Racing Team Nederland wint direct met nieuwe auto

Auteur: , 20 Reacties

Kijk, dat geeft vertrouwen.

Racing Team Nederland Oreca

We kennen allemaal de 24 uur van Le Mans, de meest bekende lange-afstandsrace ter wereld. Dat is jaarlijks, maar dat betekent niet dat er verder niks gebeurd in de wereld van lange-afstandsracen. De FIA World Endurance Championship, afgekort WEC, heeft dit jaar een kalender met negen races. De superfinale is de 24 uur van Le Mans in juni 2020. De ‘opwarmers’ zijn de races ervoor, al zijn die minstens even belangrijk.

Er rijden verschillende klasses mee en in de LMP2-klasse (laten we het even de F2 van de WEC noemen) is een Nederlands team aanwezig: Racing Team Nederland. Het team, uitgedost in gele Jumbo-kleuren, stond gister uiteraard aan de start van het circuit van Fuji, Japan. Op dit pittoreske circuit reden een goed voorbereide Frits van Eerd, Giedo van der Garde en het verse bloed en Jan Lammers-vervanger Nyck de Vries de sterren van de hemel en wonnen de tweede race van dit WEC-seizoen. Het behoeft geen uitleg dat de stemming erin zat:

View this post on Instagram

P1!!!!!

A post shared by Racing Team Nederland official (@racingteamnederland) on

Wat het mooie is aan deze overwinning is het feit dat Racing Team Nederland net overgestapt is. Hun auto was een Dallara, Italiaanse flair dus. Maar RTNL is precies dit seizoen overgestapt naar een nieuwe bolide van Oreca. Een droomdebuut dus voor het nieuwe materieel: dat geeft vertrouwen.

Dat de Oreca niet tegenvalt is nu hard bewezen, maar ook in Engeland viel het resultaat niet tegen. Tijdens de vier uur van Silverstone werd het team derde in de LMP2-klasse (zevende in de hele grid). De jongens in de knalgele bolide zijn lekker bezig in de raceklasse. Kijkend naar de rest van het klassement wordt de dominantie van de Oreca 07 bevestigd: de top zes uit de LMP2-klasse op Fuji reed allemaal in de Franse racer.20 reacties

Tof!!! Zeker gezien het feit dat 1 van de coureurs een gentleman driver is. Ze doen het toch maar. 🚀🚀🚀
@sander1980: als het goed is heeft ieder team die… verplichting in de klasse meende ik.
@peug206: is dat niet alleen zo in de GTE-AM klasse? Ik vind het maar knap van RTN en Frits in het bijzonder.
@peug206: Sinds kort is het geen verplichting meer. Frits blijft echter gewoon meerijden. Hij zei: dan moeten die anderen maar een beetje harder gaan! Voorlopig doet ie het zelf niet onaardig. Fantastisch resultaat van de mannen op klompen!
@peug206: een echte gentlemen driver is niet verplicht, wel moet minimaal 1 van je coureurs een bronze of silver rated coureur zijn (Frits, als echte gentlemen is natuurlijk een bronze).
@ferari: wat is dat nou voor regel?
Zo van: als je voor het echie mee wil doen: LMP1.
En LMP2 is voor de hobbiesten die met veel geld de beste auto en coureurs kopen?

Overigens wel top dat hij zelf meerijdt. Meestal zijn het de (stief)zoontjes-van waar miljoenen in wordt gestopt om eventueel F1-ster van te worden. Deze gast doet het gewoon zelf…. EN huurt nog zo’n ‘zoontje-van’ in :).
Mooi resultaat! Mede dankzij een hele goede laatste stint van De Vries.
Gaat lekker met de Nederlandse sport. Hassan die twee keer WK goud haalt voor NL, nederlandse voetbalclubs die het goed doen in Europa, het Nederlands dames en heren voetbal die weer goed meedoen met de top, Bertens die het niet verkeerd doet in het tennis, de Vries die F2 kampioen is geworden, Verstappen die ÊÊn van de absolute toppers is in F1, darten, motorcross, wielrennen, baanwielrennen en ga zomaar door.

Waar een klein land groot in kan zijn…
@Rick-dos: rolstoelbasketbal dames die Europees kampioen werden!
@kp92: het loopt op rolletjes dus qua resultaten!
@eferrari: Nice one, +1
@Rick-dos: we hebben als NL’ers heel weinig te klagen, maar alles went te snel en dan verwachten we altijd weer meer he ;).
@Rick-dos: Wie is Hassan? En waar heeft ‘ie goud mee gehaald?
@zesinlijn: Sifan Hassan is een hardloopster. Ze heeft net goud gehaald op het WK op de 1500 en 10.000 meter.
@Rick-dos: korfbal, al jaren wereldkampioen
@rick-dos: Darten is een sport? Volgens mij is dat gewoon een skills-spelletje waar geld mee is te verdienen.
Verder heb ik het nooit gesnapt dat mensen trots zijn op sporters uit hun land die verder weinig met hun land te doen hebben.
Het enige waar je trots op mag zijn, als inwoner van Nederland: die Sifan Hassan. Het is ‘ons’ Nederland dat haar opving als vluchteling terwijl ze in het midden van haar 10er jaren zat. Terwijl er zoveel mensen zijn in NL die geen fuck uitvoeren, heeft zij als vluchteling de mogelijkheid gehad te studeren om verpleegkundige te worden en ook nog te sporten ernaast.
Hoop dat Jumbo niet de catering zelf doet.
Waren ze niet helemaal teruggezet in de kwali?? Knap hoor
Pff ik doe mijn boodschappen vaak bij de Jumbo en ik fotografeer met fuji, zo komt het wel erg dichtbij. Vanavond een Colaatje (begint met een C, net als Champagne)
@maferick74:

En C*llg*rl ook met een C …:-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).