Tesla geeft giga kortingen om verkoopdoelen te halen

Auteur: , 31 Reacties

Tesla's met korting, oh, oh-ho-ho-ho...

Elon-Musk-geld

Tesla is momenteel witheet. De aandelenkoers staat momenteel op een dikke 350 Dollar per stukje en de Tesla Model 3 zien velen als de staalgeworden Jessias Messias. Of de publieke omroep er binnenkort een documentaire over uitzendt weten we niet, maar extra exposure heeft de Model 3 sowieso niet nodig. De vraag is alleen, geldt dat ook voor Tesla’s andere modellen?

Het lijkt er niet op. Ondanks het feit dat Elon Musk korting haat en vindt dat Tesla Stores een ‘no negotiation and no discount policy’ moeten hanteren, leggen Tesla Stores dealers enorme bergen korting op de motorkap van de oudere modellen in de showroom. Toegegeven, Musk had het met zijn ‘geen korting’ mantra over gloednieuwe auto’s. Op showroom-modellen zou wel korting gegeven mogen worden volgens de grote roerganger. Of hij daarbij echter ook dacht aan 30.000 Dollar op een Model S of Model X P100D? Dat is namelijk wat enkele Tesla-verkopers klanten in het vooruitzicht stellen, zo blijkt uit een email die electrek in handen kreeg.

Hi,

I hope this email finds you well.

I’m reaching out because we just announced an incentive on Model S and Model X P100D that I thought you may be interested in.

We are offering showroom incentives up to $30,000 off the original configuration price. This means you can lease Model S P100D for $1,500/month and Model X P100D for $1,600/month with 10,000 miles per year. Alternatively we are offering .99% APR financing or a cash purchase with the discount. These incentives are available for deliveries by September 30th 2017.

Lastly, we’ve reintroduced the Tesla Referral Program. You will receive a $1,000 credit towards the purchase of either a new Model S or Model X and Free Unlimited Supercharging.

It would be my pleasure to help you explore the options for a new Model S or Model X. If you are interested we can schedule a time for a call or if it is more convenient we can communicate via email.

Best regards,

Stek R. van Balen, Sales Advisor

Wederom blijken Tesla-verkopers dus verdacht veel op verkopers van andere merken te lijken. Maar interessant is de datum van 30 september die genoemd wordt als deadline om gebruik te maken van de deal. Dit is de laatste dag van het vierde financiële kwartaal van 2017. Tesla is druk bezig eindelijk zwarte cijfers te schrijven en stelde onlangs een honcho 700.000 Dollar in het vooruitzicht als bepaalde verkoopdoelen gehaald worden. Hierbij komt dat Tesla onlangs de nieuwprijs van de Model S en Model X met 5.000 Dollar heeft verlaagd.

Ook buiten Amerika zijn er deals te scoren: Noren profiteren bijvoorbeeld van een lage rente van 0,25% als ze een Tesla financieren. Teslarati-adepten @stfu en @stevenl attenderen ons erop dat je in Nederland momenteel tegen 0,4% een Tesla kan lenen. Heb jij trek in een Tesla voor weinig, of vind je het een slecht teken dat het merk ‘gedevalueerd’ wordt met traditionele verkoopmethodes als ‘cash on the hood’? Laat het weten, in de comments.31 reacties

Serieus, heet die vent Stekker?
@rulefollower: Daar zal hij Van Balen, als een stekker.
@rulefollower: Grapje van de redactie vermoed ik.
@SimonMc: precies
Serieus, is dit ook al nieuws? Tesla is een merk dat constant hun modellen veranderd (wordt alleen niet zo vaak in de media gedeeld), prijzen aanpassen adv productieprocessen die goedkoper worden en/of dollar/euro koers en daardoor wel af en toe modellen hebben die oudere specs hebben. Onlangs is bv. luchtvering standaard geworden en zijn ze afgestapt met leder. Dus niet zo gek dat ze dan hun voorraad voor een scherpere prijs aanbieden toch?
@stfu: joh, probeer maar eens uit te leggen dat we 2 miljard jaar oude brandstoffen weten op te stoken in honderd jaar en dat 10 jaar te lang duurt voor elektrische oplossingen. De mens blijft een dom dier.
@fiero: mooi gezegd! Want voor elektriciteit hebben we geen olie nodig. Voor de producten te maken die elektriciteit verbruiken ook niet.
@stfu: Het is natuurlijk wel apart te noemen dat tesla als maar roept dat ze ook het verkopen anders en beter aanpakken dan andere merken. Terwijl keer op keer blijkt dat ze op het zelfde niveau werken als reguliere dealers.
Ik zeg niet dat het goed of slecht is, maar apart is het wel en daarom in mijn ogen zeker nieuws waardig.
@robert110: enkel bij uitzondering zijn er kortingen. Ik vind het persoonlijk zalig dat je niet kan/moet onderhandelen over de prijs. Iedereen gelijk. Als je bij Tesla langs gaat zal je merken dat daar een heel andere sfeer hangt dan bij een reguliere dealer.
@stanny: ja het gevoel dat je een schaap bent, net als bij Apple. Zeg maar eenheidsworstgevoel
@robert110: prijzen zijn anders nog steeds niet onderhandelbaar, want ze hebben geen dealers. Gewoon vanuit USA bepaalt hoeveel korting een bepaalde auto krijgt. Wijkt nog steeds af vna de standaard merken die je altijd lekker maken met (te weinig) korting ;)
Ik heb ook een aanbieding van dezelfde strekking ontvangen.

Tot eind september:
0,4% / vanaf €511 p/m

https://www.tesla.com/nl_NL/new?redirect=no&utm_medium=email&utm_source=communication&utm_campaign=EU-NL-Communication-170825-Inventory-Push&utm_term=blank&utm_content=blank&mkt_id=139292589&mkt_tok=eyJpIjoiWW1Zd1pETm1ZamxqTm1JMyIsInQiOiJoMWtwVWJzTjhnbWJZRDFkcTJ1b0d1bmV3SG81TGtpWGNkQmpCNnZ6UFEyZjhkeFZWQThrTVQ0eXdxTFU1Zm83dWFGVlg4amJUb2MzdlNsbjBGOER1aVRDcnFBWGFhd3JidWkzTG5qbUc3cG5paHhZR3RGdlIxdnphM3NEdFo2MiJ9

@stevenl: welke voorwaarden zitten daar aan vast? Aantal jaren? Heeft geen zin om te kopen, welk model?
@bitd: Betreft rentepercentage voor financiering van de show-/voorraadmodellen op de site. Geloof minimaal €4.000 aanbetaling.
Staan diverse S en X-en.
Van een “kale” 75 S tot de P100D X.

Moet je overigens niet zien als (private)lease aanbod.
@bitd:
“Genoemd maandtarief is exclusief btw en is gebaseerd op een looptijd van 60 maanden met 10 000 EUR aanbetaling, financiering van de hoofdsom exclusief btw en een slottermijn welke afhangt van de gespecificeerde looptijd en kilometrage. De slottermijn voor een contract met 60 maanden looptijd is vastgesteld op 41% . Het rentetarief geldt voor de gehele looptijd. Kosten zoals voertuigreparaties, onderhoud, vervanging van banden en autoverzekering zijn niet inbegrepen in dit maandtarief.”
Soms vraag ik me wel af of jullie ook op de NLse Tesla site kijken? “Noren profiteren bijvoorbeeld van een lage rente van 0,25% als ze een Tesla financieren.”. In NL is dat 0,4% voor de voorraadauto’s. Ik baal bijna dat ik een lange tijd geleden een Tesla kocht en niet nu. Mijn maandbedrag zou ontzettend laag zijn! Misschien toch maar inruilen op een nieuwe 100D.
@stfu: dat houd je altijd wanneer je iets koopt waar je vooral ontwikkeling voor betaald. De Model S met AP1 verkoopt momenteel voor geen meter. Deze zal ook nooit autonoom worden en dat ga je merken in de restwaarde.
@flutterby: met zo’n lage rente en MIA is een nieuwe ook goedkoper dan een gebruikte :)
via Android app
Dus als VAG nu nog Q7 Etron’s en alle GTE voorraad van dec vorig jaar probeert te slijten, is het geen nieuws, maar dit wel? Hmmm..
@autodrop: Nee dat is namelijk niks nieuws.
@boxergt: idd de leukste zijn ook met fiscale korting, lagere catalogus prijs
Premium interior, luchtvering en glazen dak standaard. Wagens zijn sneller geworden. 5K prijsdaling door lagere productiekosten batterijen. Geen slechte deal toch ?
@jaapiyo: stop met schrijven voor Autoblog. Nog geen fatsoenlijk stuk van je tegengekomen.
@balboni: je durft wel: anoniem roeptoeteren, maar geen onderbouwing geven.

Tip: stuur een onderbouwde mail naar tips (at)autoblog.nl, dan houden we t hier gewoon leuk.
via Android app
@balboni: dan moet je beter zoeken vriend. Ook ik ben het niet altijd eens met @jaapiyo, maar schrijven kan hij wel.
@balboni:
Begin zelf eens met een fatsoenlijke comment..
@balboni: ik ben WEL heel blij met de artikelen van @jaapiyo! Ik hoop dat hij nog heel lang voor Autoblog blijft schrijven!
Je komt productiecapacitieit te kort voor je nieuwe model maar voor je oude heb je capaciteit over, wat ga je doen? Je oude model aantrekkelijker maken. Shocker.
Het bericht klopt, ben net bij Tesla geweest!
De S ziet er best redelijk uit, maar wat een lelijk hok is die X toch ! En dat kost dan meer als een ton ??
Ik verbrand nog wel even wat fossiele brandstof.
Kortom, ze weten echt niet waar ze het moeten zoeken bij Tesla. Overigens best triest als men onverkochte Tesla’s heeft staan ondanks alle benefiet feestjes rondom het aanschaffen van een dergelijk product. Als ik nou geen kinderen heb die geen olie of elektriciteit verbruiken omdat ze er simpelweg niet zijn, krijg ik dan ook kortingen op leningen en allerlei belasting voordelen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).