Revolution presenteert “allerbeste tracktoy” ooit

Auteur: , 21 Reacties

Een ware revolutie.

Circuitspeeltje

De wereld van productieraceauto’s is sindskort een beetje groter geworden, dankzij de komst van de eerste auto van Revolution Racecars. Omdat de nieuwkomer op zijn zachtst gezegd niet helemaal onbekend is in deze omgeving, heeft het bedrijf de top van meet af aan in het vizier. Het totaalplaatje dat de fabrikant presenteert wil ons doen geloven dat dit niet eens te hoog gegrepen is voor ze.

Dit heeft in eerste instantie te maken met het meesterbrein achter de operatie. Bij ingewijden zal de naam Phil Abbott een belletje doen rinkelen. Deze Brit is namelijk de medeoprichter van Radical Sportscars, een soortgelijk bedrijf dat zich al sinds het eind van de jaren ’90 stort op het maken van raceauto’s en ondertussen al talloze snelle bolides heeft weten te creëren. Bij de eerste raceauto van Revolution zet Abbott echter nog een tandje bij, want voor zijn nieuwste project heeft hij een aantal ontwerpers in de arm genomen met wortels in de Formule 1 en LMP-klasses.

Circuitspeeltje

Het is dus niet geheel verbazingwekkend dat de auto een uitzonderlijk lange periode van ontwikkelingen heeft doorstaan om alles tot in detail uit te werken. Het blijkt niet voor niets te zijn geweest, want de Revolution beschikt naar het schijnt over betere aerodynamische prestatiecijfers dan concurrenten uit zijn prijsklasse. Dat gezegd hebbende wil Revolution geen concrete cijfers kwijt, dus moeten we ze op het woord (en beeld) geloven.

Over die prijsklasse gesproken: de Revolution moet een prijskaartje krijgen van minder de 100.000 pond, of grofweg 115.000 euro. Het bedrag is niet misselijk, maar Revolution probeert klanten te lokken met een aantal beloftes. Betrouwbaarheid staat bovenaan het lijstje. Volgens de Britten moet de auto 10.000 km (of 100 raceuren) kunnen verteren voordat er iets herbouwd dient te worden. Tevens heeft het bedrijf veiligheid hoog in het vaandel staan. Dankzij een koolstofvezel kuip die gebouwd is naar de nieuwste standaarden wordt je veilig gehouden. Tenslotte zijn de motorprestaties eveneens om over naar huis te schrijven. Omdat de 300 pk sterke 3,7-liter V6 in de Revolution verbonden is aan een sequentiële zesbak met WRC-techniek, is het 675 kg wegende circuitspeeltje een vreselijke rappe machine.

Circuitspeeltje21 reacties

De allerbeste tracktoy, leuk, maar ik heb geen 115k voor zo’n auto over. Gewoon bmw 3 serie ombouwen voor een max 5k en je hebt de allerbeste tracktoy!
@derek306: voor 5k weet je zeker dat ie binnen 10 uur ook afgeschreven is.
@peug206: mijn vorige E36 heeft me met alle upgrades in totaal 3500 euro gekost en heeft het een heel seizoen Nürburgring volgehouden. Dus een beetje onzin wat je zegt.
@r55clubman: hoe lang is het geleden dat je een redelijke e36 kon oppikken voor minder dan 3k? Tegenwoordig gaan exemplaren van een 325 of hoger bijna niet weg onder de 3,5k, of ze hebben een lekke koppakking oid. Met een gekeurde rolkooi zit je al op een 1000 euro alleen.
@peug206: 318is coupe, keihard met volledige historie. Begin dit jaar gekocht voor 1800 euro. Je moet een beetje zoeken, maar ze zijn wel te vinden
@peug206: Ach, iedereen zeurt altijd over koppakkingen. Heb je zo vervangen die dingen, en de kosten zijn het ook niet.
@chimaera: nee, maar het komt wel allemaal bovenop de kosten. Nu kan ik het zelf, maar laat het eens doen en kijk wat het kost. Op een budget van 5k inclusief aanschaf hou je dan weinig over.
@derek306:
Lekker schuren over het Nürburgring in een 316i, toch?…..
@bennyweisz: als je wind mee hebt kan dat best spannend zijn.
Leuk speelgoed als je de knaken hebt
@rob5nismo: als je knaken hebt, heb je altijd het leukste speelgoed
@nasty: daar heb je gelijk in.Maar dat wil niet zeggen dat je gelijk de meeste lol hebt
675 kg inclusief een dikke V6 aan boord.

Lijkt me een knap staaltje engineering. Logisch dat het geen koopje is.
Koop je toch veel beter een Radical..?
@fernie: ik denk dat dit ding de overtreffende trap moet zijn van een radicale. V6 van 3.7 l (nissan 370z?) met 300 pk zal gruwelijk snel zijn EN heel blijven. Dat icm de heftige Aero zal dit enorm snel maken op t circuit.
@w0o0dy: stel voor dat je de huidige line up eens bekijkt! Een sr8 heeft 400 pk en de rxc over de 600 (en stukje zwaarder maar serieuze downforce). Radical heeft natuurlijk ook jaren race ervaring en levert dus een auto waar je kunt instappen en mee kan racen.
@fernie: maar die zijn toch heel veel duurder?
” £131.940 voor de SR8 RSX, wat neerkomt op €168.000. ” en die motor kan maar 40 uur racen zonder revisie.
@w0o0dy: denk dat er weinig verschil tussen zit als je klaar bent met opties, 110k voor een sr8 (2017 model). Zal een flinke race auto zijn en motor heeft minder te lijden zo te zien maar als je dit koopt wil je racen en radical heeft dit goed voor elkaar! Competities bestaan, veel support etc.
Wat is raceuren toch een klote woord
@shalomleon: Hoort ook een koppelstreepje tussen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).