Porsche 924S Baja Rally kan van jou zijn

Auteur: , 7 Reacties

Mogelijk voor een net prijsje.

Laten we eerlijk zijn: er zijn bij lange na niet genoeg Porsche rallyauto’s op aarde. Hierom is het bijzonder fijn als de kans zich voordoet er een op de kop te tikken, zeker als het een klassieker is. Deze Porsche 924S, die dit jaar nog heeft deelgenomen aan de Baja XL Rally, is een prima optie. Met een beetje geluk hoeft hij je niet eens zoveel te kosten.

Op het moment van schrijven is het hoogste bod op de Porsche 924S slechts 10.928 dollar (heh!). De auto wordt momenteel te koop aangeboden op de bekende veilingwebsite Bring A Trailer, die veelal pareltjes in de aanbieding hebben.

De Porsche 924S in kwestie stamt uit 1987 en wordt aangedreven door een 2,5-liter vier-in-lijnmotor, die verbonden is aan een handgeschakelde vijfbak. Diezelfde vierpitter ligt eveneens in de 944, die af fabriek werd geleverd met ongeveer 150 pk. Over de 944 gesproken, de Baja-auto heeft eveneens de short shift kit van dit model. Ter voorbereiding voor het betere off-roadwerk is de auto voorzien van een limited-slip differentieel en 15″ velgen met BF Goodrich-rubber.

Uiteraard houdt het daar niet op. Zo draagt de 924S de neus en de motorkap van het Turbo-model, een handige dakdrager, LED-schijnwerpers van Hella en staat hij hoger op zijn poten. Al die ruige aanpassingen vallen binnenin de auto niet zozeer op; dankzij de fraaie leren bekleding en het intacte dashboard kan hij zo passeren voor een straatauto.7 reacties

Wat een vette bak! En wat is de 924 eigenlijk mooi.

Maar die gaat vast en zeker voor veel teveel geld afgetikt worden. Altijd bij bring a trailer.
Als Hödlmayr die trailer met die Porsche gaat brengen snap ik die lage prijs wel.
Stoelen op standje liggen. Is dat de nieuwe manier om te laten zien, dat de binnenkant lekker ruim is :-)

OT, heerlijke bak
Lekkere Porker…..zou wel bij mijn verzameling passen….al zat dit de eerste zijn
Toffe bak! Wat ik me wel afvraag: geen vijfpuntsgordels? En geen veerpootbrug? En konden ze de dakdragers niet op maat zagen? Dat laatste vind ik iig altijd zo jammer aan van die non-originele exemplaren.
@jorrit: Eensch wat betreft die dakdragers. Er zijn zelfs dakdragers voor de 944 als accessoire geleverd, perfect passend en dus geen gekke uitsteeksels. Had deze bij mijn 944 en waren best gewild.

OT: Fantastische bak, maar jammer dat ook de transaxles in de ‘waarde-lift’ zitten/hebben gezeten.
Ziet er goed uit! Lekker opgepoetst ook. Moet een rally auto echter geen rolkooi hebben?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).