“Tesla-taxi’s mogen niet meer superchargen”

Auteur: , 22 Reacties

Heeft Egbert de taxichauffeur in ieder geval een excuus wanneer hij weer eens te laat is.

Wie dacht goed in te spelen op het vrijkomen van die vloot Tesla-taxi’s, moet van tevoren overwegen of het wel een slim plan is om een milieuvriendelijk taxibedrijf op te starten. De elektrogigant heeft gisteren namelijk een aantal aanpassingen doorgevoerd in hun beleid, waardoor het commercieel gebruik van hun auto’s enigszins vermoeilijkt wordt.

Hoewel ze het enorm op prijs stellen en zelfs aanmoedigen dat hun wagens voor commerciële doeleinden worden ingezet, zien ze geen andere optie dan hier en daar wat te veranderen, zodat de normale gebruiker niet de dupe wordt wanneer ze een Supercharger opzoeken en op een volle bezetting stuiten.

Zo kun je op hun website, onder het kopje Supercharger Fair Use Policy, lezen dat Tesla het niet waardeert wanneer bedrijfsauto’s de Supercharger stations gebruiken. Dit zou te maken hebben met het feit dat er dan mogelijk te weinig plek is voor klanten die hun auto willen opladen. Deze krachtige laadpalen zijn immers specifiek bedoeld voor de doorsnee consument. Om dit tegen te gaan heeft Tesla haar beleid aangepast, waarmee het o.a taxi’s, Ubers en Lyfts wil weren.

Ben je nu een Uber-chauffeur en doe je het toch, dan zijn de rapen gaar.

Indien u gebruikmaakt van Supercharger oplaadstations in strijd met deze Supercharger Fair Use Policy, kunnen wij u verzoeken dit gebruik aan te passen. Ook kunnen wij andere maatregelen nemen om de beschikbaarheid van Superchargers voor het beoogde doel te handhaven, zoals het beperken of blokkeren van de mogelijkheid van uw voertuig om gebruik te maken van Supercharger oplaadstations.

Klinkt vrij heftig en serieus, maar in werkelijkheid zal het minder dramatisch uitpakken dan ze op het eerste gezicht doen lijken. Zo is de nieuwe fair use policy alleen van toepassing op Tesla’s die na 15 december 2017, nieuw of gebruikt, zijn aangeschaft. Daarnaast gaat Tesla kijken of bepaalde stations, bijvoorbeeld op buitengewoon drukke plekken, vrijgesteld kunnen worden van dit beleid om eventuele problematiek te beperken.

Leuk weetje: er is gisteren weer een nieuw supercharger-station geopend, ditmaal in Horst.

Image credit: fraaie Model S, via @screamworks22 reacties

Wat is er gebeurt met Autoblog-Advies? Te weinig aanvragen tegenwoordig? Snap ik ook wel, bijna elk segment en prijsklasse is inmiddels wel aan bod gekomen.

Wel jammer, vond het altijd bij de leukste artikelen horen. Informatief en altijd leuke inbreng van zowel auteur als reageerder.
@viezefreddyw: ja viel mij ook al op! Erg jammer was altijd leuk om eens te kijken naar soms vrij ongewone keuzes bij een aanvraag!
@viezefreddyw: het advies is een Tesla prive te kopen, niet als taxichauffeur want dan mag je niet meer superchargen.
@viezefreddyw: er is inderdaad al veel aan bod gekomen. Maar adviezen die lang geleden gegeven zijn, kunnen nu misschien wel een update.
@viezefreddyw: Laatst nog een vraag gesteld voor die rubriek, Ik zocht een leuke coupé met minimaal 2+2 en ik kreeg te horen dat dit al te veel op reeds gestelde vragen leek. Uiteindelijk zelf op zoek gegaan en uitgekomen bij de Scirocco 2.0 TSi vanwege de bruikbare achterbank. En de twee autoblog video’s over de scirocco hebben dan wel weer geholpen ;)
@viezefreddyw: precies! Iemand van de redactie met een antwoord?
@viezefreddyw: Ja en we missen ook al @willeme ‘s stuk op zaterdagavond. :(
@viezefreddyw: Idd ik zoek namelijk een onverwoestbare Hatchback ;)
@viezefreddyw: in mijn reactiemail stond dat er genoeg aanmeldingen binnenkwamen dus daar zal het niet aan liggen.

Erg leuk topic altijd, die autotips. Leukste topic vind ik altijd techniek en daarna ‘wat zou jij kopen voor €x en het moet bijv een sedan en een funauto zijn’. Ben je zo weer een dag aan het marktplaatsen en de reacties aan het lezen van anderen en alle onbekende auto’s aan het googlen
Kan soms de Tesla ook niet opladen bij me huis, want er staan tesla taxi’s geparkeerd. Geef ze een aparte parkeerplaats met opladers.
@ikweethet: Koop een verlengkabel en parkeer je auto in het vak ernaast. Wellicht niet netjes, maar wel effectief.
@ikweethet:

LOL .. je vindt de parkeerplaats niet apart genoeg ..
@ikweethet: me huis = mijn huis
Beetje raar beleid als je t mij vraagt. Als je vindt dat die taxi-Tesla’s te weinig hebben opgeleverd om aan de supercharger te mogen, dan schakel je die functie toch gewoon uit? Sowieso dacht ik dat het gebruik van de superchargers tegenwoordig niet meer gratis was.
@potver7: ik begreep dat als je een referralcode gebruikt bij het bestellen van een Tesla dat je dan wel gratis superchargen krijgt, tenminste in de USA wel.
als ik ga tanken moet ook iedereen optieften ..

Ik begrijp het dus wel ..
@lincoln: wat tank jij het liefste, Jan Wandelaar?
Ik ben meer van de Bacoootjes.
@kobus1967:

Ja meneer de agent ..
daar kan ik ook nix aan doen ..

Mijn auto heeft gedronken ..
Vraag me af of dit soort differentiatie en niet-gelijk geldende voorwaarden voor consumenten die tegen hetzelfde tarief dezelfde auto kopen – maar met slechts een ander doel – wel juridisch standhoudt …
@dawwg: taxi’s betalen met hun blauwe platen minder belasting. Ze zijn dus juridisch al een andere categorie.
Gebruik dan op z’n minst een tesla-taxi als header…
via Android app
Is het niet voor alle auto’s vanaf de 15e of alles verkocht na de 15e?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).