Porsche 911 GT2 RS: zoveel worden er geproduceerd [updated]

Auteur: , 37 Reacties

Het was al enigszins bekend dat de nieuwe GT2 RS in beperkte oplage van de band zou gaan rollen. Om hoeveel stuks gaat het nou eigenlijk?

Stukje bij beetje komt er meer informatie naar buiten omtrent de nieuwe Porsche 911 GT2 RS. Zo weet Autobild te melden hoeveel exemplaren van de GT2 RS zullen worden geproduceerd en wat ‘ie mag gaan kosten.

Van de nieuwe 911 GT2 RS zullen 1.000 exemplaren worden gebouwd. De eerste exemplaren zijn exclusief gereserveerd voor bezitters van de Porsche 918 Spyder. In Europa gaat de GT2 RS ongeveer 260.000 euro kosten en de auto is volgens berichtgevingen al wereldwijd uitverkocht. Deze herfst zullen de eerste exemplaren arriveren bij de dealer. Investeerders wrijven alvast in hun handen..

De 991 GT2 RS belooft een knotsgekke auto te worden. Met een sprint naar 100 in slechts 2,9 seconden en een top van 340 km/u in combinatie met alle aerodynamische poeha zal het zowel op het circuit, als op de Autobahn altijd een feestje zijn. Zit je niet bij de 1.000 gelukkigen? Niet getreurd. De auto is de ster van Forza Motorsport 7 en kan hier naar hartenlust aan de tand worden gevoeld.

UPDATE: hij is officieel! Meer info HIER.37 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
“De eerste exemplaren zijn exclusief gereserveerd voor bezitters van de Porsche 918 Spyder”, mooi dan zijn er dus nog 1000-918 = liefst 82(!) stuks over voor overige kopers (die er nooit in gaan rijden).
@eetvlagetmoney: waarschijnlijk niet alle 918 rijders zullen er 1 afnemen, zullen er vast meer overblijven.
@eetvlagetmoney: snap ik. Met een automaat in een GT2 zou ik ook niet gaan rijden..😜
@eetvlagetmoney: reservering wil niet per sé zeggen dat zij er ook allemaal eentje zullen nemen. Zelfs voor die mensen is ’t ondoenlijk elk speciaaltje te kopen…
@eetvlagetmoney: denk dat een niergordel geen kwaad kan als je er wel in gaat rijden, ik vrees dat hij spijkerhard “geveerd ” zal zijn, niet echt iets voor de openbare weg
@eetvlagetmoney: Dit klopt ook niet. In Amerika is er een 918 owners gedoe. Die krijgen hem inderdaad als eerste aan geboden. Rest van de wereld werkt dat dus niet zo. Dus er blijven er nog genoeg over 😉
Goed dat ze zo hard hun best doen om de investeerders in de wielen te rijden…
Dus rond de 4ton euri hier in NL schraapland..
Ik betrap mij erop om 260k een schappelijke prijs te vinden voor een GT2 RS. Verziekt ben ik door de tweedehandsmarkt, waar deze na aflevering ook voor een veel hoger bedrag aangeboden zal gaan worden..
@pindakoning:

Maakt toch niet uit ..
Geld is toch geen roggel waard ..
Ach mensen. Voor 100k koop je een mezger 997.2 manuele gt3.
Is toch bijna evenveel bang for Your Buck
@woudloper: 997.2 GT3 is geen Mezger
@991gt3rs: zeker? Dacht pas vanaf de 991…
@991gt3rs: leg uit
@991gt3rs: ehhh? Jawel! Pas bij de 991 was het geen Mezger ;-)
Ik heb er 1 aangeboden gekregen en heb geen 918. Bullshit volgens mij. Alle auto’s die ik aangeboden krijg van hen, kan ik effectief kopen. Het lijkt me niet dat ik tot de top-82-niet-918-eigenaren-vd-wereld behoor. 🙄
@100octane: …ik heb er 2 aangeboden gekregen…
@cpp1: ga vis vangen sukkelaar!
@100octane: pics or it didn’t happen!
@mars: dus je wilt een foto van iemand die aan het telefoneren is?
@100octane: Was jij ook niet degene die op Autojunk zei een 991 Speedster in bestelling te hebben? Mooie luxepositie zit je in, als de Porsche dealer je gaat bellen om de speciaaltjes aan te bieden. Geniet ervan, zou ik zeggen!
@Edge: ja speedster is al 1 1/2de jaar in bestelling en een gt4rs ook al bijna 4 maanden, en heb 2 weken geleden geweigerd voor de turbo s special edition. Je kan ze niet allemaal kopen he. Er is nog iets buiten auto’s ook…
@100octane: en buiten porsche..
Nee zonder grappen, lucky you
@lekkaah: ooit op audiëntie bij de grote manitous in maranello geweest voor een f12 TdF maar omdat ik nog geen pony heb, mocht ik niet meespelen id speeltuin. Dus dat is voor mij een afgesloten hoofdstuk. Ik aanvaard maar 1 × neen in het leven…
@100octane: kan je verwachten dat je een limited edition mag bestellen als je nog geen klant bent? Vrees dat dat bij McLaren of Porsche niet anders is?
@woudloper: ik ben met hetzelfde verhaal naar porsche gegaan voor een 991 gt3rs. Deze rij ik ondertussen al 1 1/2de jaar. Was in 2015 ook een absolute topper… ondertussen krijg ik alle top porsches op een dienblad aangeboden.
@100octane: daar zijn er echter ongeveer 3000 van gemaakt dacht ik? Is wel een stuk meer dan de tdf.
Hoe dan ook: proficiat. Kan het er mee te maken hebben dat Nederland een lastig land is om dure supercars te slijten en de dealers daardoor relatief minder snel hun allocaties kunnen invullen? Just asking.
Nog veel smiles per gallon gewenst.
@woudloper:
Ca. 7500 zelfs.
@amghans: volgens is dit finaal het aantal, maar bij bestelling einde 14 begin 15 was er sprake v 2000 stuks. Maar omwille vd stormloop en de druk vd klanten zijn er een hoop meer gemaakt. Nu ja het is wat het is maar ik ga nooit meer naar ferrari. Porsche kan mijn honger wel stillen. 😉
@100octane:
Yep, zo heb ik het ook begrepen, ca. 7500 is het finale aantal. Vooral jammer voor degenen, die op ca. 2000 rekenden en ‘m primair als belegging hebben gekocht. Voor de echte rijders van minder belang. Ik ben blij, dat ze er ‘een paar’ meer geproduceerd hebben dan oorspronkelijk gepland.
@100octane: misschien dat ze in NL dan schappelijker omgaan met (potentiële) klanten
Mijn vader wil deze inruilen tegen zijn 914.
Als Porsche nou ballen heeft steken ze de middelvinger op naar de investeerders en brengen ze er meer uit. Een stuk of 5000. Zou ze wel sieren na die opmerkingen dat ze een beetje klaar zijn met investeerders die hun auto’s kopen om te laten verstoffen in een loods.
@edge: Op zich is Porsche ertoe in staat. Van de 991 GT3 RS zouden er aanvankelijk ook ‘maar’ een stuk of 2000 maken. Zijn er uiteindelijk ca. 7500 geworden. Voor echte rijders op zich niet zo’n, maar kan me voorstellen, dat degenen, die er één als belegging gekocht hebben, zich toch lichtelijk in de zak gescheten voelen . . .
@amghans:
Edit : niet zo’n probleem *
@Edge: het verhaal klopt wellicht ook niet. Een Hoge pief bij Porsche heeft aangegeven dat er zoveel GT2 RS’en gebouwd worden, als dat de productie capaciteit aankan (interview GTO magazine) beetje vaag houden ze het dus. Dit is dus wel naar aanleiding van de gehypte R.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).