Red Bull wil dit jaar geduld zien van Verstappen

Auteur: , 26 Reacties

Hierboven is het onderwerp van dit bericht afgebeeld naast de jarige Job Jos.

Jos-en-Max

Wat? Nóg meer Max-nieuws? Jazeker! Helmut Marko heeft namelijk wederom zijn mond geopend en als meerdere zwaluwen die een zomer maken vlogen er weer wat uitspraken over onze Max naar buiten. Zo is de toch al vrij grote fan van MV33 onder de indruk van de wijze waarop Max de wintertests aangevlogen heeft. In het verleden had Max kennelijk geen trek in rondjes draaien in de koude (kunnen we ons eigenlijk niet voorstellen), maar dit jaar was hij enthousiast en betrokken, aldus Der Helmut:

Hij heeft al een mooie stap gemaakt door heel geconcentreerd en enthousiast te zijn bij de tests die we afgewerkt hebben. Voorheen vond hij dat testen maar een beetje saai, hij deed het alleen omdat het zijn plicht was. Nu begrijpt hij beter dat het erg belangrijk is om zijn gedachtes over de auto te delen met onze techneuten, voor de verdere ontwikkeling van de auto.

Verder praatte Marko nog wat over wat hij van Max verwacht dit jaar en hoe ze het kampioenschap naar zich toe willen trekken bij Red Bull:

We hebben wat met elkaar gepraat en één ding wat Max zeker zal tonen in 2019 is geduld. Hij heeft ook begrepen dat als je niet kan winnen het toch belangrijk is om punten te pakken en races te finishen. Anders ga je het kampioenschap niet winnen.

Ook belangrijk, volgens Helmut is Max helemaal happy met Honda:

Max is nog steeds heel jong, maar nu ook heel volwassen en hij is gelukkig. In het verleden hebben we zijn boodschappen over de radio gehoord over de motor en was hij niet blij. Maar dit nieuwe jaar gaan wij als team maar ook hij als coureur denk ik in met heel veel vertrouwen.

Man man man…Goede berichten dus. Maar ja, de keerzijde is wel: dit wordt nou zo’n enorme teleurstelling als het volgende week onverhoopt toch helemaal niks wordt…(via formula1.com)26 reacties

Zal net als de voorgaande jaren zijn:

1. Red Bull zorgt af en toe voor een stunt
2. Ferrari begint het seizoen sterk, maar zakt in door hoog oplopende emoties. Vettel gaat letterlijk huilen.
3. Lewis Hamilton wint weer alles en bedankt het allerbeste publiek aller tijden.
4. Haas heeft potentie, maar twee coureurs die telkens verzaken
5. Sauber zet de stijgende lijn door met een stabiele, zij het licht aangeschoten, Kimi
6. De Renaults zullen af en toe in de buurt lijken te komen, maar zijn te langzaam. Scoren wel door constante coureurs.
7. De Williams’ rijden constant achteraan
8. Racing Point wordt achtste dankzij Perez, Strollybolly pakt 0 punten
9. McLaren klaagt over alles, maar pakt een puntje op Monaco en eindigt zo voor Williams
10. Maar natuurlijk: Daniil Kvyat wordt halverwege ontslagen. Verstappen wint daarna de eerstvolgende race.
@willeme: Dankje ik kan uitslapen over een week!
@willeme: maar zou het niet mooi zijn als het eens anders heel ging? Dat Daniel Ricciardo met Renault gewoon de snelste is en Ferrari en Mercedes niet weten wat hen is overkomen. Dat Red Bull na dat gejubel over hoe goed Honda wel niet is toch schoorvoetend moet bekennen dat ze te vroeg gejuicht hebben. Dat Helmut Marko eindelijk naar een fijn seniorenheim in de Oostenrijkse bergen vertrekt. Dat Hamilton zich weer leuk als een gefrustreerde kleuter gaat gedragen omdat het eventjes niet lukt. Dat tot overmaat van ramp Bottas in 2019 de enige Mercedes coureur is die een overwinning behaalt. Dat Verstappen door nieuw gevonden beheersing Monaco, toch een beetje zijn achilleshiel, weet te winnen. Dat Williams gewoon goed mee doet. Dat Stroll en Perez de leukste gevechten op de baan hebben en heel veel TV tijd daarmee scoren. Dat McLaren Ron Dennis terug haalt en meteen succesvoller wordt.
@mashell: Absoluut!! Er moet een keer een einde komen aan de hegemonie. Denk aan Alonso in de Renault. Die nam waardig de kroon van Schumacher over. Zo’n seizoen zou er inderdaad weer mogen komen.
@willeme: zo jij hebt alweer genoeg open deuren ingetrapt deze zondagmiddag.
@willeme: klinkt als een mooi seizoen .
Als je dat dikke koppie van de headerfoto vergelijkt met de afgetrainde kop van tegenwoordig, kan je stellen, dat MV33 ook op dat vlak behoorlijke (ver)stappen heeft gemaakt.
En v.w.b. het koffiedik kijken over het aanstaande seizoen : we gaan het zien. Je kan de boel op voorhand he-le-maal dood analyseren, de praktijk heeft vaak nog wat verrassingen in petto.
@amghans: dat was gewoon babyvet
@autodidact: Klopt. Dat heeft mijn zus nog steeds.
@willeme: en jij niet? :0
@lekkaah: Nee. Ik heb er voor moeten betalen :-D
@willeme: willemien bedoel je? 😉
@amghans: Als ik die kop van verstappen max zie kan ik moeilijk onderdrukken dat Lombroso wellicht toch een punt had.
Helmut gewoon afwachten net als wij.
Over 4 nachtjes weten we het
Waarom is iedereen toch zo terughoudend?

Heb er gewoon vertrouwen in dat Max inderdaad vanaf de eerste race mee kan strijden met Hamilton en Vettel.

En zo niet wat is het ergste dat kan gebeuren? Je zal niet de gevangenis in gaan of zo hoor. Hoogstens zullen er hier een paar wijsneuzen lopen roepen “zie je nou wel!”. Lekker belangrijk. Jullie hebben toch niet zo’n teer zieltje dat je daar niet tegen kunt?

Kom op zeg. Max kampioen dit jaar. Daar. Ik heb het gezegd…
@rick-dos: heb al gezegd dat Charles kampioen wordt dus dat zou ongeloofwaardig zijn ;)
@jaapiyo: Heb je dat echt gezegd? Dat vind ik gewoon niet kunnen. Voor zulke uitspraken moet men wel opgesloten worden. ;)
@Rick-dos: als je nu nog even zegt wat met Jack Plooij moet gaan gebeuren.
@mercedesbenze350cdi: Die moet ontslagen worden. Hoorde wel dat hij een andere rol bij Ziggo krijgt.

Had het niet helemaal duidelijk gehoord maar volgens mij gaat Olav voortaan de pits in om de interviews te doen, maar wat Jack gaat doen heb ik niet helemaal meegekregen.

Zou mijn actie dan toch beginnen te werken?

#ontslaJackPlooij
@Rick-dos: ik ben gewoon liever bij verrast dan teleurgesteld. Een goede reden voor terughoudendheid zijn ervaringen met andere Nederlandse sporters, op het moment dat het oranje legioen er het meest van verwacht presteren de voetballers/schaatsers/hockeyers/zwemmers (m/v) het minste. Het lijkt er op dat al die oranje brillen toch een druk op ze leggen. Bovendien is Max nog jong, mag nog best wat rijpen, en is Honda nog altijd een onzekere factor.
Mad Max 2
Dat de eerste 5-6races wat rustiger mogen verlopen als vorig jaar wat max betreft en ik hoop dat Haas de wheel guns op orde heeft en gewoon p4 en 5 mag pakken
Is er eigenlijk een mogelijkheid on skysports in 4k af te nemen? Wil eigenlijk Ziggo opzeggen (kijk toch nooit tv) en het commentaar daar is top (en 4k)

Ik weet dat F1 het zelf aanbied maar hoe is dat commentaar daar dan :/
@lekkaah: nou, daar kan je nog niet mee casten naar de tv. Zowel met app als browser niet. En ook geen 4k meen ik.

Hopelijk komt er deze week nog een update. Anders toch gewoon Ziggo en F1TV ernaast voor zelf onboards kiezen en andere interviews.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).