Porsche neemt de 911 GT2 RS weer in productie

Auteur: , 28 Reacties

Wel een in een zeer beperkte oplage.

Porsche 911 GT2 RS (991) '18

Je hebt Porsche 911’s en Porsche 911’s. Bij de 991 was de verscheidenheid aan modellen enorm groot. Je ideale 911 uitzoeken duurde gemiddeld een weekje of twee, alvorens je kon beginnen aan de ellenlange optielijsten. Echter, wilde je de snelste en meest intimiderende 911 hebben, dan was de keuze snel gemaakt: de Porsche 911 GT2 RS.

Heel kort door de bocht is deze raszuivere anabolen-kever een kruising tussen een 911 GT3 RS en een 911 Turbo S. Dus een relatief kale en rauwe 911, maar dan met een opgefokte turbomotor achterin. De orderboeken voor een 911 GT2 RS waren al een tijdje gesloten. De laatste exemplaren zijn in februari van de band gerold. Nu kunnen we weer een paar jaar wachten totdat Porsche met een GT2 RS variant van de nieuwe 992 komt. Echter, Porsche gaat een kleine serie extra produceren van deze epische widow-maker.

Porsche 911 GT2 RS (991) '18

De reden is iets minder leuk. Vorige week zonk namelijk de ‘Grande America’, een vrachtschip met een enorme hoeveelheid auto’s aan boord. Op deze boot waren vooral heel erg veel Audi’s aanwezig. De Braziliaanse Audi-importeur had een flinke bestelling gedaan van de typen A3, RS4, RS5 en Q7. Er waren echter ook wat Porsches aanwezig, waaronder een paar Cayennes en 718’s. Daarnaast waren er een handvol exemplaren van de 911 GT2 RS aan boord.

De Cayenne en 718 worden nog geproduceerd, dus Porsche kan dat relatief gemakkelijk oplossen. Betreft de 911 GT2 RS is Porsche de beroerdste niet en komt men de klanten graag tegemoet. Porsche heeft aan de betreffende klanten bevestigd dat zij zich geen zorgen hoeven te maken. In April 2019 zullen er nog een paar extra exemplaren van de GT2 RS van de band rollen. Deze worden in juni uitgeleverd.28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Opduiken. Laten opdrogen. 20 jaar wachten. Fortuin opstrijken.
@stamp: ik ben even de naam kwijt van het schip in kwestie, ik meen Baltic Ace, maar die zonk in het kanaal tussen Nederland en het VK, met daarin 3000 Metsubsidie Foutlanders. Wellicht lang niet zo bijzonder maar dat is niet de strekking van mijn bericht. Die hadden 10 dagen in zout water gelegen en mede door de verschuiving van het schip, vervormd tot schroot. Al met al, wens ik je veel succes met die 20 jaar drogen en het opduiken 😉👊🏼
@ghost:

Metsubsidie Foutlander..
Lang niet meer gehoord. Misschien tijd voor iets nieuws?
@Hubert: Nee. Hij is leuk.
@stamp: euhm tenzij roest een fortuin waard gaat zijn over 20jaar.
Eerder: opduiken – helemaal uit elkaar schroeven – alles zeer grondig reinigen en rubbertjes/pakkingen vervangen alle elektronica vervangen (fortuin aan elektronica uitgeven) – weer in elkaar schroeven – falen in het in elkaar schroeven en allerlei schroefjes kwijt zijn – auto naar Porsche brengen – aangeklaagd worden door Porsche wegens diefstal of weet ik wat – paar jaar onderduiken in Venezuela – terugkomen en nog een keer auto in elkaar proberen te zetten – lukt soort van – auto naar DMV brengen (Amerikaanse RDW) – geen framenummer krijgen want auto oorspronkelijk niet ingeklaard en toch beetje roest – auto weg – Fortuin weg – verder goed plan
@stamp: tegen die tijd verkopen ze geen peut meer bij de pomp, en daarom kan je straks zo’n ding kopen voor een appel en een ei.
@mikje90: denk je??😂😂
@srthellcat @ghost @por100 @mikje90

Nee,. alleen opduiken (in wat voor staat dan ook), opdrogen, en wachten levert je het fortuin op. Elke vinger die je er naar uitsteekt kost je alleen maar geld. Niet doen. Het verhaal is in deze veel belangrijker dan de staat van de auto(‘s). De resto-modder die er mee aan de gang gaat en erop leeg loopt mag de rekening betalen.
@stamp: sowieso het feit dat dit exemplaren uit de tweede gelimiteerde serie zijn gooit de waarde met een factor 2 omhoog. Verhaal, heritage, jeweettoch… kassa…
@stamp: Ligt 4,5 km diep daar..
@jackiejack: schaal 1:18 dus inmiddels.
Ik zou liever een GT3 Touring hebben, dit is denk ik te snel voor me. Maar wel een beest van een auto volgens mij! Blij dat nog een paar lucky f*ckers de sleutel van hun exemplaar krijgen!
Allemaal leuk en aardig maarre…wanneer komt de Cayman 718 GT4 (RS) eigenlijk?
Goedzo, kunnen niet genoeg porsches op de zeebodem liggen
En dit bevestigt wat ik vaker zeg dat tegenwoordig zeldzaamheid niks meer voor stelt. De fabriek drukt er gewoon een paar nieuwe bij. Het wordt moedwillig schaars gehouden om de prijs op te drijven. Net zoals bij de 911R toen. Vroeger waren auto’s zeldzaam omdat ze gewoonweg niet meer exemplaren verkochten dan een paar duizend, toen de vraag op was werdt de productie gestopt. Tegenwoordig is het een kwestie van productielijn uitzetten wanneer je je target van 300/300 hebt gehaald. Dat er vraag is voor 10000+ boeit niet.
@loserboi932: Deels heb je gelijk, maar als je een productierun afspreekt en je als klant een auto gekocht hebt en niet geleverd hebt denk ik dat je geen andere keus hebt, de initiële aantallen worden niet overschreden en klanten worden netjes behandeld en er wordt geleverd wat er afgesproken is. Ik vind het een hele nette oplossing.
@loserboi932: klanten betalen meer (en kopen ook de niet gelimiteerde exemplaren) als je ze limiteert.
Het werkt gewoon te goed.
Wil je echt zeldzaam, koop een koenigsegg :)
@loserboi932: Deze GT2 was toch gewoon een productiemodel zonder limiet!? Dus iedere fladrol die zichzelf graag doodrijdt had er al één besteld lijkt me.
Dat zal voor de verzekeraar van de rederij een flinke klap zijn !
@dutchdriftking: zo’n schip is inderdaad niet goedkoop.
@dutchdriftking: waarschijnlijk zijn dat meerdere verzekeraars. Er bestaat namelijk een oude zeevaartwet genaamd ‘averij grosse’. Hierdoor zijn alle stakeholders die iets te maken hebben met een verscheping (dus de rederij, maar ook iedereen die iets verscheept op de boot) aansprakelijk voor de totale geleden schade al naar gelang hun procentuele aandeel in de totale waarde van het schip en alles wat daarop staat. Het schip weet ik trouwens niet zeker maar in ieder geval wel alles wat erop staat.

Ik kwam hier ook achter toen ik de 944 uit ‘Murica liet verschepen. Je kan namelijk ook weer een verzekering afsluiten om het risico dat je loopt volgens averij grosse af te kopen. Toch maar gedaan toen…
@jaapiyo: Aha, je zal inderdaad het schip hebben, en de vracht apart. Nu las ik dat er met het zinken van dit schip flink wat olie en dergelijke in de zee gekomen is. Ik gok dat de milieu schade wellicht nog wel de duurste is…
Hier spoelt alleen maar Ikea rommel aan op strand. Had wel leuk geweest een GT2 RS en RS4 jutten voor de afwisseling.
@thomasthomas: die drijven ook zo makkelijk en spoelen daarom om de maand wel een keer aan.
Wat strak. Er ligt dus gewoon een portie 911 GT2 RS’en op de bodem van de Atlantic?
@thomasthomas: die drijven ook zo makkelijk en spoelen daarom om de maand wel een keer aan.
@loserboi932: helaas, door die diffuser blijft dat ding aan de bodem geplakt
Das auto…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).