Reminder: TopGear keert vanavond terug op TV

Auteur: , 18 Reacties

Seizoen twee van The Grand Tour is voorbij, maar dat hoeft gelukkig niet te betekenen dat je vanavond rillend van de ontwenningsverschijnselen op de bank ligt.

Joey

Met een gevalletje van perfecte timing wordt vanavond om 21:00 uur namelijk een begin gemaakt aan het nieuwe seizoen van TopGear. Na het geruchtmakende vertrek van het ‘originele’ TopGear-trio (dat niet echt het originele trio was, maar soit), is de vergelijking tussen de twee ontstane shows natuurlijk onvermijdelijk. Je zou kunnen zeggen dat The Grand Tour iets meer gaat voor de vrolijke noot en TopGear iets meer draait om de auto’s. De meningen over wat de betere show is, zijn op de redactie verdeeld. Zelf vind ik beide shows onmisbaar voor de autoliefhebber, maar heb ik inmiddels een lichte voorkeur voor…TopGear.

Jawel! Sinds het vertrek van Chris Evans is TopGear wat mij betreft weer helemaal on point. Matt Leblanc is prima als host, Chris Harris heeft de juiste driftskills en Rory Reid is…soort van oké-ish. Bij de Grand Tour daarentegen lijkt er af en toe de sleet een beetje op te zitten, zowel qua (gescripte) concepten als bij de mannen zelf. De ooit nog zo verfrissend verstrooide professor James May bijvoorbeeld verandert bij vlagen in een oude zeiksnor eerste klas. Je vraagt je weleens af of het slechts zijn rol is, of dat hij er gewoon echt geen zin meer in heeft.

Enfin, die bespiegelingen in de marge even daargelaten, zijn we benieuwd naar wat de mannen in dienst van auntie Beeb kunnen brengen voor Seizoen 25. Een tweetal trailers belooft in ieder geval vast veel goeds, met name omdat er een Alfa Romeo Stelvio in te zien is.

Stelvio

Matt-Chris

Voor de eerste aflevering maken de drie zo te zien echter de oversteek naar ‘Murica om daar een serie van uitdagingen te vervullen met een Ford Mustang GT350R (rijtest), McLaren en Djèk. Ken Block maakt ook nog even een cameo. Het klinkt allemaal weer heel vertrouwd. Té vertrouwd, of heb jij er toch gewoon weer zin in?

S25E01

Bedankt iedereen voor de tips!18 reacties

Bij beide show overheerst bij mij hetzelfde gevoel als bij Voetbal Inside. Het zijn shows over auto’s maar dat is niet de reden dat ik het kijk. Ik kijk het voor het vermaak en de humor wat toevallig gelinkt is aan een onderwerp dat je leuk vindt. Voor goede reviews kijk ik gewoon hier op Autoblog!
@pieterpoes: Voor goede reviews raad ik Werner aan. AB vind ik beter met autonieuws en overige artikelen.
“The Grand Tour” vind ik gewoon super overdreven gescripte prut, met dat achterlijke gelach op de achtergrond. De energie is gewoon op, dus stop er maar mee James, Richard en Jeremy. Als ik wat wil kijken ga ik wel naar youtube, genoeg leuke shows te vinden.
@shadowbroker: Omdat jij het niet leuk vindt moeten ze er maar mee stoppen?
@87sandyd: Ik zie gewoon niet meer de energie die ze bij BBC wel hadden. Soms moet je dingen niet blijven uitmelken.
@shadowbroker: eens dat het niet is wat het geweest is, maar ik vind het toch veeel fijner kijken dan veel van die veredelde vlogs op YouTube. Erger me vaak aan de hosts ervan (tips voor goede shows zijn welkom!). Ben ook gewoon van die ouwe lullen en hun gezeik gaan houden door de jaren heen. Daarnaast is wat productiewaarde en show-factor ook iets waard voor de kijkervaring vind ik.
Ben Top Gear gestopt.. onsympathieke presentatoren imo. Ook behoorlijk gescriped en geforceerd ‘grappig’. Grand Tour nog nooit helemaal kunnen bekijken.. volgens mij mis ik niet echt iets.
@eklasse: chris harris is toch wel goed
@wildbeest: Als hij rijdt en beoordeeld wel. Als hij op de bank zit niet.
Ik vond vorig seizoen TopGear stiekem ook al beter dan the Grand Tour. Dit seizoen was GT wel weer leuker, maar ik kijk toch ook uit naar TG. Zeker omdat GT toch wel érg weinig met auto’s van doen heeft tegenwoordig.
The Grand Tour gaat wel over auto’s maar vooral over de 3 vrienden zoals vrienden elkaar een hak zetten en aanklooien en niet objectief zijn. Top Gear nieuwe stijl doet het hem niet voor mij m.u.v de tests dir Harris doet. Echt goede reviews zijn to the point en objectief en dat doet Chris Harris heel erg goed in zn eentje. ( zie Youtube Chris Harris on cars ) Het ligt er maar net aan wat je wil.
Wie me het meest irriteert is Shmee… kan ook niet echt strak sturen..
Heb er zin in om dit weer te gaan kijken. The grand tour is ook wel leuk maar een beetje volgens het script en met rare scenes erin.
Ik kijk ze gewoon beide. Heb geen voorkeur, ik hou gewoon van autoshows:)

Hoe meer shows hoe beter! Maar youtube is ook altijd prettig. Kijk vaak reviews, zelfs van dezelfde auto’s op verschillende kanalen. Vind het interessant wat verschillende reviewers vinden van auto’s.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Allebei wel geinig, maar zoals eerder aangegeven is ook bij beide de rek eruit. Team TGT is niet meer van de spontane humor, gewoon commercieel nu. Team TG zijn sympathieke gasten met een leuk format maar ook daar zijn die totaal niet op hun best. En bovendien zit er zoveel vertraging tussen opname en uitzending dat er ook niks over auto’s wordt verteld wat je niet al wist. Laat staan de kwaliteitsstandaard die erbij wordt gebruikt. Wel hebben beide de beschikking over geweldige cameraploegen die vooral landschappen geweldig vastleggen.
Kijk het allebei eigenlijk niet meer. The Grand Tour niet omdat het niet op Youtube staat en Top Gear niet omdat ik het trio niks aan vind.
Vond er niet veel aan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).