Tesla Model 3 komt met nieuwe bezorgservice

Auteur: , 30 Reacties

De deur niet uit hoeven en toch een nieuwe auto op je oprit? Dat kan.

Tesla Model 3 bezorgd door Elon

Het Model 3-masterplan van Elon Musk lijkt eindelijk realiteit te worden. Toch blijft er bij elk bericht over de productie van de kleine Tesla een zweem van “ja ja, lever hem maar eens” hangen. Okay, denkt Elon Musk: dan doen we dat.

Samen met Model 3-besteller Devin Scott probeert Elon namelijk een nieuw soort levering uit. In plaats van een hele batch Tesla’s die naar de lokale dealer gebracht wordt, klaargemaakt wordt en wachtend op de eigenaar in de Tesla-showroom bivakkeert, wordt de auto klaargemaakt in de fabriek en in een dichte trailer direct naar het huis van de eigenaar gebracht. Zoals Amazon dat eerder al deed, maar dan als PR-stunt. Een Model 3 kan dus écht voor je deur geleverd worden.

Model 3 in trailer

Overigens is Elon er in dit geval alleen bij om het systeem te promoten. Je krijgt helaas niet een gratis meet en greet met de Tesla-topman als je een Model 3 laat afleveren. Het leveringssysteem heeft wel een paar andere voordelen: omdat de auto van de productieband de trailer inrolt hoeft er geen beschermende folie aangebracht te worden en komt de auto in feite pas uit de fabriek als hij al voor je deur staat. Showroom-fresh is passé, Tesla’s zijn vanaf nu (giga)factory-fresh.

Wat een dergelijke levering extra gaat kosten is niet bekend, maar het schijnt handig te zijn om te voorkomen dat geproduceerde auto’s zich ‘opstapelen’ in de fabrieken. Daarom is er een mogelijkheid dat home-delivery dé manier gaat worden. Nu alleen nog kijken wat er gebeurt als je niet thuis bent terwijl je auto geleverd wordt…30 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
In Nederland binnenkort via Jumbo online.
@cossiekiller: met handtekening van Max Verstappen als je 20 zegeltjes heb gespaard.
Een beetje zoals auto.nl doet voor de occasionmarkt? Zal toch niet dat hij hier afgekeken heeft?
@knapzuur: in Nederland vinden we alles uit. Ubermenschen in de puurste vorm. Heil Holland
@w115: caravans sleuren doorheen heel europa is niet echt ubermensch-stijl
“Nu alleen nog kijken wat er gebeurt als je niet thuis bent terwijl je auto geleverd wordt…” Dan krijg je een briefje in de bus dat ie bij de buren is afgeleverd. Alleen de buren hebben nooit iets ontvangen of aangenomen. Ga je tigkeer bellen met nummer op briefje, maar ja, is tóch echt geleverd. Nee dus, na maanden komt men erachter dat ie ergens gedumpt is. #needanku
Lijkt me ideaal dat de nieuwe auto thuisbezorgd wordt. Maar hoe zit het met de inruilauto? Komen ze die ophalen, of moet je hem zelf naar JetCars brengen?

In onderstaande tekst die van de website van Tesla komt wordt me dat namelijk niet duidelijk.

Welke soort voertuigen komen in aanmerking voor inruil?
Tesla accepteert in de meeste gevallen een inruil op de aankoop van een Tesla. Om een aanbieding te krijgen, neemt u contact op met uw Sales Advisor. Aanbiedingen zijn meestal geldig voor een beperkte tijd of een beperkt aantal gereden kilometers.
Houd er rekening mee dat de inruilwaarde doorgaans lager ligt dan die bij privéverkopen online. Het verschil zit hem in het moeten verkopen van uw inruilvoertuig aan een andere persoon.

Hoe bepaalt Tesla de waarde van mijn inruil?
Uw inruil wordt op een platform van handelaren te koop aangeboden. De waarde van uw inruil wordt bepaald door het hoogste bod op dit platform.

Hoe verloopt de inruilprocedure?
Zodra u de geboden marktprijs accepteert, wordt een inspectie van uw inruil ingepland. Gebaseerd op deze inspectie wordt het eindbedrag van de inruil bepaald.
Eigenlijk helemaal geen gek idee, dit kan weleens de toekomst worden. Alles online regelen evenals kenteken gegevens etc. Heel de dealerschap ertussenuit jassen.

Wellicht dat de tijd er over een paar jaar rijp voorin
@pindakoning: *voor is

Wellicht had Elon eerst even gekeken wie de nieuwe eigenaresse zou worden alvorens hij besloot mee te gaan 😜
@pindakoning: Tesla heeft geen dealers.. Enkel ophaal- en informatiepunten.
@flutterby: en servicestations..
@flutterby: en laadpalen.
@pindakoning: Dat zou wel prachtig zijn, die zure autoverkopers er van tussen laten lijkt me ideaal.
En installeert hij ook de kinderzitjes of is Elon bes groot?
@fmgarcia: 1m88 #fanboy modus uit.
@fmgarcia: ha ha, viel mij ook meteen op. Hij is namelijk helemaal niet zo groot dus wat is er met die foto aan de hand
En dan zelf naar de RDW / kenteken?
Morgen zal de markt beslissen over het heil van Tesla….
Maar…. die dingen zijn toch zelfrijdend? Waarom rijden ze dan zelf niet naar de nieuwe eigenaar?
Het lijkt mij niet echt goedkoper on ze stuk voor stuk bij de klant af te leveren in een gesloten trailer. Met een Dodge Ram diesel ervoor misschien ook nog? Lijkt mij handiger om ze vanuit de fabriek op automodus naar adres van aflevering te sturen. Dat zou pas een publiciteits stunt zijn.
@marinepower: Binnenkort per Tesla Semi natuurlijk ;)
@marinepower: of gewoon achter een Model X..
Klinkt goed dit. En dan dus ook geen bullshit kosten meer als “kosten rijklaar maken”.
@evdw: het is eigenlijk van de zotte dat autofabrieken niet rijklare auto’s produceren. Natuurlijk moet er een kentekenplaat op en wat benzine in de tank ehh elektronen in de batterij. Maar zoiets hoeft echt geen €1000+ te kosten.
Als de blonde dame hem komt brengen niet vervelend hoor, met ze 2e ff testritje maken kijken of die goed is.
@beemer97: ik denk dat die dame de klant is. Daarom is Elon ook meegegaan naar deze klant. Een dikke moeke die er een had besteld daar gaat hij echt niet voor de publiciteit langs
Flinke garage heeft die man bij z’n huis…
Zolang PostNL niet gaat bezorgen komt alles goed.
fantastisch dat plaatje, dat is net als zo’n vrolijk dom blondje op een setup cd dat het zelfs haar gelukt is
Nadat je 3 haar heb gewacht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).