Politie van Monaco tikt 70 dikbolides binnen

Auteur: , 62 Reacties

Lekker verdienen.

politie

Als er weer eens een liefdesbrief uit Leeuwarden in de bus valt, plegen wij de overheid en haar bende struikrovers met harde woorden te vervloeken. Die boetes zijn wel een behoorlijk prijzige aangelegenheid geworden tegenwoordig, dat vinden veel agenten zelf ook. Wegpiraten hebben één voordeel in Nederland: je moet het wel erg bont maken voordat de autoriteiten je voertuig in beslag nemen. Het kan overigens wel, maar daarvoor moet je bijvoorbeeld minimaal het dubbele rijden van de maximaal toegestane snelheid.

In andere landen doen ze iets minder moeilijk over het (al dan niet tijdelijk) afpakken van je heilige koe. Monaco is een van die landen. De lokale gendarmerie in de Stadstaat handhaaft de orde met ijzeren hand. Zo kon het voorkomen dat de bromsnorren in de afgelopen weken circa 70 hele dikke bakken op hun terrein hadden staan. Je moet er maar de ruimte voor vinden.

Een en ander is het gevolg van strenge regels omtrent ‘onnodig geluid maken’, burnouts trekken en ander soortig showboat-gedrag om zo stoer mogelijk op de lens van carspotters terecht te komen. De Grand Prix van Monaco (verslag) en de autobeurs Top Marques werkten als vliegenpapier op het type mens dat zich kan verliezen in dit soort infantiel gedrag. Op de redactie wilden we er met zijn allen eigenlijk ook bijzijn, maar dat paste niet in de planning.

Auto’s die in beslag genomen zijn, moeten minimaal 48 uur brommen om over hun wandaden na te denken op een snikhete parkeerplaats. Bij het ‘wagenpark’ kan je je vast wel wat voorstellen, hoewel uit beelden blijkt dat er naast de obligate Ferrari’s, Lambo’s, Porsche’s en McLarens ook wat ricers met een 370Z, Impreza WRX en zelfs een getsjoeneerd Civicje gesnapt zijn. Voor de bestuurders daarvan zullen de boetes waarschijnlijk iets meer pijn doen dan voor de gemiddelde exoot-rijder. Naar verluidt heeft het hele verhaal zo’n 300.000 Euro opgeleverd voor de staatskas van het Prinsdom. Beelden check je hieronder, mits je Shmee150 kan hebben.

Dank Christophe voor de tip!
Image-Credit: Pixabay62 reacties

Als je met zo’n auto naar Monaco gaat om je vervolgens zo te gedragen ben je ook een extreme aandachtshoer. Voor mij de reden om er ver weg te blijven.
@viezefreddyw: met een suv volvo en BMWX5 ben je indd wel een droeftoettertje. Waarschijnlijk iets te hard door de tunnel gereden.
@maferick74: En in je supercar ben je natuurlijk wel heel gaaf.
@viezefreddyw: Ach wat maakt het uit. Veel mensen vinden het ook leuk om te zien. Vraag en aanbod zeg maar.

Overigens, geniet er maar van zolang het nog kan. Over een x aantal jaar hoor niks meer
@michaelb: Maar ook heel veel mensen vinden het niét leuk. Zoals in Monaco dus. Vandaar dat de politie ook zo streng optreed.
@viezefreddyw: Precies. Voor alles is een tijd en een plaats. Andermans woonomgeving met herrie vervuilen omdat je dat zelf gaaf vindt is altijd een dikke -1. Of dat nou boenke-boenke-trillende-kentekenplaat-tunes zijn in een oude Civic, of een Tubi-uitlaat op een Ferrari maakt niets uit. OVerlast is overlast.
@vaakbenjetebang: goh, dat zegt helaas niemans tegen de jonge stelletjes voor ze kinderen krijgen, want die mogen wel de hele buurt bij elkaar schreeuwen, gillen, en janken… dan mag ik met een straight piped v8 rijden, zonder dat dat -1 is.
@spykerboy: nogal een verschilletje in dB
@spykerboy: Niemand heeft een grotere hekel aan kinderen dan ik, maar dan nog heb ik meer begrip voor luidruchtige kinderen dan voor luidruchtige volwassenen. Die kinderen moeten nog opgevoed worden en weten of kunnen (nog) niet anders. De luidruchtige volwassene zou opgevoed moeten zijn en beter moeten weten. Als die volwassene dan denkt dat hij een soort aflaat voor slecht gedrag kan ontlenen aan hoe kleine kinderen zich gedragen, dan zegt dat alles over die persoon.

Mind you, niks mis met een luide auto, maar ook een luide auto kan op een beschaafde manier door een woonwijk hobbelen. Een kwestie van beschaving.
@vaakbenjetebang: alleen wordt er in de video verteld dat ze heel extreem controleerden dit jaar, dus sommigen startten alleen de auto op en hij was al te luid waardoor hij werd ingenomen, dus niet iedereen deed burnouts of met 8k rpm door de tunnel
@viezefreddyw: klopt. Een weekendje tunnels blazen in Noord Italië is een veel leukere aangelegenheid in mijn ogen.
@dutchdriftking: Gewoon beiden, beetje feesten in Monaco en daarna richting Milaan scheuren 🥳🥳🎉
@viezefreddyw: precies dit. Ik zag ook laatst bij een McDonalds 2 mannen van ik schat 50+ een revbattle doen met hun r8. Ik had alleen maar medelijden met ze, zo sneu
@viezefreddyw: Hmm, op zich wel leuk toch een beetje rondjes rijden en ondertussen van het uitzicht genieten 🥳🥳
Op 1:17 een golfje 4 trendline!! Hahaha baas
@soundgarden: Ik weet niet wat het geintje kost, maar wellicht kan hij hem beter laten staan…
Wat heb je eigenlijk nog aan een supercar? Je mag er niet hard mee rijden. Je mag geen stoplicht sprintjes doen. En nu mag je er ook al niet meer mee showen.

Als je je Ferrari sleutel op de bar gooit en iemand vraagt er naar dan kun je er alleen maar naar kijken en vertellen dat als je op het gas trapt je in principe in een paar seconden op de 200 km/u zit, en in principe een lekker geluid uit de uitlaat komt, en in principe je harder dan 130 km/u er mee kan rijden…
@Rick-dos: poor little rich girl :)
@davelepeef: Afschaffen die dingen. 😉
@Rick-dos: Als je tegenwoordig je Ferrari sleutel en je iPhone 8 op de bar legt, word je keihard uitgelachen…
@svenska_aeroplan_ab: Daarom moet je nooit je iPhone op de bar leggen.
@svenska_aeroplan_ab: ja duh, weet je hoe oud die al is..

Je moet een gloednieuwe iPhone XS op de bar leggen..
@olivier420: Duh, dat bedoel ik
@olivier420: 50 euro per maand bij Tele2 nou nou… mijn zoontje heeft er ook 1 en een Batavus met Ferrari sleutelhanger.
@thomasthomas: Toch 5 tientjes! Elke maand! Potverdorie.
@Rick-dos: Met je Ferrari moet je een mooie weg opzoeken, geen kroeg…
“Beelden check je hieronder, mits je Shmee150 kan hebben.” Geen filmpje dus, vervelend mannetje die Schmee
@bierbuik: ieder zijn ding, wel alleen ff goed leren spellen voortaan ;)
€300.000 lijkt me een nulletje te veel als de boete rond de €400 ligt (70×400=28.000).
@vroaaar: ooit een boete gehad in Monaco? Als ik voor een magnum ijsje, en 2 raket ijsjes€28,- mocht afrekenen zal de boete ook wel hoger liggen. 🤣😂.
@isn1981: Dan raad ik je af een parkeergarage op te zoeken. Niet alleen is het veel te krap. Ook de tarieven zijn tamelijk hoog.
@viezefreddyw: Beetje laat 😂🤣 helaas ook die heb ik ook al meegemaakt. Was een geweldig top weekend en we hadden er ook wel op gerekend dat het prijzig is. We hebben erom gelachen maar achter aan terug denken is toch bizar hoeveel “normale” dingen kosten daar.
@isn1981: Wij verbleven tijdens onze huwelijksreis afgelopen jaar 2 nachten in het Monte-Carlo Bay Hotel (fantastisch hotel overigens). Die prijzen zijn krankzinnig en in het begin schrikbaren, maar als je je daar eenmaal over heen zet is het bijzonder Monaco eens 3 dagen mee te maken. Om een idee te geven: aan het zwembad betaal je 11 euro voor een Corona, 8 euro voor een flesje water en 25 euro voor een schaal met watermeloen. Ik zal er niet snel meer naartoe gaan (alhoewel de luxe in het hotel wel echt heerlijk was, maar dat kan je ergens anders vast voor minder krijgen), maar wilde het toch een keer mee maken. Tijdens de rest van de trip veel mooiere plekken gezien, maar Monaco had toch iets unieks. Zo zie ik niet vaak vanaf het balkon een helikopter op een jacht landen ;-)
@quincy: kan je toch zien dat Monaco vergane glorie is. Op Ibiza is diezelfde Corona 21 euro.
@isn1981: yep 2x zelfs. 1x rood licht en 180 euro armer en 1x speeding, 65 ipv 50 en mocht 180 euro aftikken.
@isn1981: ik niet. Maar ik denk dat Shmee het (uit ervaring) beter weet en hij heeft het over €400.
@vroaaar: ik geloof je direct ik heb het filmpje niet gekeken 😁
@isn1981: Ik vond het eigenlijk allemaal wel mee vallen, gewoon in de supermarkt je spul kopen en het valt allemaal wel mee. Heb er een week gezeten en het koste me uit eindelijk minder als 4 dagen geneva.
Vind ‘t meest zielig voor die Civic, was alleen maar onderweg naar de Mac voor een McFlurry🍦.
Kom nou eens met le Mans nieuws AB !
@venividivici: Zonde van Racing Team Nederland zeg. Zo te zien is het einde oefening.
@viezefreddyw: Ja, maar dat plaatst AB allemaal niet. Komen liever weer met nieuws over Max Verstappen pfff
@viezefreddyw: Die gaan wel weer rijden hoor. Ziet er erger uit dan het is, volgens mij allemaal ‘bolt-ons’. MAar zonde is het, ze gingen prima!
@vaakbenjetebang: Ik zag het inderdaad. Het leek even erg maar zo te zien komen ze terug. Helaas zal er geen resultaat in zitten.
@viezefreddyw: Duurt wel een stuk langer dan ik gedacht had, we zijn al een uur verder!
@vaakbenjetebang: Maar daar gaat ‘ie dan!
@venividivici: had toch wel gehoopt op een soort Le Mans liveblog, misschien een idee voor volgend jaar?
@venividivici: Er is een voorbeschouwing geplaatst en we gaan ook zeker de race evalueren en de uitslag vermelden. met alle liefde doen we om elk uur een update over Le Mans, maar het feit is dat bijna niemand er in geïnteresseerd is, helaas. Voorgaande jaren was dat al zo, maar dit jaar is het helemaal drama. Waarschijnlijk ook omdat Toyota al na een paar uur iedereen op een ronde het gereden en voor de winst gaat.
@willeme: Kan wel zijn, maar een beetje kwalitatieve autosite dient ook die kleine club bezoekers te bedienen die het WEL leuk en interessant vinden!
@venividivici: nee. Helaas. Het is schrikbarend hoe weinig animo ervoor is. Om de mensen te bedienen die het leuk vinden en we inderdaad een autosite zijn, besteden er van tevoren en achteraf aandacht aan. Dus zijn we je tegemoet gekomen ;-). Als jullie nu allemaal een premium account nemen, gaan wij dolgraag aan de slag met meer autosport!
@willeme: Haha nu is je houding net als die narcistische koppige Jack Plooij. En een premium account? Hoezo? Ondanks dat we doodgegooid worden met irritante reklame zijn de inkomsten daarvan zo bedroevend ja?
@venividivici: ik denk dat je mij niet begrijpt. Excusus als ik het duidelijk bracht.

Persoonlijk ben ik een groot fan van autosport en kijk ik er graag naar. Als het aan mij lag, schreven we er meer over. Het is immers auto gerelateerd.

Echter, er is gewoon te weinig animo voor. Alle raceklassen buiten de F1 is echt een niche. Een hele leuke, als je het mij vraagt, maar het is idd niet lonend.
@willeme: Hum… nou vooruit ik neem het van je aan. Misschien is er volgend jaar wat meer animo gezien de Hypercar klasse eraan komt en besteden jullie er wel wat meer aandacht aan ;-)
@venividivici: velen op de redactie doen niks liever dan integraal verslag doen van F3, F2, IRL et cetera, maar wat collega @willeme zegt zit behalve een klein groepje diehards daar niemand op te wachten. Sterker nog: Nyck de Vries kan de F2 feature race in Monaco winnen en vijf man en een paardenkop lezen het. Daar totaal geen rekening mee houden zou pas echt een beetje narcistisch zijn.
@willeme: Eigenlijk is het best wel gênant dat er op een autosite meer animo (b)lijkt te zijn voor een gewrapte Audi RS6 dan voor een fantastisch autosportevenement wat al tientallen jaren voor entertainment heeft gezorgd en ons prachtige racers als de Mazda 787, Ford GT40 en Silk Cut Jaguar (om maar eens wat te noemen). De keuze om Le Mans slechts beperkt te verslaan is wel te begrijpen, maar daarom wringt het niet minder.
@venividivici: Ja precies! Er gebeuren veel spannendere dingen in Frankrijk op dit moment dan een paar bekeuringen in Monaco.
We zijn in 2017 met 27 MINI’s die kant op geweest in de week voor de F1. Vanaf La Turbie met z’n alle richting centrum waar het een chaos was. Wat een armoede!
Toen maar snel het centrum verlaten en de bergen in gegaan om de klassieke route de Monte-Carlo te rijden. Dat is echt veel fraaier…. vanuit daar naar Cuneo Italië om de weg te vervolgen richting Gardameer en de Dolomieten voor een heerlijke roadtrip.
Heeft het belletje naar de politie toch nog zin gehad. Kan ik eindelijk weer rustig op het balkon zitten 🍹
@rick-dos: Ik leg soms wat anders op de bar. Maakt ook geen indruk.
@troljedemoeder: je moobs?
Beetje laat dit. TopMarques is ondertussen weer 2 weken geleden. De auto’s worden deze week waarschijnlijk weer teruggegeven/opgehaald.
Na 3 min die video van Schmee gezien te hebben, had ik wel het idee dat ik aan het einde van zn video zat, kwam nog een 15min achteraan, Jezus hoe erg kan je in herhaling vallen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).