Red Bull: “we willen Hamilton niet, Verstappen is de toekomst”

Auteur: , 25 Reacties

Alsof Lewis die overstap zou maken.

De talentenopleiding van Red Bull heeft door de jaren heen bijzonder uiteenlopende resultaten opgeleverd. Enerzijds heeft het wondercoureurs als Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Max Verstappen grootgebracht, anderzijds zijn er talloze rijders bij het grof vuil terechtgekomen. Over de 21-jarige Nederlander weet het team in ieder geval zeker dat hij het doek van zijn potentieel tot de allerlaatste druppel zal uitwringen.

In een nieuw interview met de Britse Daily Mail laat Red Bull teambaas Christian Horner weten hoe hij de toekomst van de Nederlander voor zich ziet. Nu Daniel Ricciardo naar Renault is vertrokken en Verstappen zonder meer de hoofdrol mag spelen binnen het team, kan Horner zijn pupil nog meer ophemelen dan eerst. En dit is dan ook precies wat hij heeft gedaan tegenover de krant.

De vraag van de krant of hij de talentvolle Verstappen in zou wisselen voor de vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, beantwoordt Horner met een simpel “nee”. Ondanks het feit dat Lewis Hamilton momenteel op het top van zijn kunnen presteert, zet de teambaas al zijn geld op zijn paradepaardje. Logisch, aldus Horner, want Verstappen is momenteel even sterk op het circuit als de 34-jarige Brit en hij staat nog maar aan het begin van zijn carrière.

“Max is the future. He is 21 years of age and he is evolving. Both he and Lewis are phenomenal drivers. Lewis is one of the best of all time. Max has won grands prix but is yet to compete for a championship. However in terms of all-round ability, race craft and speed, Max is capable of going shoulder to shoulder with Lewis.”

Hoewel Red Bull dit jaar aan een nieuw avontuur is begonnen met Honda als motorleverancier, tempert Horner de verwachtingen absoluut niet. Volgens de teambaas zal Red Bull komend seizoen sterker zijn dan in afgelopen jaren. Dit betekent dat het sowieso zijn derde plek in het klassement zal behouden, en dat het zijn vizier heeft op een nog beter resultaat.

“There is a genuine feeling of optimism for a more competitive season than in recent years. Melbourne throws up strange results and it will take three races to get a clearer picture of how everyone stands. A three-way fight between Lewis, Sebastian and Max would be perfect, with the youngsters coming on strong from behind. It may come down to who can develop most efficiently right up until the first weekend of December and the last of the 21 races in Abu Dhabi. That would be great. But Ferrari will come out of the blocks hard and I hope we’re not far behind.”25 reacties

Dan moet Red Bull de komende paar jaar er wel voor zorgen dat ze een competitief pakket hebben, anders is Max op termijn ook weg.
Hamilton is nu al soort van op zn hoogtepunt, moet bij Max nog komen (als het allemaal zo door gaat).
Hij heeft gelijk, Max en Lewis zijn de enige twee die echte rauwe snelheid hebben. Max is daarbij jonger en kan goed met Lewis mee dus is Max in the long run in het voordeel.
@str8six: Precies. En daarbij komt dan ook nog eens kijken dat Lewis naar verluidt meer dan het dubbele aan salaris opstrijkt.
@Edge: niet meer dan terecht gezien zijn staat van dienst. Of vind je dat Max evenveel als de op 1 na succesvolste en misschien binnenkort wel de succesvolste coureur aller tijden moet verdienen?
@mercedesbenze350cdi: Nee, zeker niet. Max heeft nog niet het CV om op een Hamilton-achtig salaris te toucheren. Maar het mooie is dat Max wel van het niveau is dat hij vergelijkbare prestaties kan neerzetten als Red Bull hem de auto ervoor geeft, met andere woorden: Max is een koopje
@edge: de pure snelheid heeft ie zeker. Daar is geen twijfel over mogelijk. Het niveau van Hamilton heeft ie zeker nog niet. We zullen zien of hij dit seizoen in minder situaties verwikkeld zal zijn die hem uiteindelijk punten moeten gaan opleveren ipv punten gaan kosten. Dat is een leerproces die hij alleen met ervaring kan opdoen. Als hem dat lukt kan hij op het niveau Hamilton komen. Laten we het hopen, ik heb er wel vertrouwen in dat hij dat kan. Hij is nog lang niet uitgeleerd en heeft genoeg potentie om nog veel beter te worden dan dat hij nu al is.
Horner moet Gasly wisselen voor Hamilton!
Iemand de docu over Formule 1 op Netflix al gezien? Geeft toch weer een heel ander beeld over het team van Redbull….
@dutchdriftking: Ja, gister de laatste ook gezien. Vond het een qua beeld en geluid een prachtige docu maar inhoudelijk best een beetje gekleurd. Heb gelezen dat Mercedes en Ferrari niet aan de docu mee wilden werken. Waardoor het toch heel veel over Red Bull en Haas ging (en Renault ook een beetje) In ieder geval kijk ik nu toch een beetje anders naar het Red Bull team…
@punt666: Aha, ik vond al dat ik hun zo weinig voorbij zag komen, ik dacht wellicht komt het nog, maar niet dus.
@dutchdriftking: Ik zat ook met smart te wachten op Ferrari en Mercedes….. helaas…. En idd RedBull is best wel een K*t team als je het zo ziet/hoort. Maar dat zal bij Ferrari en Mercedes niet anders zijn. Vond wel het Engels van Günther Steiner van Haas bloed irritant om aan te horen
@punt666: Klopt, anderzijds is Ricciardo een uitmuntende ambassadeur voor de sport, en dat zie je dan ook heel goed naar voren komen.
@punt666: Was dat een poging tot Engels? Nu begrijp ik hem!
@punt666: ik heb de reeks al uitgezien, maar kan niet aflijden waarom ze plots een kut team zijn? Wil je verduidelijken.
@punt666: dat horner zo uitlaat op renault? Is toch normaal als je al sinds de introductie van de 1.6 motor wacht op een competitief motor die je telkens beloofd word maar nooit komt. Updates die ze beloven en die maar achter blijven of nooit komen. Sterker, de motor eie ze wel leveren gaat zo vaak stuk dat redbull nog meer punten verliest. Als dit seizoen honda een competitief motor levert die betrouwbaar is dan is in mijn ogen geen enkel verklaring van Renault terecht. Eerst nog enkele races afwachten.
@dutchdriftking: ben er mee bezig, toffe beelden iig! Waardoor is jouw beeld gewijzigd?
@2wheeler: Ze zijn vooral nog veel arroganter dan ik dacht, en dat is ieder F1 team hoor, maar Redbull is het nog meer dan ik had gedacht. Ocon blijft wel een l*l met vingers.
@dutchdriftking: ik heb m helemaal gezien het weekend. Vond het een mooie docu! Wel jammer dat Mercedes en Ferrari niet aan bod kwamen. Verder kwam het team van Haas erg vaak voorbij en het Engels van Gunther Steiner trok ik op een bepaald moment niet meer.
@ijoost: Tja, Haas is Amerikaans, en de serie had volgens mij als doel Formule 1 bekender maken in Amerika. Dat doe je met een Amerikaanse coureur, of een Amerikaans team dus die opzet snap ik wel.
@dutchdriftking: ik heb de 1e 3 afleveringen inderdaad al gezien op Netflix, maar heb niet een ander beeld van Red Bull gekregen dan ik al had. In hoeverre is jouw beeld van Red Bull veranderd?
@dutchdriftking: Ja, ik heb hem gezien. Ik vond hem enorm tegenvallen.
“Alsof Lewis die overstap zou maken.”

Lekker Nederlands weer. Iemand geeft een compliment en die gaan we dan maar afzwakken met zeikerige negativiteit.

Volgens mij is het punt niet of het realistisch dat Hamilton komt. Het punt is dat RBR Verstappen ziet als net zo’n talentvolle rijder als Hamilton en als ze een keuze zouden hebben dlnog steeds voor Verstappen zouden kiezen. En daar geef ik ze geen ongelijk in.
Nou fijn! Heren Marko en Horner… stop maar eens met dat slappe geleuter en slinger die motor nou maar aan vrijdag voor FP1!
Ik moet eerlijk zeggen dat dit een zeer slechte vertaling is. Horner vindt dat verstappen ‘capable is of’ wat betekend dat zijn potentie daar ligt, niet dat dat dit seizoen haalbaar is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).