Reminder: Top Gear S21E04, BBC2, 21.00 uur

Auteur: , 28 Reacties

Vanavond de vierde aflevering van Top Gear, seizoen 21 is daarmee alweer over de helft. Niet getreurd, het belooft een volle aflevering te worden met lekkere vierwielers én een zeswieler.

Hammond rijdt vanavond met de G63 AMG 6x6

Nadat we in aflevering 2 mochten genieten van de Alfa Romeo 4C is het nu tijd voor zijn grote broer. De 8C verschijnt als verbouwde en gelimiteerde Touring Superleggera Disco Volante uitvoering voor de Top Gear lens. Jeremy rijdt er mee door Italië en geeft uiteraard zijn ongezouten mening.

Richard Hammond reist af naar Abu Dhabi om daar de befaamde zeswielige Mercedes G63 AMG 6×6 aan de tand te voelen. De woestijn is de natuurlijke habitat van deze monster-SUV en dat zal ongetwijfeld mooie beelden opleveren.

Wanneer de avond vordert is ook James May aan de beurt om het programma vulling te geven. Hij stapt zowel in de instapper als de meest snelle auto van het Britse merk Caterham. Captain Slow schijn wel wat hulp van de Stig nodig te hebben om de Caterham 160 en Seven 620R onder controle te houden.

De Britse grapjas Jack Whitehall babbelt tot slot wat met Clarkson en rijdt het wekelijkse rondje over het circuit.

28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Eindelijk een aflevering die voor een groot gedeelte volzit met items over auto’s.
2 caterhams tegenover elkander, mss dat ik toch eens ga kijken vanavond.
@Hupke: Leuk
Tot zover is het toch wel een aardig seizoen, de eerste aflevering vond ik traditioneel wat minder, maar de tweede was top en vorige week was het ook wel leuk want Chernobyl…
@jaapiyo: traditioneel is de derde aflevering weer wat minder…Tafelkleed was niet grappig, verder zijn vooral items van James May het bekijken waard.
Een G-klasse is een SUV???
@SimonMc: ja heb je de achterbank gezien? Luxer wordt het niet
@rolov: Dus de definitie van een SUV is hoe luxe de achterbank is? In dit geval is de S klasse de beste SUV van Mercedes.
@SimonMc: je weet toch hoop ik.wel wat een.suv is? Dan is een.limousine toch geen.suv?
Wie geen BBC 2 heeft, en een betere kwaliteit dan de normale live-streams wil, kan deze link gebruiken: http://www.bbc.co.uk/tv/bbctwo/live
Je moet wel Chrome hebben icm de extensie Hola.
@volvov70: Ik heb wel BBC2, maar ik wil je toch even bedanken voor de tip! Hola geïnstalleerd! Hupla!
Wauw, wat is die Disco Volante lelijk, ben benieuwd wat JC daarover te zeggen heeft.
@italia007: Idd ja, lelijk ding maar het is een Alfa Romeo en dan moet je het mooi vinden. Niemand weet eigenlijk meer waarom maar we praten elkaar allemaal na.
@Donstil: Dat je Alfa’s mooi moet vinden, omdat het Alfa’s zijn had ik ook nog nooit gehoord… Maar goed, we moeten elkaar allemaal napraten he…
@reactief: Niet? Ach maakt ook niet uit joh, over 15 jaar maken ze heus geen nieuwe auto’s meer.
@Donstil: als ze zo doorgaan zeker niet, maar dan zal ik er niet om treuren hoor.
@italia007:
Ik vind de Disco in de basis potentieel een vd mooiste auto’s qua lijnenspel. De velgen, voorspoiler, vorm van de luchtinlaten voorbumper en achterdiffuser verpesten echter het ontwerp compleet. Als dit klassieker vormgegeven was had ik verliefd geweest!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Heb nu al zin in die 6×6.
Die g-klasse 6×6 vind ik helemaal fantastisch. Een leger uitvoering 6×6 ombouwen tot een 6×6 camper en dan heb je toch wel een ultiem overland voertuig ..
Zucht ende zwijemel @ Disco Volante.. Ik kijk dus zeker!
IK
WIL
DIE
6-WIELIGE
MERCEDES G
NU NU NU NU NU
Ik denk dat ik med James op een lijn zit, ik vindt de Caterham 160 ook beter, al zal ik er zelf liever een 4 cylinder in hebben voor net dat beetje extra.
Mythbusters met tafellaken stunt :d
http://www.youtube.com/watch?v=p9JrTUbtDNU
Ik heb toch wel even hard gelachen met de 6×6 scenes.. Door dat zwembad,, en dat richard zat te vertellen met de andere voertuigen die langs kwamen rijden.. Uiteraard scripted natuurlijk maar wel ontzettend vermakelijk! Dikke prima deze aflevering!
@ricksmits: inderdaad. Dit was een hele kijkwaardige aflevering die ik ook zomaar helemaal heb afgekeken (met dank aan mijn vriendin die er wel door in slaap viel, hahaha)
Voor degenen die het gemist hebben : finalgear.com
Weer een ouderwets goede aflevering! De beste sinds een paar seizoenen. De vorige afleveringen waren wel vermakelijk maar hier heb ik echt van zitten genieten. Vooral die Disco Volante heeft mij blij verrast. Waar ik eerst dacht dat het gewoon pure heiligschennis was om de zaag in een 8C te zetten vind ik hem nu, op een bepaalde manier weliswaar, prachtig! Daarnaast waren de scènes met de G63 ook erg leuk opgezet met de politie van Dubai die nog even langskwam. Kortom, echt een aanrader om terug te kijken mocht je hem nog niet gezien hebben!
Hij was echt ouderwets leuk, ik ging ook stuk om dat stukje met hammonds gt3 haha!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).