Seat Leon ST Cupra R in aantocht

Auteur: , 15 Reacties

De snelle station uit het zuiden maakt zich op voor een rentree.

Seat Leon ST Cupra R in aantocht

Voordat het record van snelste wagon op de Nürburgring door de E63 S Estate werd afgepakt, was de ST Cupra de vlotste station op de Groene Hel. Nu ze dit record zijn kwijtgeraakt, lijkt het erop dat er een nieuwe, nog betere versie van de Leon op de markt komt.

Hierover spreekt AutoExpress, die vertelt dat Seat’s marketingbaas Wayne Griffiths momenteel rondrijdt in een opgeknapte versie van de Cupra ST. Het prototype waarover het gaat zou naast de nodige motorische upgrades opgeleukt zijn met o.a. een uitlaatsysteem van ABT, 20″ velgen en is de binnenzijde enigszins aangepakt. Niet te missen zijn de koperkleurige accenten die we eveneens op de eerder aangekondigde Leon Cupra R terugvinden.

Voor wat betreft de motorische upgrades zou het gaan om een relatief grote stijging van ongeveer 50 pk. Als we de berichten mogen geloven beschikt de volgende superstation van Seat over zo’n 335 bhp, wat omgerekend zo’n 340 pk is. Hoewel hij daarmee bij lange na niet in de buurt komt van het krankzinnige vermogen (612 pk) van de E63 S, zou het zomaar genoeg kunnen zijn om het record weer terug te pakken.

Hoe dan ook hamert de marketingbaas erop dat het voorlopig toch echt om een zogenaamde ‘mule’ gaat, wat zou betekenen dat Seat ons nog even wil laten wachten voordat de wagen als productieauto op de markt verschijnt. Desondanks lijken Wayne en zijn ingenieurs behoorlijk tevreden met het voorlopige resultaat en willen ze hem in de toekomst maar al te graag met het publiek delen. Of het ook de goedkoopste wagen met 300 pk zal blijven, moeten we nog zien.15 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Leuk. Mijn grijze ezel heeft ook een conservatieve 360+ ponnytjes onder de kap. Snel zat.
Mooi eigenlijk he, dat zo’n voorwielaangedreven VAG-pakezel met het halve vermogen van die AMG Merc het record gaat afpakken.
@Jochempie: hebben ze dan ook niet bijna het record in de voorwielaandrijving klasse? Volgens mij is de civic namelijk maar een paar seconden sneller dan de merc.
@banaan7: Volgens mij niet een paar seconden. Dacht 7:58 voor de Seat en 7:43 voor de Civic
@banaan7: het stationwagen record, gaat het om.
@Jochempie: Wat jij gebruikt wil ik ook aub. Het liefst op vrijdag middag zodat ik daarna mijn Lotto en Toto formulier kan invullen en met wat geld het weekend weer uit kan komen. 😁
@isn1981: Nu maak je me nieuwsgierig, wat gebruikt Jochempie wat jij ook wil?
@dirkv: Zal wel iets met voorspellende krachten zijn. Hij weet dat Seat het record terug pakt. Misschien weet ik straks wel wanneer Max kampioen wordt.
@isn1981: Aha, duidelijk.
Als jij voorspelende krachten gaat ontwikkelen laat me dat dan weten, dan worden we vrienden;)
@dirkv: die krachten heb ik al deels. Ik kan je voorspellen dat als @isn1981 dit weekend loterijntickets koopt hij de hoofdprijs niet gaat winnen :(
Als het puur software van ABT is dan ga ik wel voor een normale welke ik naar JD breng.
@dutchdriftking: idd, lekker stage 2 naar 390👍🏻
Het record afpakken van de E63 s estate, lijkt me sterk
Als ze nou direct even zorgen dat er gewoon een trekhaak onder kan..
Doen ze goed daar bij Seat

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).