Red Bull: “Torpedo was getalenteerder dan nieuwe coureurs”

Auteur: , 24 Reacties

Jongens, de schade is al aangericht.

Volgens Red Bull adviseur Helmut Marko, die verantwoordelijk is voor de rijdersduo’s in beide teams, beschikte Daniil Kvyat over veel meer natuurlijk talent dan de huidige line-up, bestaande uit Brendon Hartley en Pierre Gasly. Het probleem van de Rus was echter geen geheim; Daniil maakte, zeker tegen het einde, teveel fouten en reed te inconsistent wat uiteindelijk de doodsteek was voor zijn carrière bij Red Bull.

Marko zegt nu tegenover Autosport dat hij in eerste instantie een hoge pet op had van zijn pupil. Op zijn weg richting de Formule 1 liet Daniil regelmatig blijken dat hij over een indruwekkende racecraft beschikte. Marko zegt zelfs dat hij, ten tijde van Kvyat’s periode in de GP3, niet eens met de competitie te vergelijken was.

“It’s sad, because I remember GP3 in Monza and Spa where he completely outperformed the competition. At Toro Rosso there was also one race where he started from behind and made his way through the field [2014 Italian GP]. He was attacking [Kimi] Raikkonen when his brakes failed. He had some sensational races.”

Zonde, maar wel terecht, aldus Marko.

“We tried many things, but his speed just wouldn’t come back. Unfortunately we have no idea what happened. There were also too many accidents at the start of a race, and he didn’t react too well to it either. He retreated into his shell and didn’t want anybody to tell him what to do.”

Kijk, zo kennen we hem weer.

De opmerkingen komen overigens wel op een handig moment, zeker nu Kvyat nog in de running is voor een potentieel zitje bij Williams. De Rus heeft, net als landgenoot Sergey Sirotkin, heel wat sponsorgeld en kan voor de Britse equipe mogelijk zorgen voor wat vuurwerk—wat dat dan ook zou mogen betekenen. Zijn kansen worden overigens versterkt door het feit dat een aardig deel van de paddock nog altijd overtuigd schijnt te zijn van de kwaliteiten van de Rus.24 reacties

Zonde van zo’n jongen eigenlijk. Ik geloof ook wel dat hij meer talent heeft dan de huidige 2. Ik had ook wel verwacht dat hij zich meer zou laten zien afgelopen seizoen, maar helaas.
@viezefreddyw: eens, hij was heel sterk in de gp3, zijn jaar bij toro rosso en zijn eerste jaar bij red bull. Daarna is het op de een of andere manier helemaal verkeerd gegaan. Maar talent en pure snelheid had hij genoeg!
Zijn personality past gewoon niet bij RedBull. Hij spat niet van het scherm zoals Max en Daniel dat wel doen….zat gewoon weinig in. En dat vertaalde zich op een gegeven moment ook naar de baan.
@20pietr17: Max spat van het scherm? Het voordeel dat Max heeft is dat hij lijkt op de doelgroep van de producten van Red Bull, maar charmant, grappig of diepzinnig komt hij bepaald niet over. Max is F1 coureur, daarvoor is hij gekweekt, dat is zijn levensdoel, de rest is bijzaak. Een typische topsporter.
@mashell: ja, spat van het scherm. Hij neemt geen blad voor zijn mond. Geeft antwoord op de vragen die gesteld worden. Heb je wel gekeken naar interviews met kvyat? Slomer kan bijna niet. Spat van het scherm kan je op meerdere vlakken bekijken. Omgang met pers, omgang met zijn teamgenoot. En de dingen die hij met redbull doet (caravan race e.d. In vind Max een stuk vlotter overkomen dan Kvyat
Ik meen ergens te hebben gelezen dat het best een intelligente jongen is. Dan kan het natuurlijk gebeuren dat incidenten in zijn hoofd gaan malen en een hele andere dimensie en lading krijgen. Waar andere coureurs, die bijvoorbeeld de MAVO niet hebben afgemaakt, dat makkelijk van zich afschudden lukt het hem dus niet. Eigenlijk gek dat er in zo’n miljoenen business als de F1 zoiets nog steeds kan gebeuren, maar niet ongewoon. Giancarlo Fisichella was best een aardige coureur maar toen hij voor Ferrari mocht rijden zakte hij finaal door het ijs.
@pomoek: in alle eerlijkheid, die wagen was ook heel wisselvallig. Raikkonen reed bijvoorbeeld ook bijna de helft van alle races buiten de punten, en in de 9 races voor zijn blessure haalde Massa de punten ook vier keer niet.
@edge: klopt, maar in de kwalificatie werd ie helemaal zoek gereden door de Fin. Ook in de races was hij geen partij. Daarvoor deed hij het best aardig bij FI. Hij stond gelijk in kwalificatie uitslagen en had in de races de overhand op Sutil.
@pomoek: ik geloof ook dat daniil een zeer pientere vent is..
Weet alleen niet wat ik van je verhaal vind betreft opleidingsniveau en het wel of niet makkelijk kunnen omgaan met (psychische) problemen.. 🤔
@jonkerlan: Nee het gaat me ook niet over het omgaan met psychische problemen, het gaat om het omgaan met tegenslag, dat is denk ik wel een verschil. Mensen met een hoog IQ trekken vaak de verantwoordelijkheid naar zich toe. Dus als er iets mis gaat stellen ze zichzelf de vraag: Wat had ik beter kunnen doen? Het antwoord is denk ik simpel: Je kunt altijd wel iets beter doen. Het teveel ” overdenken” is in topsport niet zo’n goede eigenschap.
Ik schat hem nog wel sneller in dan Stroll, dus papa Stroll zal de komst van Kvyat wel blokkeren.
Een slome paydriver als Sirotkin is ideaal voor hem.
@harrie: waarom zou Papa Stroll dat doen? Je wil toch juist een snellere coureur? Wordt je alleen maar beter van.
@willeme: papa Stroll wil natuurlijk niet dat zijn oogappeltje zoek wordt gereden
@shibby: Maar dat is toch ook precies wat er gebeurde met Massa naast hem? Papa Stroll zou juist moeten kijken naar een snelle couerur die weet hoe je goede feedback aan je engineers geeft en weet hoe je een auto moet afstellen. Van zo’n gozer kan Lance juist dingen leren. Van een gozer die langzamer is steekt hij niks op, en krijgt hij wellicht ook het idee beter te zijn dan hij daadwerkelijk is. En aangezien alle andere teams tegenwoordig uitgebreide GPS data hebben, prikken die er ook doorheen wanneer ze Lance Stroll overwegen voor hun zitje.
@Edge: lijkt mij ook, maar weet niet hoe dat in een Stroll-hoofd werkt.
Kan je tallent verleren dan?
@clarkson: helaas wel. Een team kan talent ook verpesten. Kijk naar voetballers die een overstap maken en hun belofte niet waarmaken. Ik denk dat als een talent te maken heeft met tegenslagen, het belangrijk is dat hij vertrouwen krijgt. Valt dat weg, of twijfelt hij daaraan dan kan hij in zijn schulp kruipen of juist rare acties uithalen.
@basbasbas: toch zie ik dat net anders, talent heb je of heb je niet. Je hebt alleen wel de juiste omstandigheden nodig om dat talent te ontplooien, en daar komt dan het juiste team om de hoek kijken.
@bluebird: Mee eens. Hoorde ik ooit ook eens zo’n Ajax jeugdtrainer zeggen. Alle jongetjes in de lagere elftallen bulken van het talent. Maar het is onmogelijk te zeggen wie wel en wie niet doorbreekt. Of ze doorbreken is van zo veel meer afhankelijk. Vriendjes, familie, persoonlijkheid, noem maar op. Een miljoen jaar geleden nog eens zo’n programma a la klasgenoten gekeken met Ruud Gullit. Een van zijn maatjes in zijn klas kon beter voetballen dan hij. Meer talent en dan uiteindelijk nooit iets er mee hebben kunnen doen. Terwijl Gullit.
@pomoek: er lopen ook tennissers rond die in hun jeugd altijd van Federer wonnen, en vervolgens nooit profspeler zijn geworden. Zo zal dat voor een hoop sporten gelden. Ik ben ervan overtuigd dat mentaliteit op een bepaald punt de doorslag geeft boven talent.
Ik mag de torpedo wel. Deze vriendelijk Rus gaf kleur aan races, je wist nooit wanneer hij het op zijn heupen kreeg en het veld kwam doorboren.
Een verlies voor de F1 dat hij er niet meer bij is.
From Russia with love.
Deze coureur is absoluut niet te coachen, hij sluit zich af van alles en iedereen. Dat is absoluut waarom RB het met hem niet meer zien zitten.
Ik heb hem hoger zitten als wehrlein
Hoop zo dat hij t stoeltje krijgt ipv Sergey..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).