Straks kun jij je spaargeld inzetten op Max Verstappen

Auteur: , 25 Reacties

Wie wil dat nu niet?

Formule 1 gokken

Sinds Liberty Media de Formule 1 heeft overgekocht van Bernie Ecclestone wordt de sport overduidelijk meer gericht op fans van de sport. De meeste veranderingen die de mediagigant heeft aangebracht zijn positief ontvangen, maar over deze nieuwste keuze hebben wijzelf toch onze twijfels. De Formule 1 heeft vandaag namelijk een sponsor- en datadeal aangekondigd met de Interregional Sports Group (ISG) en Sportradar, waarmee het fenomeen gokken op termijn een plaats zal krijgen in de sport.

Het partnerschap dat vandaag is aangekondigd richt zich momenteel vooral op het delen van data en informatie dat tijdens de raceweekenden wordt gewonnen. Hiermee kunnen ze een bepaald goksysteem ontwikkelen, dat ze vervolgens in de nabije toekomst zullen implementeren in de sport.

Het is momenteel niet exact duidelijk op welke manier Liberty Media het gokken precies zal integreren in de sport, maar we weten wel dat er tijdens de raceweekenden en wedstrijden geld ingezet moet kunnen worden. Op deze manier komen fans wereldwijd – volgens Liberty Media – nog dichterbij de sport te staan. Immers, het is wederom een nieuwe manier om de sport interactief te maken.

Het ironische is dat Bernie Ecclestone tegen het einde van zijn regeerperiode ook heeft gekeken naar het toestaan van gokken in zijn sport. Echter, na lang nadenken constateerde hij destijds dat gokken geen plaats had in de Formule 1. Een van zijn betere overtuigingen, al zeggen we het zelf.25 reacties

Gokken…. Meest kansloze bezigheid ever… Lekker een enorme groep mensen de afgrond intrekken.
@trustmeiamanengineer: Nou, gokken is toch vooral kans hoor.
@trustmeiamanengineer: Tenzij je wint, is eigen verantwoordelijkheid, verstandig spelen is mogelijk.
@trustmeiamanengineer: Dat doen de mensen toch vooral zelf.

Ik gok ook regelmatig, ook op de f1, en ben regelmatig succesvol.

Net zoals alles in je leven, weet wanneer je moet stoppen. Dat mensen dat doen niet doen is hun probleem.
@87sandyd: gokken heeft een hoog verslavingsgehalte net als roken, drinken, drugs. Sommige mensen weten niet wanneer ze moeten stoppen. Of kunnen het niet. Ja het is ieders verantwoordelijheid, maar soms kan die persoon dat niet nemen.
Wat ik je brom, er gaat nu al miljarden zwart geld in het illegale F1 gokcircuit rond en alle wedstrijden worden achter de schermen tot in de puntjes gematchfixed…

Als het er eerlijk aan toe zou gaan was Max Verstappen al minimaal een jaar of drie achter elkaar wereldkampioen geweest.
@moveyourmind: Dit is wel heel kort door de bocht
@alex1589: mooie woordkeuze 😃 zou me oprecht niet verbazen als er gegokt wordt op pitstops in bepaalde rondes die dan ook ‘toevallig’ zo uit komen
@apriliarsv: geloof er helemaal niks van
@moveyourmind: niet wat vroeg in de week om flink aan het bier te zitten?
@vtechlover: het is nooit te vroeg om een druppeltje te drinken
@moveyourmind: en op de maan zijn we nooit geweest!
Gokken op races van Formule 1 kan al een tijdje met Toto.
@viezefreddyw: of Unibet. Of… Eigenlijk alle grote sportgoksites.
@Dizono: Exactooo. Ik benoemde Toto specifiek even als zijnde een Nederlandse gok site.
@viezefreddyw: ik dacht even dat je Hern doctor Wolff bedoelde.
@viezefreddyw: I see what you did there…
Gaaf, dan neemt het grote criminele geld de sport over en krijg je de meest onlogische winnaars. Zie Stroll of Ericson zo nog wel kampioen worden.
@rickthestig: ja, net zoals FC Emmen de CL binnen 2 jaar binnenharkt.
@unknown234: dan pas?
@rickthestig: Ze moeten zich nog eerst plaatsen he..kan dit seizoen pas voor het eerst.
Ik vraag me af of dit de weg is die de F1 in moet slaan om meer engagement te krijgen. Ik blijf gokken toch een beetje een dubieus iets vinden. Ik weet ook wel dat het naïef is om te denken dat er nu ook niet al flink gegokt wordt en het is misschien ook niet de taak van Liberty Media om de F1 fans in bescherming te nemen tegen deze praktijken, maar om het op een presenteer bordje toe te reiken vind ik niet juist.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).