Porsche Weissach Package ook naar reguliere modellen?

Auteur: , 10 Reacties

Gewichtsbesparing heeft in ieder geval de aandacht bij het merk.

911 GT3 RS

Met de Porsche 918 Spyder introduceerde het merk het optionele Weissach Package. Het pakket bestond uit lichtgewicht materialen zoals carbon en magnesium en gaven de auto een bruter voorkomen. Na de 918 was het onduidelijk of het Weissach Package exclusief voor de 918 was.

Later bleek dit niet zo. Met de 911 GT2 RS kon men weer een Weissach Package aanvinken. Dat deed meer dan 90 procent van de kopers dan ook. De 520 pk sterke 911 GT3 RS is tevens leverbaar met de optie. Op de 520 pk sterke GT3 RS betaal je in Nederland 15.457 euro voor de optie, of 18.848 euro als je de rolkooi erbij neemt.

In een interview met Digital Trends praat Porsche onder meer over gewichtsbesparing. De vraag komt naar boven of Porsche het Weissach Package ook naar non-RS modellen gaat brengen. Andreas Preuninger zegt daar uiteraard nog geen antwoord op te hebben. Wel zegt de Porsche-man dat gewichtsbesparing een dingetje is om naar te kijken. Of men daadwerkelijk het nu al befaamde Weissach Package daar aan gaat verbinden is koffiedik kijken. Verwacht geen Cayenne Weissach op de korte termijn, aldus Preuninger. De deur blijft echter op een kier.



10 reacties

Ik zal m´n vriendin ook eens een Weissach package cadeau doen…
@dutchdriftking: lijkt me goed ja
@dutchdriftking: Met of zonder rolkooi?
@berlinetta: Met natuurlijk, en op de kooi een bordje met daarop de tekst `niet voeren´.
@berlinetta: heet dat bij een vrouw niet gewoon een spiraaltje??
@kennone: nee een maagband. 🙃
Ik hoop wel dat ze dit Weissach package alleen voor de 918 en de RS modellen houden. Dan blijft het tenminste nog een exclusieve optie, en niet iets om mee te pronken op je Carrera
Wat fijn! Dan weegt een gemiddelde 911 niet meer 1.430 kg, maar 1.415 kg! En is de portemonnee ook een stuk lichter. Of ben ik nu erg cynisch? Want Porsche verdient geen rooie rotcent aan die packages. Toch?
@jeroenwz: nee die geven die pakketjes gratis bij een pak muesli.
Keep on milking that cow porsche….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).