Sebastian Vettel is een soort Italiaan

Auteur: , 10 Reacties

Dat is althans de mening van Ome Serge.

vingertje

Gisteren werd bekend dat Ferrari in Q2 van 2017 ontiegelijk veel winst geboekt heeft. Nou bestaat er een stereotype dat als Ferrari lekker bezig is met de straatauto’s het F1-team daaronder lijdt en vice versa. Maar een blik op de ranglijst laat zien dat het ook op het circuit vrij aardig gaat met de rode brigade. Vettel leidt het rijders-kampioenschap. In de stand om het WK voor constructeurs staat Mercedes weliswaar net als de afgelopen jaren op de eerste plaats, maar het verschil met Ferrari is kleiner dan het in lange tijd geweest is (357 punten voor Merc, 318 punten voor Ferrari).

Bij zo’n goednieuwsshow passen geen kritische noten. Die had Marchionne dan ook niet bij het onvermijdelijke praatje dat gepaard gaat bij het presenteren van dergelijke cijfers, ook niet voor wat betreft het F1-team aangaat. Dat ome Serge blij is met Sebbie was al bekend, maar ook Kimi profiteert van de goede bui van de CEO. Dat hij in Hongarije braaf achter zijn kopman naar de finish hobbelde heeft hem waarschijnlijk geen kwaad gedaan, tenminste niet voor wat zijn kansen om volgend jaar ook bij Ferrari te rijden betreft.

Het schijnt nu min of meer een formaliteit te zijn dat de twee rijders bevestigd worden voor 2018. De aankondiging zou plaatsvinden tijdens de Grand Prix van Italië in Monza. Behalve natuurlijk…als Vettel zelf besluit een andere weg te kiezen. Serge ziet dat echter niet gebeuren en geeft daar een opvallende reden voor op:

“Als ik naar Sebastian kijk, dan is hij in vele opzichten al meer Italiaan dan de meesten van ons.”

Wat de Canadese Italiaan daar precies mee bedoelt is de vraag, maar je zou natuurlijk kunnen denken aan de woedeuitbarsting in Mexico vorig jaar of het tikkie dat Sebbie aan HAM gaf in Azerbeidzjan. Che la passione, calzone.10 reacties

Denk ook vooral omdat Vettel, geheel on-Duits, bijzonder geïnteresseerd is in andere culturen/gebruiken en zich daar graag in verdiept. Hij spreekt volgens mij ook al een aardig woordje Italiaans.
@racerx: “omdat Vettel, geheel on-Duits, bijzonder geïnteresseerd is in andere culturen/gebruiken ”
Psst. Duitsers zijn juist bijzonder geinteresseerd in andere culturen. Probleem alleen is dat ze daarin soms geen maat kunnen houden: gaan met z’n allen maar Mallorca, naar Zandvoort, naar Italië, veroveren een buurland…
@mashell: hahaha, held!
@mashell: Duitsers doen inderdaad alles over de top zoals bijvoorbeeld tijdens hun vakantie naar Frankrijk in 1939.
@mashell: bijna als de Nederlanders die al de camings in het zuiden in beslag nemen.
@burnout: campings
@racerx: Alleen de scheldwoorden ragazzo!
@racerx: geheel on-duits ..
Vraag mij af wat jij uberhaupt weet van Duitsers..
@87sandyd: Genoeg, ik heb 18 jaar 5 km van de grens gewoon en kwam er derhalve bijna dagelijks. Next.
@racerx: gewoond*.

Aanvulling, ik zeg ook niet dat ze niet vriendelijk zijn (in tegendeel, ben liever in Duitsland dan in Nederland), maar om nou te zeggen dat het het meest buitenlands cultureel onderlegde volk is… Neuh.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).