Trucker die gewapende overval verzon mag de bak in

Auteur: , 18 Reacties

We zijn weer goed bezig.

Trucker die gewapende overval verzon mag jaar brommen

Als het aan de officier van het Landelijk Parket ligt, mag de vrachtwagenchaffeur die 2,5 jaar geleden beweerde dat zijn lading gestolen was een jaar lang brommen in de gevangenis. Voor de rechtbank in Zwolle sprak de officier vanmiddag zijn eis uit tegen de man.

Het desbetreffende incident vond plaats in september 2016, op een industrieterrein in Utrecht. Aldaar werd de vrachtwagenchauffeur naar eigen zeggen tot stilstand gebracht door een man met een vuurwapen, die hem vervolgens beval door te rijden naar Lelystad. Hier moest hij zijn lading afstaan aan de overvaller. De buit: een half miljoen euro aan elektronicaproducten, waaronder een groot aantal producten van Apple.

Sindsdien heeft het Openbaar Ministerie ruim de tijd gehad om onderzoek te doen naar het incident. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft de zaak uitgebreid onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat het verhaal van geen kant klopt. De chauffeur is namelijk niet heel zorgvuldig te werk gegaan en heeft daags na de “overval” een van de producten in zijn eigen huis in Nieuwegein met het internet verbonden. Daarnaast kon het NFI uit camerabeelden van een bedrijf op het industrieterrein opmaken dat er geen sprake was van een overval. Als klap op de vuurpijl werd er in de cabine ook geen dna-materiaal van een vermeende tweede persoon gevonden. Goede koek!

Hoewel het proces inmiddels zijn ontknoping nadert – de uitspraak volgt waarschijnlijk over twee weken – heeft de chauffeur zelf weinig in te brengen in het verhaal. De man is namelijk op een zeker moment namelijk op de vlucht geslagen en is nog altijd spoorloos verdwenen.18 reacties

m.a.w. overheid kan je apple producten aftappen, lekker dan
@gove: nee zo zal het niet gegaan zijn.
Elke iphone etc heeft een uniek registratie nummer. Tijdens de distributie word precies bijgehouden welke apparaten in welk warenhuis/vrachtwagen etc zitten.
Dus wanneer een vrachtwagen gejat word dan weet men precies welke IDs er in zaten.

In principe zou Apple de hele sloot aan zooi kunnen blokkeren zodat ze niet meer werken.
@gove: waar maak je dat uit op? Reken maar dat Apple precies weet welke serienummers in die vrachtwagen zaten, en als met één van die artikelen via wifi verbinding wordt gemaakt is het een koud kunstje om het ip-adres waarop dat gebeurt aan de politie door te geven.
@gove: wat kunnen ze niet aftappen is meer de vraag. Zolang het een internetverbinding heeft is het al kwetsbaar. Voor hackers of overheid maakt dan weinig meer uit.
@gove: android is natuurlijk super veilig..
Terug naar huis?
@rulefollower: Komt vast wel weer een keer dronken terug.
Dit is maar de eis , over 2 weken 40uur schoffelen en klaar. Wel nog een dikke boete maar die pakken we wel met de schuldsanering van 3 jaar.

Volgende graag.
@thomasthomas: Het gaat hier niet om een groepsverkrachting of het doodrijden van een halve familie door roekeloos rijgedrag, maar om een economisch delict.

Ga er dus maar van uit dat de straf nog hoger wordt omdat over de buit geen inkomstenbelasting is afgedragen.
@karhengst: vergeet de btw niet.
@karhengst: Geloof je het zelf hoger dan de eis. Het is Nederland he! Tot over 2 weken.
@karhengst: de definitie van economisch delict is niet dat er geen lichamelijk letsel is, zie https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Wet_op_de_economische_delicten. Deze meneer is schuldig aan diefstal van een vrachtwagenlading spullen, plus het doen van een valse aangifte. Allebei géén economische delicten. En de uiteindelijke straf valt vrijwel altijd lager uit dan de eis van het OM.
Als de trucker echt lef heeft stuurt hij een met uit de krant geknipte letters geschreven brief naar zijn baas…

Aan mijn baas,

Hierbij eis ik een half miljoen Euro losgeld voor uw chauffeur. Als u niet binnen een week betaald ziet u uw chauffeur en mijn moeder zijn zoon nooit meer terug.

Getekend, mijn ontvoerder
@moveyourmind: ‘mijn moeder’, zalig detail :D
@onehp: mijn moeder zijn zoon is gelukkig niemand opgevallen…
Wat een T-rucker!
Zoveel bewijs en dan nog duurt het 2 en een half jaar?
Gedegen onderzoek en voorbereiding is belangrijk, maar snel de straf bepalen en snel de straf in laat gaan ook!
In dit geval is de chauffeur pleitte, dus maakt het ook niet heel veel uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).