Porsche, Audi en Lamborghini gaan dit platform gebruiken

Auteur: , 12 Reacties

Cheers op een mooie uitkomst.

918 Spyder

Porsche heeft de verantwoordelijkheid gekregen om een geheel nieuw platform te bouwen voor elektrische sportauto’s en supercars. Hier komen toekomstige auto’s van Porsche, Audi en Lamborghini op te staan.

Het platform luistert naar de naam SPE en is het derde platform voor elektrische auto’s van de Volkswagen Groep. Eerder maakten we al kennis met het MEB- en PPE-platform van het concern. Volkswagen koos Porsche uit om het nieuwe platform te gaan ontwikkelen. Het plan begeeft zich nu nog in een beginstadium. Verwacht dan ook nog geen concept op het SPE-platform voor 2025.

Met de Terzo Millennio weten we al wat we qua elektrificatie van Lamborghini mogen verwachten. De verwachting is dat Audi met een elektrische sportauto รก la R8 op dit platform gaat komen. Technische details over het SPE-platform zijn nog niet bekend. Op dit moment is alleen duidelijk dat er een gloednieuw platform vanuit de Volkswagen Groep gaat komen. (via Autonews)12 reacties

Zou mooi zijn als Porsche straks bij de electrische 911 vasthoudt aan de kernwaarden. Dus de motor en accu’s allemaal achter de achteras. Wheelie cool.
@E34M5Touring: prima, gewoon een dikke 6 houden. En dan een hybride en een elektrische. Als er maar geen diesel/4pitter komt.
@porschepdk: binnen 10 jaar kan je geen nieuwe diesel kopen meer helaas….
@dutchdriftking: dat is waar ook.
@dutchdriftking: Daar ben ik niet zeker van, maar we zullen zien.
@e34m5touring:

Het door porsche ontwikkelde platform zal door audi in de tegenovergestelde richting worden gebruikt.

Het accupakket in lengte voor de vooras.
“definitely passes the shoe-test Martin!”
@dappers: daar past zelfs niet eens meer een plakje tofu tussen! Misschien zit Cheryl in de auto?
@dappers: Haha Martin of Marty ;)
Als het dan echt een sportief gebakje is graag.
Klinkt interessant! Ik hoop wel dat het platform de merken de ruimte biedt om onderscheidend te zijn, niet alleen ten opzichte van de concurrentie maar ook ten opzichte van elkaar.
Krijg een heel naar gevoel van die foto. Loopt dat nou net wel of net niet aan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).