Rolls-Royce Celestial concept: voer voor astronomen [updated]

Auteur: , 14 Reacties

Als exclusieve fabrikant met een zeer beperkt gamma steeds iets nieuws naar een autoshow meenemen is lastig, vandaar dat merken als Bugatti en Rolls-Royce het van speciaal aangeklede bestaande modellen moeten hebben. De Celestial is een speciaal aangeklede Phantom EWB, ideaal voor nachtritjes.

Rolls-Royce Phantom Celestial concept

De fabrikant heeft voor dit speciale model de sterrenhemel boven productielocatie Goodwood van 1 januari 2003 nagebouwd in het dak van de Phantom. Op deze datum werd de eerste Phantom uitgeleverd, wat het startschot gaf voor de renaissance van het merk onder de nieuwe eigenaar, BMW.

Rolls-Royce noemt het een concept, hoewel ze het net zo goed een one-off hadden kunnen noemen. Als je als klant met een dergelijk idee naar de Bespoke-divisie stapt, dan voeren ze dit uit, tegen een prijs.

Alles aan het Celestial concept ademt ‘nacht’. De donkerblauwe kleurstelling in zowel in- als exterieur moet je het gevoel geven je in een inktzwarte nachtelijke setting te begeven, ver weg van al het kunstmatige stadslicht. In de lak zitten glasfragmenten verwerkt, het klokje tussen voor- en achterzetels bevat een diamant op elk ‘kwartier’, en de velgharten schijnen een gravering te bevatten.

Ook het glaswerk van de picnick-set heeft een gravure gekregen, en de Spirit of Ecstasy heeft een subtiele verlichting gekregen. Mocht je geen zin hebben om omhoog te kijken, dan kan je de ‘sterrenhemel’ ook zien in de weerspiegeling van het drankjescompartiment op de achterbank.

Als je deze tour de force van de Bespoke-afdeling wilt bekijken, kom dan volgende week naar de IAA in Frankfurt, waar Rolls-Royce zijn nieuwste kunstwerk aan het publiek toont. (via Top Gear UK)

Update: nieuwe gallery toegevoegd
14 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Goh leuk…
Er moet wel een trillend stuur inzitten, voor als de chauffeur in slaap valt door al de nachtelijke bullshit marketing van Rolls Royce.
@bsxc2: Trillend stuur staat vast wel op de optielijst. Trekken ze gewoon ff de balanceerloodjes eraf en daar kunnen ze dan weer 1-2k voor rekenen.
Daar zit je dan, midden op de zonnige middag tegen je sterrenhemel aan te kijken..
@lenny98: super realistisch toch… -_-
@lenny98: nou ja, misschien hebben ze erover nagedacht, dat het alleen snachts aangaat of zoo….
Zou pas interessant zijn als je een vallende ster voorbij ziet schieten. Of rond kersttijd de kerstman in z’n slee. Of Elliot op z’n fietsje met E.T. voorop.

Dat zou pas mooi zijn…
@Rick-dos: heb je weer eens te veel fanta op?
@clr700gt: Ja. Jaloers?
Join the dark side.
Ze hadden natuurlijk ook een schuifdak kunnen monteren…
Die eerste foto lijkt net of ‘ie in het jaar 2000 is gemaakt. Ziet er best oud uit. Die sterrenhemel vind ik toch wel prachtig!
Zie geen verschil met de ander modellen.
“Als je als klant met een dergelijk idee naar de Bespoke-divisie stapt, dan voeren ze dit uit, tegen een prijs.”

Natuurlijk, want het kost veel om te maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).