Deze zeswielige Defender cabrio is geen Mercedes

Auteur: , 10 Reacties

Ze noemen 'm Flying Huntsman soft top.

Huntsman

Vliegende jagerman yo! Afzal Kahn timmert al jaren aan de weg als tuner van met name dikke SUV’s, maar de man wil duidelijk meer. Tuning is zilver, coachbuilding is goud. Tenminste, dat lijkt de gedachte te zijn achter projecten als de Kahn Vengeance op basis van de Aston Martin DB9 en de Land Rover Defender Huntsman serie. Hoewel deze auto’s nog wel enigszins lijken op de producten waar ze op baseren, gaat dit een stuk verder dan het werk dat de gemiddelde tupperware-boer doet.

Dat wil niet zeggen dat het idee op zich zo origineel is. De originele zeswielige Huntsman stond in 2015 op de beurs van Genève met traditionele achterklep. Enkele maanden later kwam echter de pickup, waarvan al helemaal niet meer te ontkennen viel dat de inspiratie kwam van de Mercedes G Klasse 6*6. Bovendien bestonden er vroeger ook al zeswielige varianten van de Defender en eerste generatie Range Rover.

Enfin, na de ‘station’ en pickup, is het nu tijd voor de volgende loot aan de Huntsman-familieboom: de soft top. Wederom komt dit concept ons enigszins bekend voor, maar we kunnen niet precies zeggen waarom. Lijkt het jou wel wat om hobbel-de-bobbel door de stad te flaneren achterin deze Defender?10 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Liever deze defender dan de Mercedes 6×6!!
@placentaslurper: Neuh toch liever de brabus 6×6
@rolov: Beide niet, want je hebt er gewoon niks aan
@shadowbroker: in de zandbak wel waar hij voor gemaakt is. Of als er dino’s achter je aan zitten ;)
@rolov: alleen al met die gedachte is er rede genoeg om ze beide aan te schaffen
De natte droom van iedere warlord, profvoetballer en hiphopartiest. En vooruit, de gemiddelde oliesjeik zal er ook de neus niet voor ophalen, mits het interieur te upgraden is met bekleding van babyolifantjesleer.
@rrrobert: Die willen allemaal een Mercedes G, die heeft namelijk meer status en die zijn duurder. Ik durf zelfs te wedden dat het grootste deel van dat sort volk Land Rover niet eens echt kent omdat ze denken dat Range Rover een merk is.
@RRRobert: en een ivoren versnellingspook.
Zo van de zijkant ziet hij er best goed uit
De civiele Mercedes G softtop is al geen schoonheid. Zet die lelijke dakkapel op een 6×6 Defender en het is werkelijk afschuwelijk.
Neem dan een voorbeeld aan mensen die wel weten hoe het moet. Zoals deze Defender 130.
https://eastcoastrover.com/BR130/83.jpg

Of deze 110 met gewoon de originele deuren
https://i.pinimg.com/originals/8c/f8/59/8cf85912f6202afd36408a6623be98ea.jpg

Volgens mij is het niet echt moeilijk om dat ontwerp toe te passen op deze 6×6. Voordeel is ook nog eens dat het volledige dak er af kan. En niet alleen het achterste stukje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).