Toyota FT-4X Concept is een bijzonder ding

Auteur: , 19 Reacties

Probeer hier maar eens iets zinnigs over te zeggen.

Laat ik beginnen met de droge feitjes. Dit concept staat op het schaalbare TNGA-platform welke Toyota ook gebruikt voor de laatste Camry als ook de funky C-HR. Met een lengte van 4,25 meter komt deze FT-4X qua formaat dan ook in de buurt van Toyota’s sportief gelijnde cross-over, maar qua form factor is men duidelijk een andere weg ingeslagen. Toyota denkt hiermee millenials te kunnen aanspreken, dus als je geboren bent tussen ruwweg 1983 en 1998, dan hoor ik extra graag wat je van dit vehikel vindt.

Onder de kap vindt je een kleine vierpitter, gekoppeld aan een bak met lage gearing en met aandrijving op alle vier de wielen. Geinig zijn de achterklep die zowel in één deel omhoog kan scharnieren als ook als twee seperate deurtjes kan openen en de buitenspiegel met geïntegreerde Go Pro.19 reacties

Toyota Element?
Het zal wel de opvolger van de FJ Cruiser worden, en op de FJ40 moeten lijken… Ik moest gelijk denken aan een Ford Bronco die kindjes kreeg met een Kia Soul..
@jochempie: nee, daarvoor is deze toch echt een maatje te klein. Ik denk (en hoop) dat dit zo’n concept is dat uiteindelijk niet in productie gaat, maar echt een showdingetje is.
@dizono: Ja, ik hoop ook dat ‘ie het niet haalt. Vooral dat zij-aanzicht stoort me: ik snap dat je strak plaatwerk vanuit de wielkasten en de raamlijsten wilt hebben voor de moderne look, maar waarom moet dat eindigen in die stomme balkvorm? Dit is gewoon moeilijk doen om het moeilijk doen.. Slechte styling.
Opvolger van de FJ cruiser?
Leuk concept maar zo komt ie toch niet op de marktz
Jeep by Toyota.
jullie zijn tussen de woorden bijzonder en ding, het woord lelijk vergeten
Leuk idee, maar niemand geboren tussen 83 en 98 koopt een nieuwe auto van deze waarde, dus we zullen er enkel quasi-hippe babyboomers in zien rijden.
Even het conceptsausje eraf en ja hoor, deze millennial (1982, mag het dan nog net, ik keek vroeger ook Telekids op zaterdagochtend…) slaat er wel op aan.
Bahhh. Geef mij maar een FJ Cruiser!
Stuur met enkele spaak en satellieten met alle knoppen doet met sterk aan oude Citroens denken…
Het is gewoon een werk-busje met iets modern front
Lijkt me leuk om mee door de bossen en bergen te raggen, maar mooi is anders. Dan toch liever de FJ cruiser
Niet geslaagd naar mijn mening, die asymetrie​ irriteert mij mateloos
Oh dat wordt dus spiegels jatten voor de gopro!
@jamesbond007: Er zou in de andere spiegel ook nog een gopro moeten zitten. Dan kan je filmen in stereo…
Is eens een keer wat anders
Ziet eruit als een facelift Kia Soul

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).