Rapper Boef koopt een bekende Rolls-Royce Wraith

Auteur: , 92 Reacties

De Alkmaarse nummer 1-artiest is niet de eerste eigenaar van de Rolls-Royce.

Boef en zijn Rolls

De mensen die totaal niks volgen over de huidige online muziektrends zullen Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, misschien alleen kennen van het fenomeen ‘treitervloggen’. Enkele jaren geleden was Boef inderdaad vaak negatief in het nieuws vanwege wangedrag. Living the name, uiteraard, maar de Nederlands/Franse rapper lijkt zichzelf bekeerd te hebben tot een wat nettere levensstijl. Eentje waar Boef zijn muziek hoog in de hitlijsten krijgt door een enorme (en jonge) fanbase.

Met deze gereformeerde levensstijl bouwt Boef weer een voorbeeldige reputatie op en bovendien verdient hij bakken met geld. Ben je rapper, vlogger of iets dergelijks, dan is er toch sprake van een beetje rijkdom tonen. Door een toffe auto te kopen, bijvoorbeeld. Leuk hoor Enzo, zo’n door de belasting compleet gesloopte Jeep van 240.000 euro, maar Boef zoekt het iets hogerop. Op zijn Instagram verscheen zojuist een foto waarop hij te zien is op de motorkap van zijn nieuwe aanwinst.

View this post on Instagram

Living my life to the fullest✨

A post shared by BOEF (@boef072) on

Een matgrijze Rolls-Royce Wraith. Het automerk werd voorheen vaak geassocieerd met de hoge regionen van de Britse bourgeoisie, waar de naam Rolls-Royce gelijk woorden opriep als ‘walnotenhout’ en ‘zweven’. Onder het BMW-regime is er sprake van hervorming. De echte Britse associaties werden bewaard voor de Phantom, voor de wat jeugdige koper is er de Wraith. Een wat frisser gelijnde coupé die het zakelijke van een Rolls-Royce inruilt voor coolness. Zeer cool voor de Rolls-Royce kopers die jonger zijn dan 40.

De auto staat (nog) niet op kenteken, maar een duik in de archieven geeft ons een vrij zeker beeld van de geschiedenis van de origineel Nederlandse Wraith. Het gaat om de KP-852-L, die meerdere keren gespot is op Autojunk én ooit van voetballer Eljero Elia geweest is (die rijdt overigens nu in een nogal verkrachte Bentayga). Volgens het kenteken was hij origineel grijs. Daar is vervolgens een half matte half glimmende zwarte wrap met dito wielen overheen gegaan.

Wraith Zwart
Image-credit: @dubcars via Autojunk.

Zwart op zwart is saai. Een Rolls-Royce wordt af fabriek vaak uitgevoerd in een two-tone kleurstelling, dus ook de Wraith kan dat prima hebben. Dat realiseerde de (volgende) eigenaar van de KP-852-L ook en dus werd er voor een nieuw kleurtje geopteerd. Wit met zwart, dit keer. De kitscherige zwarte Mansory velgen bleven overigens wel.

Wraith wit
Image-credit: @tienus op Autojunk.

De laatste gedaante van de auto is verzorgd door JD Customs. Charcoal noemen ze de matgrijze tint die de Rolls-Royce heeft gekregen in de gedaante waarin Boef hem heeft gekocht. Tevens werden er op hetzelfde kitscherige niveau als de velgen, smoked lampen toegevoegd. Het moet je ding zijn, zeggen ze dan.

Grijze Wraith
Image-credit: @kp92 op Autojunk.

De puzzelstukjes vielen samen omdat er bij elke foto van de Wraith één gemeenschappelijke factor is: een signatuur van VDM Cars. Deze Nederlandse international verzorgt de autogerelateerde behoeftes van een hoop gefortuneerde personen, als we hun Instagram mogen geloven. Ook op bovenstaande foto van Boef is een kentekenhouder van de dealer te zien. Met deze info konden we ook in de archieven van VDM achterhalen dat de auto voor het laatst is verkocht voor een slordige 255.000 euro. Niet goedkoop, maar bijna twee ton minder dan de originele aanschafprijs van 427.570 euro. En zonder de donker getinte lampen zou je de auto welhaast statig kunnen noemen. We moeten maar eens zien wat voor visuele mods Boef aan deze auto gaat geven.

UPDATE 1: meneer Boef vlogt over zijn nieuwe waggie.

UPDATE 2: de ex van Boef is een Audi RS6, die staat inmiddels te koop!92 reacties

Geen fan van zijn muziek, maar doet die toch maar goed, zo’n Rolls. Ali B rijd tegenwoordig ook een Bentayga, dus zit aardig muziek in die muziek.
@pielemuis: helaas is mijn budget alleen toerijkend voor Jetcars. Als iemand wilt doneren graag pm sturen.
@vagtroep: heb nog een mooie golf voor je
@vagtroep: dat zegt niks natuurlijk, ze hebben ook een super dikke merc S65 staan
Hij had beter een nieuwe broek kunnen kopen…

Die gaten krijg je nog wel gestopt, maar dat remspoor krijg je er nooit meer uitgewassen.
Die toe”rijkend” bedoe ik dus😅
Verschrikkelijke uitvoering zeg
Ik ben niet zo van imago, maar ik mag er toch vanuit gaan dat je als eigenaar van een Rolls ondertussen jezelf gaat afvragen of je je met zulke figuren wilt associeren…
@reactief: met zo’n instelling blijft er werkelijk niets meer over dat je kan kopen.
@pielemuis: Je koopt een Rolls echt niet alleen voor jezelf. Dat doen veel eigenaren ook om te laten zien dat ze het gemaakt hebben. Imago speelt dus een grotere rol dan bij een gemiddelde auto.
En het aandeel eigenaren met een twijfelachtige status blijft groeien, dus als eigenaar zou ik me toch gaan afvragen of dat het imago is wat je wilt uitstralen.
@reactief: een nette Rolls heeft toch een heel ander imago dan zo’n verpauperde.
Een golf is toch ook tegelijk een petjes auto en de auto voor de vertegenwoordiger.
@foramen: Klopt, de samenstelling doet veel. Maar toch krijg ik bij de Ghost steeds meer het gevoel dat het een auto voor sjonnies is in plaats van voor het ‘hoe heurt het’ volk.
Smakeloze auto voor een smakeloze artiest, geen jaloezie want ik gun iedereen alles, vind de combinatie wel goed
Doet ie goed al blijft ie wel zwakzinnig
Wat je ook van die gozer vindt, hij doet dit toch maar knap. Knuffelmarokkaan heeft hem toch maar op het juiste (geld)pad gekregen
@87sandyd: hij is niet Marrokaans.
@tazmania: Ali B geen Marokkaan?
@tazmania: nee het is een rasechte fransoos..
@peug206: Boef is Algerijns.
@sollie1984: Franse nationaliteit en niet de Algerijnse.
@peug206: wel degelijk Algerijns😉
@tazmania: Ali B is wel een Marokkaan.
@87sandyd: sorry, niet goed gelezen. Ali B is natuurlijk wel Marrokaans. Boef heeft een andere afkomst, dat bedoelde ik.
@tazmania: Wat is Marrokaans?
@momo: iets waar je je bij vlagen voor moet schamen in dit land, omdat je mede Marrokanen zich weer niet hebben gedragen.
Nu al de 3e eigenaar sinds het ding nog geen twee kaar geleden op NL kenteken is gezet. Je zou zeggen dat de aandachtsspanne van het geboefte vrij kort is.
Meneer had ook een RS6, op NL kenteken gezet maar die kreeg hij niet verzekerd.. Waarom krijgt meneer wel een wraith verzekerd maar niet een goedkopere RS6
@p38a: lezen!
Hij staat nog niet op kenteken..
@raceface: Lekker vriendelijk….En hoe was jouw dag!
@p38a: Waarschijnlijk omdat de RS6 makkelijker te stelen is dan een Wraith en er een hoop louche figuren in rond rijden.
@shane12: zoals hijzelf
@str8six: je bent goed op dreef. Ik heb zin om iemand ongelijk te geven, maar ik probeer het wel bij iemand anders.
@p38a: hij zal wel een kech hebben die als katvanger dient.
@p38a: Misschien ligt het aan de aantal paardjes en het gegeven dat een RS6 sneller onder de andere “boefjes” komt voor een kraakje.
@p38a: die RS6 was niet van hem maar van een vriend
Gekocht? Doorgaans huren rappers dit soort waggies voor een videoclip om daarna weer met hun gepimpte Civic naar huis te rijden.
@harrie: De beste man is schijnbaar miljonair. Lijkt me dus niet onwaarschijnlijk dat de auto gekocht is.
@fisto: miljonair maar geen auto verzekerd krijgen, yeah right.
@bmwfreak038: Google is your friend
Vind het toch ronduit bizar voor een artiest die nooit een internationale hit heeft. Martin Garix koopt binnenkort Rolls-Royle van BMW?
@jorden: dit soort “types” gaan over het algemeen niet heel verstandig met hun geld om. Martin garrix heeft volgens mij niet eens een rijbewijs
@jorden: Martin Garrix heeft geen rijbewijs
Is de foto nou zo oud of is het een photoshop?
Op kenteken staat 11-7-17. Dit kenteken is maar 15dgn geldig.
@werf76: Dat kenteken had hij volgensmij toendertijd op een geïmporteerde range rover. Waarschijnlijk de plaag bewaard en er op gedaan voor de foto.
@shane12: plaat*
@werf76: dat snappen zn volgers toch niet. Net als dat ie momenteel volgens mij niet mag rijden in afwachting van een rechtzaak mbt straatracen en snelheden van 300 .
Zitten er wielkechen in het optie pakket?
Wie zegt dat hij deze auto gekocht heeft?????????!!!!!!!
Sinds 14-9 staat deze auto in de bedrijfsvoorraad van een autobedrijf. (Bijzondere historie trouwens, geïmporteerd en daarna weer uitgevoerd, etc. Typische gevalletje: hier moet je met een boog omheen lopen, haha)
@quinn: Heeft tussendoor ook nog even op naam van de importeur zelf gestaan zag ik.
Niet bepaald fris, jammer dat er handels technisch nu een smet op dit stuk blik zit.
@quinn: is van een voetballer geweest. Meestal nemen die de auto’s mee naar het land waar ze voetballen. Is heel gebruikelijk in die wereld.
BMW nam Rolls-Royce over, Rolls-Royce neemt het BMW-cliënteel over.
@alfapeter: blij toe. Kan ik met een jaartje misschien een niet verpauperde bmw kopen…
Jammer dat alle tiener Boef fans nu denken dat dit “normaal” is. Had laatst nog een spottervan 15 die tegen mij zei; “och ja, een Porsche 997 GT3 is maar 90k in Duitsland”. De jeugd denkt echt dat je makkelijk zoveel geld weg legt door dit soort “rolmodellen”.
@ghost: je kan het ook anders uitleggen aan je dochter. Ook boef koopt een occasie.
@ghost: ach, hoe was je zelf als jonge tiener? Waarde van geld leren kennen is ook een deel van volwassen worden. Dat zullen die jongens en meisjes nog wel leren als ze binnen 10 jaar een baantje hebben en al hun rekeningen zelf mogen betalen. Dan is “maar 90k” een heel ander verhaal
@ghost: soms moet je kinderen gewoon op die manier laten fantaseren. Ze komen er vanzelf achter dat de wereld niet zo in elkaar steekt en dat als jij geen rijke ouders hebt, het zeker niet zo gaat werken.

Het was ook mijn wens om op mijn 18de een leuke auto te kopen. Toen was ik 18, ging ik studeren, kreeg ik gratis OV en was er geen sprake meer van. Mijn hart vindt dat jammer, mijn verstand vindt het slim. En die laatste moet je naar luisteren voor je toekomst. Als je (veel!!)geld overhoudt moet je er een auto van kopen, anders niet.
@720s: mee eens hoor, in die zin heb je gelijk. Het is soms beter om zelf te laten ervaren. Ik denk dat mijn “zorg” zit in het slechte voorbeeldgedrag van boef icm de uitstraling dat dit dus loont. Tuurlijk kan je van huis uit niks mee krijgen, maar dat neemt niet weg dat je dan de behoefte niet hebt. Dat geldt ook voor mij zelf. Heb dat ook nooit meegekregen, was 15 en liep smorgens de ochtendkrant, overdag bij een timmerfabriek en savonds deed ik de afwas in het lokale restaurant. Ik heb altijd keihard gewerkt en daarnaast nog een studie afgerond waardoor ik nu zaken voor mijn doen goed voor elkaar heb maar een RR Wraith zit er echt niet in. Ik bedoel maar.
@ghost: Wel een Ghost?
@1lunatic: mijn naam slaat, in tegenstelling tot wat men hier massaal denkt, niet op dat ene model van Rolls-Royce.
Tip: kijk een keer de film “Takers” en kijk dan nog een keer naar mijn nickname.
@ghost: dan ben jij eigenlijk precies van het soort wat ik bedoel. Iets minder pretentieus misschien, maar jij bent door te doen erachter gekomen dat voor het overgrote deel van Nederland, hard werken het devies is. En aan je profiel te zien gaan de zaken voor jou ook niet superslecht qua auto’s ;) maar inderdaad, een 15-jarige die denkt dat ie een Porsche GT3 kan bezitten zal over een paar jaar heel anders piepen.
@720s: als je 15-urige werkdagen maakt, en soms ook weekenden doorwerkt kan je idd wat leuks kopen voor jezelf. De Polo WRC heb ik een jaartje terug goed kunnen inruilen op een Audi S1, wat natuurlijk ook geen goedkope auto is. Maar het moet gezegd; enige tijd geleden werd mij een auto event/meeting voorgelegd maar na doorvragen over de welkome wagens, werd de S1 geweigerd omdat deze door de organisatoren(lees: spottertjes van 15 en jonger) in de categorie golfjes R en Seats Cupra hoorde en dat waren Jan en alleman auto’s.
Pffff koopt dus een tweedehandsje, wat een stumper en een nep rapper.
@evdw: stumper ja nep rapper ja. Maar dat je zegt pfff koopt dus een tweedehandsje is echt saus want jij hebt dit jaar een nieuwe gekocht?
@bmwe46m3balling: Boef ben jij het? Taal en zinsopbouw komt in ieder geval aardig overeen…
@ablogjunk: hij gebruikt dat woordje niet eens. Probeer op een andere manier een bitch te zijn, junk.
@bmwe46m3balling: Sarcasme, leer het herkennen.
@evdw: jaja, dat kan je niet eens sarcasme noemen.
Boef is het bewijs dat je met stom vloggen, kut gedrag en kut geluidjes maken beroemd kan worden. Wordt ik oud of is dit gewoon raar?.
@mikje90: ja je wordt oud en het is raar. Ik snap(te) het ook niet.
Blijkbaar is social media tegenwoordig het nieuwe miljonair worden als je het goed doet. Elke dag een vlog posten, een community creëeren en als die business goed loopt koop je dikke auto’s waarover je ook weer kunt vloggen. Vroeger had je de Beurs, nu Youtube.
@fiero: @mikje90: dit is niet normaal. Vloggers horen te verdienen met interessante/leerzame filmpjes, niet over hoe ze straatracen, politie uitschelden of dingen vernielen en ruzie maken. Dit soort mensen zijn kansloos en eindigen later alsnog met een grote schuld als de fiscus langskomt en ze steeds minder clicks hebben. Want hun fans groeien op en zij hebben slechrs een paar jaar om te verdienen.
@peug206: je hebt gelijk hoor alleen denk ik dat ze zwaar verdienen op kinderen die tussen de 10 en 18 jaar zijn en dat gaat nooit op, er zijn elke keer weer nieuwe kinderen die die leeftijden bereiken
@bmwe46m3balling: maar ze worden zelf ook ouder. En dan verschuiven hun interesses etc hopelijk ook…
Hahaha ik zeg het nog een keer ga maar haten op Boef hij kacht jullie gewoon uit door jullie haat. Respect voor Boef!
@mfwic: Ik lach hem niet uit hoor. Slim kereltje, die types als jij als voedingsbodem gebruiken voor zijn inkomsten. :-) Ik denk dat hij het laatst lacht. ;-)
@tge1: drama maker, zeker oude man van 30 met minimumloontje
@mfwic: Intussen lacht je maat in zijn Rolls je nog altijd uit… Als je een interessant youtube kanaal opricht met technisch interessante muziek, wil ik er best eens op klikken.
@mfwic: hij lacht jou uit Johnny. Terwijl je weet dat als jij je zo gedraagt dat dat moreel gezien niet geaccepteerd word. En welk respect bedoel jij? Geld verdienen oké dat klopt. Ik weet zeker dat als hij geen geld verdiende en hij zich zo gedroeg, jij hem ook een balzak vind.


@tge1: jij snapt het.
@bmwe46m3balling: en vr jouw deur zit een corsa
@mfwic: zit nog wel.
@mfwic: wollah wollah, pita pita, kech kech.
@boomhauwer: hahahahaha deze is goud waard🤣🤣
Wow ik zit dat Instagram account even te lezen… Wat een debielen lopen er toch rond in dit land, duurde even voordat ik ’t taaltje snapte.. OT: dikke bak minus de donkere lampen en de chauffeur.
Ik denk dat Rolls-Royce vandaag de beurs heeft afgesloten met negatieve cijfers.
Is dit nou zo iemand die geld verdiend door op een podium te gaan staan en dan een bier douche te ondergaan?
@mashell: nee dat is Lil Kleine of Ronnie Flex, van hetzelfde niveau als Boef overigens.
@720s: @mashell: nee hij ook. Vorige week heeft hij hem nog gekregen.
mooie auto, hij is een baas denk dat niemand in de comment sectie zo een auto kan kopen als ik de meeste comment’s zo lees. lol.
2ehands. Goed voor je streetcredits hahaha
Voorheen had je nog echte artiesten (lees muzikanten die een instrument kunnen bespelen) die platen moesten verkopen om centen te verdienen. Tegenwoordig plemp je wat overgeproduceerde hiphop bullshit op youtube en de “millenials” komen erop af als vliegen. Kassa kassa. Slim ventje, deze “boef”. :-) Hij snapt hoe de hedendaagse wereld in elkaar steekt. Ik niet, maar stiekem maakt me dat ook helemaal niets uit….
“We moeten maar eens zien wat voor visuele mods Boef aan deze auto gaat geven.”

Ik hoop de uitgebrande look. Met die hufter er nog in.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).