Porsche Cayenne ‘Exclusive’ is helemaal niet zo ‘Exclusive’

Auteur: , 24 Reacties

Waarschijnlijk is het een demomodel dat ze moeten doorverkopen, ofzo.

Misschien wel de grootste automobiele zonde is de ‘SUV-Coupé’. Het is een auto die geen nut dient. BMW begon met de X6 en Mercedes-Benz (GLE Coupé) volgde snel. Nu doen ook Audi (Q8) en Porsche (Cayenne Coupé) mee met afzichtelijke stukje van de markt. Dit is het automotive equivalent van een Jerobaum fles Bollinger op de grond strooien. Je moet zelf weten wat je doet met je geld, maar het is zonde van de grondstoffen.

De SUV Coupé is erg zwaar, maar heeft minder ruimte in de aanbieding dan een gemiddelde D-segment stationwagon. Die logica ontgaat de eigenaren natuurlijk: die willen gewoon zo’n rijdende middelvinger hebben. Eerlijk is eerlijk, bij de Porsche Cayenne Coupé gaan de nekharen minder ver rechtop staan. Wellicht omdat het een Porsche is, wellicht omdat het design minder geforceerd overkomt. Dit gaat ongetwijfeld een populaire auto worden in bepaalde contreien.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé Exclusive Manufaktur (PO536) '19

Om jezelf te onderscheiden, kun je je altijd wenden tot de dames en heren van Porsche Exclusive. Voor elke Porsche heeft de Exclusive afdeling aparte opties op het gebied van opties, velgen, lakken, bekledingen en afwerking. Het was natuurlijk maar de vraag niet of, maar wanneer ze de Cayenne Coupé gingen aanpakken en welnu: hij is er.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé Exclusive Manufaktur (PO536) '19

Het resultaat is alleen buitengewoon ingetogen. De kleur van de Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé is Quartz Grey, niet echt een opvallende tint. De prijs zit ‘m niet zozeer in de tint van de lak, dan wel wat er allemaal gespoten is in de betreffende lakkleur. In dit geval is dat zo’n beetje alles, inclusief het SportDesign package. Verder zien we 21″ wielen (bicolor), sportuitlaten en een zwart gespoten achterspoiler.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé Exclusive Manufaktur (PO536) '19

Sorry Porsche, maar volgende keer moeten jullie even iets beter je best doen. Ten eerste die kleur: dat is geen eens een ‘Exclusive’ kleur, het is gewoon een standaard metallic lak. Het zwarte leer is ook gewoon ‘standaard’. Ten tweede: als we de configurator aanslingeren, blijkt dat er echt wel wat mogelijk is bij de Exclusive-afdeling van Porsche, de afbeelding boven en onder laten zien wat je écht kan doen als behoefte hebt aan iets bijzonders.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé Exclusive Manufaktur (PO536) '19

Kortom, gemiste kans.24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Alles is exclusief. Alleen je pinpas , bankrekening , creditcard is bij het afrekenen inclusief.
@grotebeer: de bpm en btw is dan ook vaak inclusief
@grotebeer: En vergeet de cognitieve dissonantie niet achteraf. Dat is ook inclusief..
Goh, in het oranje is deze wagen zeer goed te pruimen! Is deze SUV sowieso het beste om te zien van heel die coupeSUV line-up
@rikv99: helemaal mee eens!
@rikv99: ik vind zo’n oranje dan weer niks, maar ja ben ook niet zo koningsgezind.
@rikv99: Ik vind de Audi Q8 dan nog het minst lelijk van allemaal. En de SUV coupe’s van Mercedes staan stipt op nr. 1 qua lelijkheid.
@berlinetta: helemaal gelijk, inderdaad die versie van BMW zijn niet om aan te gluren.
@rikv99: eens, maar de te reguliere Cayenne vind ik wel een stuk mooier.
Deze is inderdaad het minst erg van alle SUV coupés. Maar dan ben ik dan ook uitgepraat.
Mooie trekhaak!
@tjorque: hopelijk elektrisch in te klappen?
@hotze: neen met een miniatuur boxermotortje gekoppeld aan een nieuwe zesbak 🤓, wel een optie van 37k€
@tjorque: wow wat een bedrag. Dan skip ik die van de optielijst. Wel alcantara-bekleding erbij.
@Willeme Kudos voor de geconfigureerde trekhaak!
@dutchdriftking: Alles aanvinken is alles aanvinken :-D
“Het is een auto die geen nut dient”

Kun je er niet mee van A naar B dan?
@bernoulli: dat kan met élke auto, tenzij je vergeten bent om te tanken ..
De term coupe is sowieso een beetje te grabbel gegooid de laatste jaren. Waar is de tijd dat bijna elk merk wel een lichtgewicht coupetje in het assortiment had? Barachetta, MX3, CRX etc
Ik ben wel een fan van de SUV coupe modellen, gewoon omdat ik de standaard SUV modellen opgehoogde stationwagens vind en ik stationwagens vooral saaie luierexpressen vind. De Porsche is goed gelukt, Audi begrijpt het getuige de E-tron sportback, Q3 sportback en Q8 helemaal. Kia steelt de show met de xCeed. BMW en vooral Mercedes hebben echter gedrochten op de weg gezet, de vorige GLE coupe was echt om te huilen.
@mashell: Kia erbij halen 🤣
“het is een AUTO die geen nut dient”. Ik heb een bang vermoeden dat het IQ niveau van Autoblog publicisten ineens naar de bodem van de Marianen Trog is gedaald. Het nut van een AUTO of TOETTOET is mobiliteit van personen en/of goederen. Zo…nu ga ik me voorbereiden op een Cuppie Soupie, het is bijna tijd!
@iphonistvongates: iphone is niet van Bill Gates maar gemaakt door Steve Jobs
@theblazerunner: U, mevrouw Blaze Runner bent verkeerd geïnformeerd maar ik kan de humor wel waarderen ;-)

Noch William Gates als Steve Jobs hebben ooit in hun leven een iphone gemaakt. iPhones worden gemaakt door Huang Wáng en/of Peng Zhang en hun 957.532 chinese klonen en vanaf eind 2018 door Adhira en Anil en hun 6.589 indiaanse klonen. Steve Jobs hield altijd het laatste woord wat Apple produkten en diensten ontwikkeling betreft tijdens zijn leven. Von Gates is een verbastering (een bekende cabaretier die zijn roze papiertje 4 maanden in moest leveren) van mijn achternaam en ik gebruik iphones als mijn voornaamste communicatiemiddel….ik ben dus een iphonist!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).