Russell: “Ik zou kans bij Mercedes aanpakken”

Auteur: , 25 Reacties

De zwager van Nyck de Vries ziet het wel zitten.

Russell

Er komt momenteel rook uit de oren van Toto ‘de jeugd wil geen V12 meer’ Wolff. De teambaas van Mercedes moet een harde keuze maken over wie van zijn protegees volgend jaar tweede viool mag spelen naast Lewis Hamilton. Algemeen wordt inmiddels toch weer aangenomen dat het een keuze wordt tussen Valtteri Bottas en onze favoriete knoflookpeller Esteban Ocon. Eigenlijk is dat wel jammer, want Bij Williams rijdt er nog een kandidaat rond die op basis van prestaties misschien wel de meeste aanspraak maakt op het zitje. Zijn naam luidt George Russell.

Als je Russell ziet en hoort zou je misschien niet direct denken dat het een F1 coureur is. Russell zou ook zo een stoffige accountant kunnen zijn. Het type Brit dat pas los gaat na 50+. Dan kopen ze een huisje aan de Spaanse kust, trekken ze een kaki broek plus een roze overhemd aan, drinken ze iets teveel rode wijn en rijden ze een Jaaaaag. Op zich helemaal niks mis mee. Echter is George wel degelijk de regerend vriend van Seychelle de Vries en F2-kampioen. Daarnaast rijdt hij dankzij wat ondersteuning van Mercedes F1 voor Williams en dat gaat best prima.

Nou is het natuurlijk wel zo dat de prestaties van Russell moeilijk op waarde te schatten zijn. De Williams is slecht en het blijft een vraagteken hoe goed teamgenoot Kubica dezer dagen nog is. Russell verslaat de Pool weliswaar met gemak, maar ja, wat wil dat zeggen? Tevens was het balen dat het bij die ene race dat Russell een bijzonder resultaat had kunnen halen dit seizoen, het net even niet lukte. Russell reed in de buurt van Lance Stroll in Duitsland toen de Canadees naar binnen ging voor slicks. George deed dat utiendelijk niet. Stroll werd vierde, Russell eindigde uitgerekend deze race achter Kubica. Daardoor is hij de enige F1 coureur die dit seizoen nog zero points achter zijn naam heeft staan. Stel dat hij vijfde was geworden. Dat zijn het type resultaten die waardoor je opeens in een beter zitje gekatapulteerd wordt. Maar ja, voor nu is die kans voor Russell dus klein, zo weet hij zelf ook:

Ik geloof zelf dat dat [een overgang naar Mercedes] zeer onwaarschijnlijk is. Maar alles is mogelijk. In de Formule 1 kunnen de dingen altijd morgen anders zijn. Dat hebben we al vaak genoeg gezien. Feit is dat Mercedes een oog op ons allemaal heeft, op Valtteri, op Esteban en op mij. Wat heel fijn is, is dat mijn toekomst linksom of rechtsom geregeld is. Ik kan me daardoor vol op mijn eigen taken concentreren. Ik heb bij Mercedes wat dat betreft te maken met een goed management.

Mocht het toch zo ver komen, dan is Russell er wel van overtuigd dat hij de kans met beide handen kan aangrijpen:

Elke coureur droomt ervan in een auto te rijden waarmee je wereldkampioen kan worden. Het zou dom zijn om daar nee tegen te zeggen. Kvyat heeft in zijn eerste jaar ook Ricciardo verslagen, Verstappen won zijn eerste race bij Red Bull en Leclerc maakt het Vettel in zijn eerste jaar al erg lastig. Ik geloof in mezelf. Als ik de kans krijg, ben ik echt niet zo naïef te denken dat ik Hamilton in de eerste race al kan verslaan. Hij is wat mij betreft de beste coureur uit het hele veld. Maar ik heb denk ik wel het potentieel om zo snel als mogelijk veel te leren en na een paar races al goed te presteren.

Wat vind jij, moet Mercedes doorgaan met Bottas, in zee met Ocon of de gok nemen met Russell? Laat het weten, in de comments!25 reacties

Ik zou graag willen zien dat Hulkenberg naar Red Bull gaat en Gasly naar Williams. Kan Russel naar Renault, zo pakt hij toch nog wat punten en Gasly voelt zich dan toch wel thuis in trage Williams.
@eirmakk: Dus een Renault-rijder naar Honda, een Honda-rijder naar Mercedes en een Mercedes-rijder naar Renault. Ik denk dat er daar een hoop contracten verscheurd moeten worden voordat dat gebeurt.
@gulli: waarom zijn volgens jou de coureurs eigenlijk aan een motor leverancier verbonden? De meesten hebben een contract bij een team of met een sponsor (zoals Max).
@mashell: vaak zitten rijders vast aan het fabrieksteam, bij Honda niet van toepassing maar wel bij Ferrari, Mercedes en Renault. En onder dat contract worden rijders nog wel eens uitgeleend aan klantenteams die motoren afnemen van het fabrieksteam. Kijk bijvoorbeeld naar Ocon, die valt onder Mercedes en aangezien Mercedes hem zelf dit jaar (nog) niet wilde gebruiken wilden ze dat hij bij een van hun klanten zou gaan rijden. Toen zowel Williams als Force-India-or-whatever-they-are-called-nowadays aangaven geen plek voor Ocon te hebben was Mercedes not amused, maar hij mocht van Mercedes ook niet naar Renault of Ferrari dus bleef hij zonder stoeltje achter.
@Gulli: Klinkt logisch!

Stroll moet gewoon oprotten uit de F1 teouwens.
@eirmakk: Wat heeft Hulkenberg te zoeken bij Red Bull dan? Met hem ga je niet beter presteren dan nu. Hulkenberg is een prima coureur en sympathieke gozer, maar die brengt niet het niveau omhoog binnen een team.
@viezefreddyw: ik schat de Hulk hoger in dan Gasly.

Let wel, Hulkenberg hoeft niet beter te zijn dan Verstappen maar meer in de buurt. Meer dan Gasly nu doet. Daar acht ik Hulkenberg zeker toe in staat.

De Hulk in een Red Bull Racing is zo slecht nog niet. De kans dat het gebeurt is, denk ik, nihil.
@verplicht: Hulkenberg is een van de meest sympathieke rijders op de F1 grid en op zich een heel solide rijder, maar zeker geen exceptioneel rijder. Het feit dat hij tegenover Ricciardo meestal aan het kortste eind trekt, spreekt dan ook niet in zijn voordeel.

Silly season mag dan nog niet zijn losgebarsten, maar naast Kubica staat Hulkenberg volgens mij erg hoog op de nominatie om volgend seizoen niet meer terug te keren in de Formule 1.
@RRRobert: zoveel minder dan Ricciardo vind ik ‘m niet, de stand in het kampioenschap vertelt eenzelfde verhaal.
@viezefreddyw: is wel chill, kan Max lekker NL praten met de Hulk, bitterballe’tjes doppen in de mosterd terwijl de Hulk wat Hefen Weizen glaasjes tapt en Dokter Helmut lekker jodelt op de achtergrond 👍🏼🤣
@ghost: geestig
@ghost: lekker samen ‘KUT’ roepen
@eirmakk: break: Albon wisselt met Gasly
Ik ben echt heel benieuwd hoe Russel het doet tegenover een niet-invalide. Het lijkt echt wel een snelle coureur te zijn kijkend naar hoe Norris en Albon het doen die Russel helemaal afgedroogd heeft. Komt ook sympathiek over. Ik gun het hem zeker!
Bottas blijft nog een jaartje als tussenpaus voor Russel, Ocon gaat Hulkenberg vervangen.
Goed idee! En dan Occon naar Williams?
Regerend vriend van? ;)
Die Seychelle de Vries lijkt coureurs te slijten in hetzelfde tempo als Renault F1 motoren
Zal me niets verbazen als ze Ocon graag bij Renault F1 willen hebben, een goede Franse coureur bij een Frans merk: de droom van iedere chauvinistische baguetteknager.
@racerx: als het dan toch niet dan maar in een Renault. Kan hij minder in de weg rijden want die wagens zakken steeds verder terug of vallen uit.
@w0o0dy: fair point
Constant achteraan rijden en nu over Mercedes praten… whaha
@jaapiyo: Albon vervangt Gasly voor GP van SPA!
@w0o0dy: en de rest van ’t seizoen
@sirprize: idd dat las ik ook net.. evaluatie voor contract volgend jaar…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).