Porsche verkopen voor 22 euro? Deze Brit doet het.

Auteur: , 16 Reacties

Of zit er een addertje onder het gras?

Porsche verkopen voor 22 euro? Deze Brit doet het.

Ed Brezzant snapt hoe internet werkt. De makelaar biedt namelijk zijn Porsche Cayman aan tegen een spotprijsje van 20 GBP, omgerekend ongeveer 22 euro. Je neemt de Cayman voor dat bedrag echter niet zomaar mee. Je koopt er namelijk een loterijkaartje voor.

Brezzant zal 2.500 tickets verkopen aan geïnteresseerden, waarmee hij een bedrag ophaalt van (als het goed is) 50.000 GBP. Die centen zal hij vervolgens gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe sportwagen. Zo’n 911 Carrera lijkt ‘m wel wat.

De bijbehorende post op Instagram geeft echter wel aan dat de winnaar er nog iets voor moet doen. Je moet namelijk kunnen vertellen in welk jaar de allereerste Porsche ooit werd gebouwd. Daarnaast krijg je enkele vragen over de Cayman.

Voor wie een gokje wil wagen: de rechtsgestuurde auto heeft ruim 50.000 kilometer aan levenservaring, nieuwe banden, een nieuw luchtfilter en een verse laklaag. Geïnteresseerden moeten vooral een kijkje nemen op de Instagrampagina van Brezzant, je vindt ‘m hier.16 reacties

In Nederland kan en mag dit niet zomaar. Je moet hier een vergunning voor hebben (die je niet zo makkelijk krijgt) en dan nog ben je gebonden aan allerlei regels, lijkt mij dat dit in de UK ook niet zomaar kan?
@centric: Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik liever 22 euro in mijn zak houd dan mee te doen aan een nep-loterij.
@centric:
Voor 22 pond kan je nog een keer een gokje wagen…
@stationcar: 22 pond? Op je muil, gauw.
@centric: nep-loterij?! Ik denk dat je winkans met 1 op 2500 aanzienlijk beter is dan meespelen bij de bankgiro/postcode of andere neppe-vriendenloterij!
@ghost: De winkans is uiteraard groter. Maar op die andere loterijen wordt wel toezicht gehouden en verloopt dan ook (mag ik hopen) eerlijk. Als elke particulier via internet een loterijloten kan verkopen voor een prijs (die misschien niet eens bestaat) dan snap je wel dat het heel aanlokkelijk is voor foute figuren om een loterijtje te beginnen online.
@centric: jawel. In het VK zijn de regels omtrend gokken heel soepel. Je vind dan ook zo ongeveer om de winkel een wedkantoor.
@mashell: Maar dat wedden op een wedstrijd is wel iets anders, dan een lotterij beginnen.

Ik vind dit de grootste flauwekul, dit ga je nooit winnen en geef dan je geld aan een arme drommel, dan heb je er waarschijnlijk meer plezier van, al was het maar om de grote glimlach en het plezier wat het de persoon doet.
@centric: Klopt. Zo had een vriend van mij een website. Elke bieding kostte 20 euro en dan ging de prijs van bijvoorbeeld een Ipad met 1 euro omhoog. Zo kon het dus zijn dat je een iPad voor 300 euro had, maar dan had hij 300×20 euro verdient. Dit was echter een kansspel en dan moet je daarvoor betalen. Uiteindelijk de website verkocht voor een paar ton aan iemand uit Australië.
Waarom een nieuwe lak? Schadebakkie?
@e34m5touring: omdat Jan en allemaal tegenwoordig z’n auto laat wrappen moet je om je te onderscheiden wel wat anders. Old skool overspuiten dus.
Zijn die wielen OEM? Ik vindt ze lelijk, en ze staan te diep naar binnen?
haha, loten verkopen en dan inruilen bij de aankoop van de 911. Slimmerik!
Hier is 50 euro, duw dat ding maar de pers in.
Als Gaston maar niet langs komt.
Of Caroline Tensen.
Snap eigenlijk niet waarom je de vragen moet beantwoorden over de porsche? Als je ze fout hebt ben je je eurootjes dan gewoon kwijt of hoe zit het ? Op deze manier is het geen loterij maar een kenniskwis

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).