Porsche 918 Spyder is Autoblog auto van het Jaar 2014

Auteur: , 55 Reacties

Jullie hebben gekozen; de vijfde editie van de Autoblog auto van het jaar!

Porsche 918 Spydertini in NL

Afgelopen weken konden jullie weer stemmen via onze poll. Het was een shortlist met ditmaal 10 modellen, waar jullie een favoriet konden aangeven. In tegenstelling tot andere ‘verkiezingen’ gaan we dus niet in de toekomst kijken en gokken welke auto er populair zal worden. En we gaan ook niet pretenderen dat wij het beter weten dan jullie. Nee, het publiek kiest de winnaar. Het gaat daarbij om modellen die dit jaar(!) zijn uitgekomen en dus ook op de weg te zien zijn. De winnaar? De Porsche 918 Spyder!

Illustere voorgangers waren de Tesla Model S, Ferrari F12berlinetta, de BMW M5 en Saab 9-5.

De 918 Spyder werd overigens op de hielen gezeten door de Alfa 4C (2e plek) en de BMW i8 (3e plek), maar de Porsche is een uitstekende keus. Dankzij een 4.6 liter grote V8 en hybride techniek is er een gecombineerd vermogen van 887 pk aanwezig, plus meer dan 800 Nm koppel. Wat ons betreft een terechte winnaar!

Foto-credit: een Martinitastische 918 Spyder bij Huis ter Duin, gespot door ekkie94.55 reacties

Opzich een leuk wagentje. Maar doe mij maar een Alfa 4C. Of een LaFerrari natuurlijk.
@trustmeiamanengineer: ok, fijn om te weten, maar die hebben dus niet gewonnen.
@autoblogger: Ok, dat had ik inderdaad begrepen.
-edit: ok, en nu weer ontopic-
@autoblogger: ik word moe van jou op deze manier.
Hij verkiest gewoon een auto boven de 918 Spyder.. Iets waar jij verder niets over te zeggen hebt.
@jrmpower24:
Als eindbaas van dit blog mag hij volgens mij vinden en zeggen wat hij wil, daarnaast heeft hij de edit knop..
Kunnen we nu een ritje in zo’n auto winnen?
Onvoorstelbaar dat we toen allemaal de M5 hebben gekozen. Die valt zo tegen.
@SCscreamGT2: hahaha, ehm de Saab 9-5?
@w0o0dy: Top! Mijn lobby heeft het destijds goed gedaan…
@SCscreamGT2: BMW Fanboiism, en daar zijn er nogal wat van hier op AB, verklaart m.i. ook waarom de i8 nog zo hoog eindigt ondanks de doorgaans anti muesli-auto stemming hier. Fanbois zouden nog op een drol met een BMW logo stemmen.
@weem: en jij bent zeker zo’n mercedes fanboy
@bmwz3: Neen, en zou ook een beetje vreemd zijn als ik me juist over fanboigedrag beklaag, niet?
@weem: Met alle respect maar een verdiende plek van BMW.

Hadden ze dan op de Audi TT moeten stemmen? Want die had een cool tacho-scherm met navigatie erin…. Dan is de i8 toch een stuk boeiender in ieder opzicht.
@reistje: Nee, maar wel de AMG en LaFerrari.
@weem: denk dat de term ‘muesli-auto’ multi interpretabel is. Ik heb bijvoorbeeld helemaal niks met een nissan leaf, opel ampera en dat soort meuk.
Hebben we het echter over de fiskers karma, tesla’s model s en i8’en, dan zeg ik volmondig jaaaaaaa;)
@weem:
Kan je het zo moeilijk verkroppen dat de TT en de Golf stijf onderaan zijn geëindigd..?
Persoonlijk heb ik heel weinig met Duitse auto’s maar dat de i8 hoog geëindigd is vind ik niet meer dan terecht.
BMW durfde zijn nek uit te steken en kwam met een bijzondere auto, erg on-Duits dus eigenlijk en dat kan ik dus wel waarderen..
@SCscreamGT2: @weem:
M5 F10 valt tegen.. Whahaha
Het is gewoon een geweldige wagen.
@SCscreamGT2: wel eens de huidige M5 gereden toevallig…?? Het ding is een stuk minder ‘bruut’ dan de V10 ervoor, maar nu wel een stuk bruikbaarder, completer en niet te vergeten sneller!!
Mmm, die poll heb ik gemist, waarschijnlijk omdat ik AB via een app lees?
@escort77: jup, alleen te zien op de desktopversie van hun site, ergens rechts in beeld onder “Vandaag X jaar geleden”
Helemaal terecht dat de 918 heeft gewonnen!
@axel968: eens! Gisteravond op Discovery nog even het verhaal van de auto gezien.
Dubbel en dwars verdiend.
De 4C en de i8 vind ik een goede tweede en derde plek. Zelf heb ik op de LaFerrari gestemd. De 918 doet me niet zoveel.
In de kleurstelling dat die erboven staat is die het bijna waardig.

Als was zilvergrijs met daarop de martini kleuren nog leuker geweest.
Niet mijn keuze maar ik stem danook niet louter op PK’s.
Wat mij betreft had de 4C mogen winnen al kan ik best leven met P2.
Zeker als je ziet waar de TT geëindigd is.., nog onder de Cactus..
@tupperware: Cactus boven de TT? Mooi, dan heb ik dus niet voor niets op de Cactus gestemd.

Ben het met je eens over de 4C trouwens, door zijn ‘beperkte’ aantal pk’s kun je hem tenminste eens lekker los laten op de openbare weg. Probeer maar eens even lekker door te trekken met zo’n 918 zonder meteen je rijbewijs kwijt te zijn… je zult altijd voorzichtig moeten rijden met zo’n ding.
@motoragent: wat wen onzin, met een Opel kadet kan je ook je rijbewijs kwijtraken.

50 km te hard doet de 4c ook in minder dan een scheet.


@damrakker: helemaal geen onzin. De Porsche kan je niet even op de staart trappen. Op de openbare weg iig of je ben levensmoe.
De 918 is naar mijn mening een ”sympathiekere” auto dan bijvoorbeeld een P1 of een Ferrari DeFerrari. Bij de 918 is er meer overtuigend ingezet op de elektrotechniek, terwijl het bij de P1 en de DeFerrari meer aanvoelt alsof het een verplichting is. Maar dat kan ook slimme marketing zijn van Porsche’s kant. Belangrijker vind ik dat Porsche een auto heeft weten neer te zetten met een elegant uiterlijk, zonder schreeuwerig te zijn zoals de McLaren of de Ferrari. De Ferrari is bovendien met zo’n naam de verpersoonlijking van Narcisme en Ferraristische arrogantie met een hoofdletter N.
@jipino: Als je het hebt over marketing en de 918 vind ik dat Porsche het helemaal verkeerd heeft aangepakt. Eerst geven ze het uiterlijk van het ding prijs zodat hetgeen waar iedereen toch het meest benieuwd naar is allang bekend is. Tussentijds komen ze er opeens achter dat de concurrentie veel wildere plannen heeft dan zij zelf en schroeven ze de specs maar even snel omhoog om vervolgens nog steeds de langzaamste auto te bouwen. Uiteindelijk wordt er een auto onthuld waarvan iedereen het uiterlijk al lang kende en waarvan iedereen ook al wist dat hij niet de snelste kon zijn.
@berlinetta: helemaal mee eens!
@berlinetta: Ja dat ben ik met je eens. Maar daar had ik het niet over, ik heb het specifiek over het idee van een meer geïntegreerde elektrische aandrijflijn, maar aangezien ik daar niet veel verstand van heb kan het ook zijn dat ik me dat heb laten aanpraten door marketingmeneren.
@jipino: Ja technisch gezien zal de 918 prima in elkaar zitten. Daar hoor je mij ook niet over. Ik gaf alleen even aan waarom de 918 mij niet zoveel doet. Ik vind hem een klasse lager dan de Ferrari en de McLaren.
@jipino: jammer dat je een goed onderbouwde nette reactie weer moet eindigen met de volslagen nutteloze toevoeging van “ik vind de naam ferrari stom en ik vind het stereotype mensen dat ze rijdt ook stom daarom is het merk stom” opmerking…
@lambo4all: Dank voor het compliment. Je interpretatie van het laatste deel van mijn reactie vind ik een stromanredenering. Ik vind de naam “Ferrari” niet stom, maar de naam Ferrari deFerrari”. De mensen die erin rijden vind ik ook niet ”stom”. Ik vind het merk, of liever de mensen achter het merk ”stom” omdat ze in meerdere opzichten elitair en arrogant gedrag vertonen. Bijvoorbeeld het zelf selecteren van wie er in aanmerking komt voor hun auto’s. Of het zelf selecteren waar en wanneer iemand met z’n auto waar ‘ie twee miljoen of iets dergelijks voor heeft betaald (zoals de FXX enzo, 8 events per jaar geloof ik), en bovendien nog extra moet betalen om er dan mee te mogen rijden na 2 jaar (althans, bij de Laferrari FFX). Of de manier waarop Chris Harris werd behandeld door Ferrari nadat hij suggereerde dat Ferrari hun persauto’s beter afstelden (als ik het me goed herinner). Dat ik dit niet goed redeneer in mijn vorige comment ben ik met je eens, maar soms is dat niet passend.
Terecht! Wat een dikke auto!
Autoblogger had zelf de S63 gehoopt. Ik vind deze top 3 veel beter. Mooi ook dat die Lalalafaralalari niet in de top 3 staat. Daarvoor moet er een autoblog Engine of the year poll komen :P
Kijk, dit soort auto’s verwacht ik in een verkiezing van de auto van het jaar in plaats van een BMW i3 of een renault twingo. Ik zeg, de auto van het jaar verkiezing vervangen voor de autoblog van het jaar verkiezing!
@6cilinder: Dat zou betekenen dat eigenlijk niemand geen ene kut aan die verkiezing heeft…
@clarkson: maar dan kom je wel bij de essentie van de verkiezing uit: niemand zou ook maar ene kut aan die verkiezing moeten hebben.
Een geupdate Passat met een nieuwe Twingo en een truttenschutter van een hoge Bmw 2-fwd vergelijken om de beste eruit te kiezen; daar heeft dus niemand ene kut aan; want t zijn appels met peren & fotoshop modellen met hockeydames.
@gregorius: Dan stem ik voor de Hockeydame?
Jammer dat het de Porsche geworden is. Hoop serieuze mensen hier blijkbaar….
Lelijke bak snap niet dat mensen dit kiezen
Terechte winnaar!
Van mij had de Porsche 918 of d S63 AMG coupe mogen winnen, maar ben het ermee eens dat de 918 het is geworden. Wat een auto en nu al tijdlozer dan de LaF, mooie simpele lijnen doen het altijd goed het sterker nog op en top 100% Porsche heeft niks weg van een andere supercar.
Golf heeft 2% met 79 votes en de TT 3% met 71 votes?

Persoonlijk vond ik de keuze nog best lastig, de Targa, Golf en TT vielen in ieder geval meteen af. Ik had eerder naar de S geneigd als het geen AMG was.
Alles met Martinistrepen is gewoon geil .
De Cactus had moeten winnen, tja…..
Hoe kan een hyper-car nou auto van het jaar zijn? Leuke auto, begrijp me niet verkeerd maar de keuzes slaan natuurlijk nergens op. Hoe kunnen jullie nou een Golf naast een Porsche zetten? Met het publiek wat deze site bezoekt weet je van tevoren al wat de uitslag gaat worden.

Wie is het lekkerste wijf van Nederland. Doutzen Kroes of Erica Terpstra? -_-
@bitethepillowimgoingindry: lekker boeiend stem gewoon op de auto wie je het liefst wil bezitten
Goeie keuze!! Het zou trouwens leuker zijn als jullie volgend jaar ook een filmpje maken met daarin alle genomineerde auto’s om dan later in datzelfde filmpje de definitieve keuze te tonen!

De tekst zoals geschreven is nu eigenlijk weinig onderbouwend en niets zeggend!
We gaan qua collectieve smaak wel vooruit als je het rijtje bekijkt!
Wat doet die BMW in dit lijstje? Hebben jullie die achterkant gezien, om nog maar te zwijgen over die koffiemolen achterin… Hmpfff
@maseratizzzzzzzz: Omdat het misschien een van de meest vernieuwende auto’s van het lijstje is?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).