Taxirondje ‘Ring doe je met 600 pk Jaguar XE SV Project 8

Auteur: , 17 Reacties

Jaguar heeft de vloot op de Nurburgring uitgebreid.

Taxirondje 'Ring doe je met de 600 pk Jaguar XE Project 8

Het zijn gouden tijden voor liefhebbers van de Nurburgring. Het aanbod van ringtaxi’s was nog nooit zo groot en de meeste firma’s blijven investeren in een gaaf wagenpark. Zo ook Jaguar. Met de F-Type SVR en de XJR575 had de Britse autofabrikant al een tof aanbod en daar voegen ze nu een zeldzaam monster aan toe.

Bezoekers kunnen volgend jaar een rondje meerijden met de Jaguar XE SV Project 8. Het seizoen voor de Nürburgring zit er bijna op. Medio november gaat de boel op slot en in het voorjaar van 2019 zal de baan voor bezoekers weer geopend zijn.

De XE SV Project 8 is een apparaat van Special Vehicle Operations (SVO). Onder de kap ligt de bekende 5.0 liter Supercharged V8. De Jag wist de Nordschleife in 7:21,23 seconden te rijden. De 600 pk sterke XE sprint in 3,7 seconden naar de honderd en heeft een topsnelheid van 322 km/u.

Met de XE SV Project 8 meerijden kost 199 euro. Denk nu niet dat je die kosten kunt delen met je maten omdat de XE een sedan is. Het model dat is opgenomen in het wagenpark beschikt over een Track Pack. Onder meer de achterbank is verdwenen, waardoor er slechts één stoel beschikbaar is voor een passagier. Wie wel met vrienden over de ‘Ring wil denderen met een taxi is bij Jaguar nog steeds op de XJR575 aangewezen.17 reacties

It’s a JAAAG!

Voor de rest heb ik niks te melden.
@zelfbenoemdingenieur: dit voegt al meer toe dan je andere reacties ;-)
@chrisvonmeer: Dankuwel
Wat zien we vanaf 1.13 met gecamoufleerde achterbumpers staan? I-pace SVR?
Leuk, maar voor mij is er maar 1 merk dat zich “Ringtaxi” mag noemen. Dit vind ik zo’n slechte kopie.
@remvs: er is sowieso maar één merk dat zich taxi mag noemen ;-)
@chrisvonmeer: Stap toch liever in die Jag dan in een E200d
@chrisvonmeer: touche :-)
@remvs: dat is een F-PACE SVR (gezien de achterruit)
En naast Dale komt er normaliter ook een knappe Française als taxichauffeur, tot nu werkzaam als testrijder voor Jaguar.
@onehp: Ze is in het filmpje zelfs al te zien :P
@melv: had niet gekeken (marketing filmpje) maar inderdaad. En Célia is geen poppetje, ze heeft een echte passie voor racen en kan een serieus potje sturen. Heerlijk :)
199 euro voor een rondje ring. Daar kun je zelf heel wat rondjes voor maken en de lol is er niet minder om, de ervaring misschien maar dat vind ik het prijsverschil niet waard. Als het dan een rondje ring taxi moet worden dan met Sabine in de BMW.
@densk: Sabine en de BMW zijn al lang weg. Maar er zijn 4-5 andere bedrijven met elk 3-4 (max 2 op de baan) verschillende auto’s waarmee je mee mag. Een rondje met je eigen auto is goedkoper, maar waarschijnlijk (?) veel minder spannend en als het fout loopt, véél en véél duurder…
@onehp: O dat wist ik niet. Maar je hebt inderdaad een punt, het is wel zaak om de boel heel te houden anders is het alsnog een dure grap.
Hoe zit het eigenlijk met de auto’s die je kan huren op de ring ? Ik zag op filmpje een witte Clio van ‘Rentracecar.de’ die vol de vangrail inging,zijn de kosten van afslepen,auto etc allemaal inbegrepen bij de huurprijs ?? #askingforafriend..
@hexxion:
Was het maar zo`n feest, dit kun je ook gewoon zelf betalen, vaak wel met een maximum bedrag wat net iets onder de nieuwprijs van de betreffende huurwagen ligt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).