Duitse justitie deed vandaag invallen bij Porsche

Auteur: , 25 Reacties

Diverse kantoren van Porsche kregen vandaag onverwacht bezoek.

Porsche overhoop gehaald door Duitse justitie

Het dieselschandaal binnen de Volkswagen Groep is nog lang niet van de verleden tijd. Vandaag doorzochten Duitse aanklagers diverse kantoren van Porsche in het Bavaria en Baden-Wuerttemberg gebied. Zo’n 160 medewerkers van de Duitse justitie bezochten de kantoren.

Er zijn drie verdachten in beeld. Eén van hen is werkzaam binnen de directie van Porsche. De derde verdachte werkt niet meer bij Porsche AG. De invallen zijn onderdeel van een onderzoek dat momenteel gaande is. Justitie verdacht de (ex)-Porsche medewerkers van onder meer fraude met betrekking tot emissietesten van diesel personenauto’s. Een woordvoerder van Porsche heeft de invallen bevestigd, maar weigert momenteel commentaar te geven over de zaak.

Naast Porsche werden vandaag ook twee kantoren van Audi doorzocht met betrekking tot hetzelfde onderzoek. Het ging hier om de kantoren in Ingolstadt en Neckarsulm.25 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Sorry, maar als er nu nog belastende informatie in een kantoor van een Duits Automerk te vinden is, dan verdienen ze het ook!
Maar goed, blijven aanpakken, dan weet je iig dat ze een stuk beter hun best moeten doen om slechte zaakjes goed te verbergen.
@gregorius: inderdaad… Dat je zoiets zelfs bijhoudt in een gekend kantoor zou gigantisch dom zijn. Ik neem aan dat zoiets diep in een syberische grot verborgen ligt:-D
@gregorius:

160 ambtenaren op de zaak en 3 verdachten in beeld ..
We kennen deze Europese komedie inmiddels wel ..

“Keihard aanpakken” enzo ..
@gregorius:
Wat dacht je van de auto’s, die destijds verkocht zijn? en de keuringsdocumenten?
Zulke informatie blijft lang bewaard.
Porscheiße!!
En dat allemaal voor die 627 Cayenne Diesel’s in Europa?
@jorden: tja, dat zo’n bedrijf dat soort risico’s voor schade aan je reputatie neemt. Arrogantie ten top. Maar dat is de houding binnen VW / OOOO / Porsche e.d. (en de consument accepteert het ook nog gezien de enorme aantallen verkopen)
@SpiderIV: ik heb nog nooit iemand Audi op die manier zien spellen…
@2wheeler: maar kennelijk wel duidelijk voor je. Sterk logo!
Tjonge, wat ben ik blij dat ik mijn Diesel net heb verkocht. Let maar op, de complete markt van de Diesel stort helemaal in elkaar die zijn straks geen reet meer waard. Welk bouwjaar dan ook.
@tfsi: en nu gezien je naam een TFSI motor? ………… da’s toch ook een olie-stoker (sorry maar schot voor open doel)
@SpiderIV: zat vanochtend nog achter een vorige generatie Audi A3 TFSI, dat hok produceerde meer rookwolken dan de stoomboot van Sinterklaas!
@stefanvts16v: ik dacht dat die boot door roeiers werd aangedreve
@lekkerlinksrijden: aangedreven
@tfsi: ik denk dat als je je diesel net verkocht hebt je al meer hebt afgeschreven dan zonder schandaal. Heb net voor 7000 euro een 2009 V70 diesel gekocht. Praktisch gratis en zo’n fijne auto. Allemaal dankzij VAG! Dank!
@hijman85:
Nee heel goed afgekomen, 1500€ afschrijving kleine 2 jaar gereden.
@tfsi: mooi, nog gauw straks ff een dikke diesel aanschaffen en afrijden dat hok.
Haha,
maar totale onzin nog nooit olie hoeven bij vullen en heb er 2 gehad 2.0 turbo. In de Golf GTI.
VAG is gewoon te arrogant geworden!
Elk woonwagenkamp heeft toch katvangers ..
@lincoln: nee katvervangers heeft weer betrekking tot Borent
Ach, weten die Duitsers ook eens hoe dat is als er mannen in uniform ongevraagd komen binnenvallen en van alles in beslag nemen
Welke vestigingen heeft Porsche in Beieren?
En wie of wat of waar is de tweede verdachte? :)
Hou toch eens op met die onzinnige invallen en boetes voor dat sjoemelgedoe, geef VAG groot gelijk, moeten ze maar niet van die onzinnige emissienormen opstellen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).