Porsche Exclusive onthult zwarte Panamera Turbo S

Auteur: , 22 Reacties

De Porsche Panamera staat tegenwoordig bijna op elke straathoek. Eigenaren die zich wat meer willen onderscheiden kunnen nu kiezen voor de Panamera Turbo S met Porsche Exclusive aankleedsel.

En het moet gezegd worden, de Panamera Turbo S van de individualiseringsdivisie (#galgje) van Porsche ziet er gewoon dik uit. En zwart, vooral zwart.

Om te beginnen is de carrosserie gespoten in het exclusieve Jet Black metallic. Aan de achterkant prijken vier uitlaatpijpen die speciaal voor gefortuneerde Porsche Exclusive kopers in het zwart zijn uitgevoerd.

De wielkasten zijn gevuld met 20 inch vijfspakers die eveneens zwart glanzen. In die velgen zien we eindelijk iets kleurrijks. Gele remklauwen die bij Porsche wijzen op de aanwezigheid van keramische remschijven. De achterlichten heeft Porsche Exclusive even in de rook gehangen, zodat ze wat donkerder getint zijn.

Het interieur is in de kleurcombinatie granaatrood met zwart even duivels. Overal waar je kijkt hebben de Duitsers koeienvel gespannen. Zelfs de ventilatieroosters hebben met leer bekleedde lamellen. En waar geen leer zit, daar plakte Porsche wat carbon. Ook de pook van de automaat is uit dat materiaal vervaardigd. Voor de tellerplaten werd er tegendraads voor de kleur wit gekozen.

Motorisch heeft Porsche Exclusive niets gewijzigd. De 4.8 V8 heeft nog altijd 570 pk en 750 Nm. Meer dan voldoende. Prijzen van dit zwarte snoepje zijn nog niet bekend.22 reacties

Een tikkel is een zwart snoepje. Dit is een zwart gedrocht.
@e34m5touring: nee hoor, ik vind m prachtig!
@thomcarspotter: En daar ben je niet alleen in geloof ik. Kom ze veel tegen. Ik zou m’n 100-150k wel elders spenderen. Heb niks met dat ding. Geloof gelijk dat het fantastisch rijdt etc etc. Maar in die klasse, pffff daar heb je zoveel moois. Dan kwam ik toch niet bij Porsche uit.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wat een pareltje! Ziet er goed uit.
Gadverdamme zeg.

Dat rood gewoon zwart, Chrome randje van die velgen en dan is hij van echt mooi zwart.
utr1984 via Android app
Interieur is nog wel wat bijzonder maar ik vind niks exclusiefs aan bepaalde kleuren, als je het bij een gemiddelde spuiter ook kunt laten doen.
pfff… Het blijft lelijk in m’n ogen. voor dat geld koop je toch liever een Maser of dergelijke …
Als je onderscheidend wilt zijn koop je ├╝berhaupt geen Porsche, dan koop je een Aston of een Maserati.
@tupperware: die flop van een Rapide? Qua interieur e.d. staat de Porsche voor mij wel boven de Maserati. Het is wel gewoon een heerlijke bak, die Panamera. En sinds de facelift eigenlijk best te pruimen :)
@utr1984:
Ik weet dat begrijpend lezen niet je sterkst punt is, maar de betekenis van het woord “onderscheidend” zoek je maar fijn zelf op.
Wat blijft t een hondslelijk ding
nu besef ik me waar ik t kontje op vind lijken, een slap aftreksel van de beetle!

Mij zie je in een maserati langs t stoplicht (mits ik er zelf een kan betalen…)
Onderscheidend? Wellicht.
Mooi? Nog steeds niet.
doe mij maar een ‘standaard’ turbo S
Mooier is hij er inderdaad niet op geworden. Wat een hoereninterieur.
Saaie kleur en lelijke velgen… En gewoon een lelijke auto. Dat rood interieur vind ik wel mooi, maar dat gaat toch niet samen met die gele keramische remschijven.
via Android app
Als je je wil onderscheiden moet je geen zwarte auto kopen, hoe ‘exclusive’ hij dan ook mag zijn
Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind de Panamera geweldig! Deze uitvoering ruil ik graag in voor mijn Talbot Solara ;-)
of andersom eigenlijk… Solara inruilen voor de Panamera :-/
Wat blijft zo’n panamera toch eem verschrikkelijk lelijk ding, al helemaal sinds de facelift.
deze uitvoering is dan iets minder lelijk gelukkig
Bij een panamera draait geen hond zijn hoofd nog om, bij een Maserati / Aston en zelfs bij een Jaguar XJ zie je de hoofden toch al snel draaien.. Ok misschien is de Porsche beter op de weg maar als ik kan kiezen tussen een mooie vrouw in mijn bed of iemand die misschien wel heel goed is in bed maar er eigenlijk niet uit ziet dan ga ik toch voor de mooie vrouw.. Simpelweg omdat je daar niet zo snel op uitgekeken raakt.. Je hoopt elke keer op meer en beter…
Wat een pooierauto. Raampjes blinderen en je hebt de ideale hoerenstraat-cruiser.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).