Topdeal: 1.000 pk én 3 jaar garantie voor 115.000 euro

Auteur: , 29 Reacties

Voor een goede deal zijn we altijd wel te porren.

LT4

Het zou je maar gebeuren. Je koopt een Chevrolet Corvette in de Grand Sport-specificatie om er vervolgens achter te komen dat die naam alleen gebruikt wordt voor de net-niet-standaard-uitvoering van de Corvette C7. Ondanks dat die met 470 pk absoluut niet onderbemeten is, kan het zijn dat je stiekem iets meer power wenst. Je kan ook gaan voor een Corvette Z06 (650 pk) of een Corvette ZR1 (755 pk). Bijzonder brute en snelle auto’s, maar die zijn wel aanzienlijk duurder dan de standaard C7 Corvette. En ondanks die toegenomen power is het ook niet overdreven veel vermogen, een beetje Duitse sedan heeft ook zulke vermogens onder de kap.

Gelukkig heeft Specialty Vehicle Engineering de oplossing in de vorm van de 2019 Yenko/SC Corvette Stage II. Dit is het voorlopige topmodel van de Amerikanen en eerlijk is eerlijk: wat een heerlijk bruut apparaat. De striping doet ons denken aan de oude Yenko’s van weleer (in de jaren ’60 en ’70 was het een gevreesde naam op de dragstrips).

Yenko

Voor de Yenko/SC Corvette Stage II hebben ze zich niet ingehouden bij Specialty Vehicle Engineering. Zo is het blok uitgeboord en voorzien van een grotere slag waardoor het slagvolume nu uitkomt 6.8 liter. Zuigers, krukas, cilinderkop, inlaatspruitstuk, uitlaatsysteem en brandstofsysteem werden serieus opgewaardeerd. Daarboven op wordt dan een 2.9 liter grote supercharger gemonteerd. Het resultaat is een indrukwekkende 1.000 pk. Om dit in goede banen te leiden naar de achterwielen worden zowel de automatische als de handgeschakelde transmissie aangepast aan het grotere vermogen.

De rest van de lijst (bekijk ‘m hier) staat vol met kleine details, badges, strepen en velgen. Dat maakt ons wel een beetje bang. Het betekent namelijk dat items als remmen, veren, dempers, stabilisatorstangen en dergelijke nog niet zijn aangepast. Nu is de Corvette Grand Sport een verrassend goed rijdende auto, maar met het verdubbelen van het vermogen, lijkt dit geen overbodige luxe.

Corvette Yenko

Dan zijn er twee dingen die juist erg veel ontzag inboezemen. Ten eerste de prijs. Natuurlijk, spotgoedkoop is het natuurlijk niet en je wil waarschijnlijk nog wat aan de wegligging van de auto doen, maar 68.000 dollar is niet veel geld. Let wel, dat is de prijs bovenop een Corvette Grand Sport, die 65.495 dollar kost. Dan kom je uit op een totaal van 134.490 dollar, omgerekend zo’n 115.000 euro.

Een automaat is ook mogelijk, maar die is een stukje duurder, evenals de conversie. Mocht 1.000 pk sowieso te ridicuul voor woorden zijn, SVE biedt ook een ‘Stage I’ aan met 850 pk. Zowel van de Stage I als de Stage II worden er 25 exemplaren gebouwd. Het tweede dat opvalt is de garantie: je krijgt drie jaar garantie (of 35.000 miles) op de motor én op de motortuning. Ondanks een seniele gnoom als president heeft emigreren naar de VS dus wel degelijk zijn voordelen.

Yenko29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ziet er uit als een kermisattractie… Overigens, ik heb hier een sleeper met awd. Oke wel wat kilometers maar de prijs is een fractie en je moet ze eens verbaasd zien kijken op de linkerbaan vd A6 tussen Lelystad en Emmeloord.. over stoplicht sprintjes heb ik het maar niet.. dit is voor de echte eindbaas.


https://www.autoscout24.be/nl/aanbod/volkswagen-transporter-benzine-beige-20b0f989-8bfe-420d-8ae4-8b5e561e2cb3
@toyotaprius: of ik heb geen gevoel voor humor of dit is gewoon niet grappig
@chriscross: sorry, was een eenmalige uitspatting.. zal het niet meer doen.
@toyotaprius: kan ook zijn dat ik geen gevoel voor humor heb hé ;)
@chriscross: Of je hebt gemist dat deze LT volgens de advertentie bijna 2700 pk levert.
@chriscross: ga maar uit van het eerste dan.
@chriscross: wat verwacht je van iemand die ‘vrijwillig’ in een Prius rijdt.
@toyotaprius: doe dan maar die Corvette. 🙈
@jaspervdwinden: oke, wellicht een betere investering.
@toyotaprius: een prius is geen aandacht trekker. Zo kan je het ook proberen
@toyotaprius: Haha zeg dat wel! Zijn Fred en André wel als eerste mee bij de beunklus. Ze hadden al sterke 4-bakjes bij VW in 1992 ;)
Gave en eervolle naam hebben ze hem ook gegeven. Yenko, een kenner weet dan genoeg.

Gaaf dit!
Niet al die stickers a.u.b. Het is potverdomme geen Hotwheels miniatuur.
daar kan het allemaal nog, net zoals in de Arabische Emiraten, en wij hier maar dubbel en dik betalen voor een 1.0 benzine torretje want het milieu he…
@Jantje_555: de verschillen per staat zijn behoorlijk groot, niet overal is autobezit zo voordelig
Die gaat als een jekko!! … euhmmm … Yenko!!
Rijdt 1 op 760 meter, toch?
Je kan een range extender erbij kopen. Je moet dan wel de trekhaakoptie aankruisen zodat de aanhanger met 250 gallons hoogoctaan benzine getrokken kan worden.
@iphonistvongates: het verbruik zal menig eigenaar totaal niet interesseren.
Leuk artikel weer, top!
Alleen: “Ondanks een seniele gnoom als president…? Weinig autogerelateerd en een (niet ter zake doende) mening.
@mopar70: de man zou eens beoordeeld moeten worden aan de hand van behaalde resultaten ipv zijn eigenaardigheden
@papa: we zouden graag willen maar we zijn er nog niet uit wat nou zijn bereikte resultaten zijn, waar hij profileert van het economische hoogtij, waar hij permanente schade heeft aangericht en wat nou gewoon stupide uitspattingen zijn. De man is zo extreem wisselvallig, die zou eigenlijk niet eens vrij moeten rondlopen.
@mopar70: dat is geen mening hoor… dat is gewoon een keiharde feit!

Ach ja, gelukkig wordt bij de volgende verkiezingen alles beter met Kanye West in het witte huis
@mopar70: en dat kan op een blog ook gewoon he? ‘t Is geen nieuwssite…
@mopar70: Maar wel waar én grappig.
WAT? Een corvette met een handbak??
“Een seniele gnoom als president”?
Onvolwassen, geretardeerde opmerking die je beter kan delen met je domlinkse vriendjes.
@kempenaer: heeft niets met links-rechts te maken of iemand een beetje de weg kwijt is. Jammer dat je het daarop gooit.

Maar hey, het is het internet en je bent het er niet mee eens, dus dan heb je automatisch gelijk!!

Speciaal voor jou:

“Naast een eloquente, integere en capabele president is er nóg een reden om naar de VS te emigreren!”

@kempenaer: Intelligentie maakt geen onderscheid tussen links en rechts. Seniliteit evenmin. En eerlijk is eerlijk, moeder’s mooiste is de beste heer niet. Nooit geweest, overigens. “Seniele gnoom” lijkt me dus redelijk accuraat, of je ’t nou linksom of rechtsom bekijkt. En btw, de man z’n beleid is wel degelijk autogerelateerd. In zijn poging om America First te krijgen, is hij bereid om hun eigen werkloosheid in de autosector omhoog te duwen. Of hij dat dan ook echt zal doen moet nog blijken, hij hanteert wel vaker de strategie van de roeptoeter als afleidingsmanoeuvre. Presidenten, het zijn net mensen: sommige horen nu eenmaal thuis in de isoleercel.
1000pk op je achterwielen …… Well, well ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).