderhoud met grootse prestaties en betrouwbaarheid !
Duitsers kopen op dit moment meer Mustang 5.0 dan de M4 !
Mustang GT 350/500, Caddi CTS-V en ATS-V, Camaro ZL1-1LE, Corvette ZO6/ZR1, Ford GT zijn vaak beter als hun duitse concurrenten en voor veel minder geld/betrouwbaarder en minder onderhoudskosten, je mag best voor de Europese autoindustrie werken maar je moet wel de feiten kennen of je beter informeren en VS auto nieuws kijken van na het jaar 2010.
@mashell: keep on dreaming. De kans is groter dat Europa tegen die tijd aan de bedelstaf is. Dan zijn de PSA fabrieken al lang door stakingen failliet gegaan.
Als kleine stadsauto’s of plekken waar er weinig bergen zijn te beklimmen (bv. Florida), zie ik ze best een kans maken.. Daarbuiten geloof ik niet dat de Amerikaan te porren is voor een 208 1.2L 3-pitter.
@roberto: Jan zijn doch hybrid 4×4 bv 5008 kan best wel eens goed aankomen in bv Californïe.

En hoewel veel Amerikanenen het mottp there is no substitute for cubic inches

hanteren zouden ze wel eens verbaasd kunnen opkijken van de prestaties vsn een308Gti met “naaimachinemotor”

Iets dergelijks was een paar jasr geleden al op TV…

Stomverbaasde Amis die toekeken hoe kleine Europese auto’s rondscheurde
@wahltiroler: ” hoewel veel Amerikanenen het mottp there is no substitute for cubic inches
hanteren ” onze huistiroler is er ook weer. Deze uitspraak stamt nog ver voordat jij geboren was. Mustang4 cil/Camaro 4 cil/Ford GT/F150 6 cil/Caddi 6 cil enz enz. Google gerust nog een x.
@wahltiroler: ja en nee.

Met ja: ja de Peugeot naaimachinetjes leveren leuke prestaties, en ja het zijn tegenwoordig schitterende auto’s (in alle klasses).

En nee: ik denk niet dat een Amerikaan niet snel een Fransoos zal overwegen. Ze nemen Amerikaanse auto’s om dat het vaak patriots zijn, ze nemen Duitse auto’s voor de ‘premium’ en degelijkheid, en ze nemen Japanse auto’s om veiligheid en betrouwbaarheid.

Maar een 3008 (compacte SUV) gaat het bij hun in gedachten niet winnen van GM-model met 36 bekerhouders. Overigens reisde ik twee jaar geleden met een camper door de US, blij dat er een V10 onder de kap zat, sommige wegen had ik niet gered met een 4- of 6-cilinder. In Amerika geldt de regel, liever teveel dan te weinig, kijk alleen al maar in de koelkast van een gemiddelde Amerikaan: jerrycans Coca-Cola, 22” pizza’s etc.
@wahltiroler: vraagje: blijft je toetsenbord hangen of is de fles wijn al op?
@f31bmw320d: typen op een telefoon is lastig…

zeker als je net als ik een beetje spastisch bent 😜
@roberto: tegen die tijd zal alles van PSA wat naar de USA gaat wel elektrisch zijn.
@rikv99: dat kan ook, niet over nagedacht.. een (goedkopere) concurrent van Tesla.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
15 Staten?
Cali, Oregon, Washington, Florida, Illinois,
New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island, Massachussets,
Vermont, New Hampshire, Maine, Delaware, Maryland.
Eitje.
Gaat het werken? Ligt 100% aan de verwachtingen. Maar als ze een grotere versie van de 508 maken en een 308 ten grote van de 508 voor de prijs van de 308. Daarnaast deze nog in de SUV vorm (3008 , 5008 of heten die anders tegenwoordig); dan ben je er zo.
@gregorius: zitten wel een paar rural red states tussen waar die surrender monkeys helemaal niks te zoeken hebben…
Great plan, doesnt work!

~ D. Trump
@ghost: 2026 die is dan (zeker) geen president meer… en rijdt alleen nog in getraliede busjes rond omdat dan misschoen zijn immuniteit is opgeheven
@wahltiroler: denk jij, kennelijk kan hij nog altijd op genoeg steun rekenen. Dat hij überhaupt president is geworden was al bijzonder…zie het nog zo verlengd worden met nog 4 jaartjes.
@ghost: klopt ghost maar na 2 x 4 jaar is het voorbij voor iedere president. Dus ook Trump en dan vervalt zijn immuniteit
@wahltiroler: snap ik, maar wat dan? JFK achterna?
Het aanbod hier is zoveel malen groter als in de rest v/d wereld ze zitten hier echt niet op zo’n 2e rangs merkje te wachten. Word niks imo.
@robusa: Daar maken ze zelf louter 2e rangs merken. Vandaar de Jappen en Koreanen daar zo goed scoren en op de 1e rang de Europese premium merken eigenlijk hoger in aanzien staan dan Caddi en Lincoln
@gregorius: dat die Aziaten zo populair zijn heeft vooral te maken met het feit dat Amerikanen daadwerkelijk geven om betrouwbaarheid. Niet in de Europese betekenis van het woord ‘als het stuk is kost het niet de hoofdprijs om te maken’, maar in de ‘het mag gewoon niet stuk gaan, punt’ betekenis van het woord. Uitzonderlijke gebieden daargelaten heb je er namelijk veel gebieden waar je niet langs de weg wil komen te staan omdat je dan dood gevonden wordt. De Europese merken genieten helaas een hele slechte reputatie op dit vlak daaro. Dat aanzien van de Europese premiums klopt wel, maar tegelijkertijd lees je overal terug dat je niet goed bij je paasei bent als je een Merc/BMW (en vooruit, Audi, hoewel dat daar een stuk minder populair is) ‘out of warranty’ koopt.
@jaapiyo: Eens,duitse auto’s na 3 jaar eruit zeggen ze hier altijd lol.
@gregorius: Dat spreek ik ook iet tegen maar een extra 2e rangs erbij zal geen nut hebben imo.
Je weet wel dat de hele X serie in de VS gemaakt word toch ?
@robusa: misschien heb je gelijk maar misschien worden ze iets meer populair dan Amerikaanse auto’s in Europa…

Das niet zo moeilijk want op een paar Tesla’s na zie je hier in Oostenrijk zo goed als nooit (ik kom een keer of 10 pj in Italïe en daar ook niet)

En daarbij komt van efficïentere zuinige Japanse/Aziatische auto’s zei men ook dst ze nooit zouden slagen in de US…

Inmiddels verkopenn de Aziatische autofabrikanten in America (iets) meer auto’s dan de Amerikaanse
Een 208 zullen ze niet in geïnteresseerd zijn. Maar een mooie 508 wellicht wel.
Hoe spreken de Yanks Peugeot uit?
@raoufff: Denk als Peepshow.
@raoufff: poesjhoo.
Binnenkort bij AvroTros:

Frans AutoBauer in Amerika.
@moveyourmind: lijkt me wel een puik idee. Hoewel ik eigenlijk niks heb met 100% NL en heikneuterigheid vind ik het altijd best prettig om ff naar die gozer te kijken in China. Ongespeeld enthousiasme, mooi.
Ik kan gen model noemen waar de Amerikanen op zouden zitten te wachten en dat is niet negatief bedoelt trouwens, ik vind dat Peugeot prima bezig is maar geen van de producten zou daar aanslaan.

Als Opel nou eens daar heen ging en het super goed zou doen, dat lijkt me wel grappig.
Je hebt ook nog zoiets als merkbeleving wat zeg maar 0,0 is bij Peugeot hoe gaan we dat hier uitspreken om te beginnen lol ??
Peugeot heeft vandaag bekend gemaakt dat ze terugkeren naar VS & Canada, en naar India met Citroën
Amerikanen houden wel van goedkope rommel, dus daar zal Peugeot wel goed kunnen doen.
@emping: haha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).