Tesla-bronnen komen met nieuws over de Model Y

Auteur: , 14 Reacties

YaY.

Tesla

Alle ogen zijn nu gericht op de Model 3, maar dit betekent niet dat andere projecten in de kast zijn gestopt. Tesla werkt op de achtergrond aan de nieuwe Model Y. De elektrische auto moet vanaf november 2019 van de band rollen. Over anderhalf jaar dus.

Wacht nog even met het roeptoeteren dat Elon Musk zich beter kan bezighouden met de Model 3, want deze informatie is niet van de CEO afkomstig. Het nieuws over de Model Y komt van twee bronnen binnen Tesla die de info deelden met persbureau Reuters.

Vanaf november 2019 gaat de Amerikaanse productie van start en twee jaar later moet de Model Y ook in China van de band gaan rollen. Tesla zou al aan het kijken zijn naar leverancierscontracten. De leveranciers hebben echter nog geen concrete startdatum van productie gekregen. Enkel een indicatie die duidt op een productiestart over anderhalf jaar.

Op dit moment wordt de Model 3 geplaagd door productievertragingen. De eerste kwartaalcijfers lieten zien dat het alles behalve lekker gaat met de Amerikaanse autofabrikant op dit moment. De verwachtingen omtrent de productie van de Model 3 moesten door CEO Elon Musk worden bijgesteld.

De twee bronnen vertelden dat leveranciers een productie van 500.000 Model Y’s per jaar mogen verwachten in de Verenigde Staten. In China moeten nog eens enkele tienduizenden auto’s van de band gaan rollen. Hoe dit gaat uitpakken is koffiedik kijken. Aanvankelijk wilde Musk dit jaar al 500.000 auto’s in de fabriek in Fremont produceren, maar zoals het er nu naar uitziet zal dit aantal niet worden gehaald.

UPDATE 15-03-2019: het is officieel, dit is de Tesla Model Y!14 reacties

“Y tell me, Y, tell me Y, tell me why do I pray. I need to know right now oooh.”
OT: de model Y, is dat een kleine X?
@Henk_he: ja, een “compacte SUV” volgens de eerdere berichten.
Hij komt later, nobody knows Y.
“De eerste kwartaalcijfers lieten zien dat het alles behalve lekker gaat met de Amerikaanse autofabrikant op dit moment.”

Productie aantallen, geen kwartaalcijfers.
@amg65: moet maar een half miljard per kwartaal bij. Noem ik niet echt lekkere kwartaalcijfers. Productieaantallen (tov prognose) zijn ook niet om over naar huis te schrijven.
@560pk: Dat claim ik ook niet haha. We gaan volgende maand zien hoe creatief de boekhouding is gedaan over Q1.
Wordt ’t een Do-it-Y Ikea-pakketje om de productie niet onnodig gecompliceerd te maken?
Als hij in China wil produceren en verkopen moet hij daar toch een Joint-Venture aangaan met een lokale partij? Wie is dat dan in dit geval?
@gulli: dat heeft China geschrapt, maar vermoedelijk besteden ze dit uit aan een lokale partij gezien de korte deadline.
Oké. Na model X komt nu model Y. Daarna nog 1 modelletje en deze hele marketing hype is gedaan?
S3XY hoor..
Fake news Dexia Trump
@Autoblog: Misschien wel prettig om er bij te vermelden om wat voor model het gaat. Alleen het type Y zonder verwijzingen naar andere artikelen zegt mij niet zoveel.
@citroen4life: Model X, maar dan op basis van de Model 3.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).