Red Bull: “Ricciardo heeft het met ons uitgemaakt”

Auteur: , 22 Reacties

Maanden later hebben ze het verdriet nog niet kunnen verwerken.

Het mag misschien maanden geleden zijn sinds Daniel Ricciardo’s vertrek naar Renault werd aangekondigd, nog altijd steekt het met kop en schouders boven de alle andere gebeurtenissen uit. Niemand had kunnen bedenken dat de immer glimlachende Australiër zijn jarenlange werkgever zou verlaten ten faveure van een team dat tegenwoordig allesbehalve meestrijd om de winst. Maanden nadat de beslissing werd bekendgemaakt blikt de energiedrankgigant terug op het voorval.

Uit het gesprek met Motorsport.com wordt wel duidelijk dat de leiding van Red Bull nog altijd een beetje verbaasd is over het feit dat Daniel Ricciardo eieren voor zijn geld heeft gekozen en naar het fabrieksteam van Renault is vertrokken. Heel blij waren ze er dan ook niet mee. Teambaas Christian Horner vertelt in het gesprek bijvoorbeeld dat hij “alles” heeft geprobeerd om de honingdas bij zich te houden.

“We looked at it and I think we did everything that we possibly could to retain him. He actually said this – he did the classic break-up [line] – it not you, it’s me! And I think he just genuinely wanted to take on a new challenge.”

De reden dat Daniel Ricciardo nu eindelijk heeft gekozen om het team dat hem naar de Formule 1 heeft gebracht te bedanken, zal te maken hebben met een aantal verschillende factoren. Hoewel Ricciardo zonder meer een goede start van het seizoen kende, werd hij na enkele nette wedstrijden ineens regelmatig geteisterd door problemen. Dit terwijl Max Verstappen tegelijkertijd tot bloei wist te komen en zijn talent juist op de belangrijkste dag van het raceweekend, de zondag, kon tonen.

“I think it’s been a difficult season for Daniel. He’s had to cope with Max’s continued evolution, and while issues have happened to both drivers, they’ve tended to happen to Daniel on a Sunday rather than Max.”

Christian Horner benadrukt dat Red Bull geen voorkeursbehandeling hanteert v.w.b. zijn coureurs, maar zo zal het voor Ricciardo wel gevoeld moeten hebben. Dergelijke overtuigingen worden overigens niet geholpen door fel oranje gekleurde uitspraken van het team, die weerklinken dat ze Verstappen samen met Honda de jongste wereldkampioen ooit willen maken.22 reacties

Blijft zonde.
Doet hij alleen maar om Max te pesten!
Ik denk dat Ricciardo realistisch en zelfbewust genoeg is om in te zien dat Verstappen gewoon extra stappen in zijn ontwikkeling heeft gezet en een niveau heeft bereikt waar hij gewoon niet aan kan tippen.

Zichzelf dat realiserend, wetend dat het RBR uiteindelijk om het kampioenschap gaat, en Renault die hem die miljoenen wil bieden is hij tot dat besluit gekomen. Daar heeft hij misschien nog kans om het team om hem heen te bouwen maar ik denk dat hij het nog heel zwaar gaat krijgen tegen Hulkenberg.
@rick-dos: ach, zo sentimenteel zijn de Engelse hardcore supporters (om dat stelletje moet ik net zo hard lachen) ook over Hamilton… maar hij zit wel op dit moment bij de juiste team.
Zit je in de verkeerde auto dan kan je nog zo goed zijn.. kampioen wordt je niet.
Wat dat betreft heeft Ricciardo op deze manier meer kans op de kampioenschap dan in een halfbakken auto te zitten met een getalenteerde brokkenpiloot.
@rick-dos: hoe zwaar Ricciardo het tegen Hulkenberg gaat krijgen kan ik niet inschatten. Met de rest van je reactie haal je me alweer de woorden uit de mond. Goed inhoudelijk F1-commentaar altijd in je reacties.
Het is en blijft een vreselijk mooie jongen om te zien, die Ricciardo.
@willeme: no homo
@willeme: Ik zou hem doen
@willeme: voor de niet-abonnees moeilijk te beoordelen want de niet-wegklikbare advertentie (op mijn scherm eentje van Dyson) bedekt de gehele foto boven het artikel;-)
@kunstomdathetmoet: dat zuigt inderdaad…
@willeme:
U komt uit de kast? Good for you!
@kempenaer: Nee. Het is gewoon een mooie jongen. Ik vind de Alfa Romeo 159 ook heel erg mooi. Wil niet zeggen dat ik daar de liefde mee zou willen bedrijven.
@willeme:

Hey maat ..
Je gaat toch niet mijn fanclub afpakken ??
@lincoln: Ik zou niet durven. Ik weet half zo veel over auto’s als jij. En politici. En winterbanden. Daar ga ik mij niet aan branden.

Trouwens, je krijgt wel heel snel fans. Je hoeft alleen maar iets te zeggen dat daadwerkelijk klopt.
@willeme: Zeg dat maar tegen @lincoln. Vind die leuk.
Nee @willeme: dat gaat niet ..

Je kan ze wel lelijk of dik of paardebek vinden ..

Maar niet knap ..
Want dan ben je een homiofilio ..
Denk dat de strijd tussen ric en hulk een interessante wordt. Gaat veel zeggen over hoe goed elk van deze beide heren echt is.
@mark997gt3: daar zit ik ook wel naar uit te kijken!
@mark997gt3: ha, Ricciardo killed the Hulk
‘Ricciardo wil wat anders’. Genoeg voor titel en inhoud.
#ikschrijfhetkorter#netalsAlonsobeetjecashenalshetkan.
Ricciardo heeft de strijd van Verstappen dik verloren vorig jaar. Dat wil hij niet nog een keer mee maken. Nu heeft hij nog een paar halve excuusjes, problemen met de auto, en de kans om zonder veel gezichtsverlies weg te glippen en de belofte die hij eens was nog te verzilveren bij Renault.
-edit: nutteloze bijdrage-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).