Uitslag Formule 1: Grand Prix van China 2018

Auteur: , 124 Reacties

Kan Red Bull eindelijk laten zien wat ze in huis hebben?

Uitslag Formule 1: Grand Prix van China 2018

De Ferrari’s waren uitermate dominant op de zaterdag, maar de veelbesproken race pace van Red Bull is ons tot op heden bespaard gebleven. Het team uit Oostenrijk gaat hun best doen er het beste van te maken. Zal het lukken?

Bij de start lijkt Vettel goed weg te rijden, maar wanneer ze in de buurt komen van de eerste bocht, blijkt Raikkonen toch een stuk sneller uit de startblokken te zijn geschoten. Helaas voor de Fin geeft zijn teamgenoot hem absoluut geen ruimte, waardoor hij enkele plaatsen lijkt te verliezen. Na één ronde moet Kimi Bottas en een gretige Max (P3) voor zich dulden. De rest van het veld, op Stroll en Perez na, bleef redelijk in het buurt van hun positie. De Canadees en Mexicaan wonnen en verloren ieder 6 posities.

De door Vettel gehinderde start van Raikkonen heeft hem weinig goed gedaan; de Fin startte op de gele soft band en moet nu vechten om een schone, vrije, lange stint om er zo goed mogelijk gebruik van te maken. Na 5 ronden rijdt de Fin nog altijd op P4, terwijl zijn teamgenoot ruim aan de leiding gaat en ongeveer 3 seconden voorloopt op Bottas. Zijn Britse teamgenoot rijdt op P5.

Magnussen voelt dit jaar het vuur onder zijn voeten. Waar we eerder al berichten hoorden over het inzetten van team orders bij Haas, vraagt Magnussen al na 6 ronden of hij Grosjean voorbij mag. Het team stemt in, ten onvrede van de Fransman.

Na 10 ronden lijkt Renault, achter Ferrari, Red Bull en Mercedes, de beste race pace te hebben. De Fransen rijden enkele seconden achter Ricciardo (P6), Hulkenberg op P7, Sainz op P8. Verstappen (P3) heeft al 5 seconden toe moeten geven op Bottas, die op zijn beurt Vettel op 2,5 seconden houdt.

Na een dozijn aantal ronden is het Hartley die als eerste de pitstraat induikt. De Nieuw-Zeelander kwam op zaterdag als enige Toro Rosso uit Q1, en ook in de wedstrijd lijken de Italianen de snelheid van Bahrein niet aan boord te hebben. Nu we toch bezig zijn met observeren; na een korte woordenwisseling met @willeme, wordt er geconcludeerd dat de Brit zijn magistrale inhaaltechnieken toch ietwat verloren lijkt te hebben. Of het nu de auto’s met hun hoge neerwaartse druk zijn, of hij simpelweg te voorzichtig is, wanneer hij niet op de eerste startrij begint, heeft de Brit het in de wedstrijd knap lastig.

Uitslag Formule 1: Grand Prix van China 2018

Het is goed om te zien dat er flinke hordes fans op de race zijn afgekomen, maar na 15 ronden is de wedstrijd dermate tot rust gekomen dat we ons afvragen of ze niet beter thuis hadden kunnen blijven. Het is te vroeg om te oordelen, maar de onderlinge verschillen tussen de coureurs zijn nagenoeg overal 2 seconden, of meer. We hopen dat de verschillende strategieën de boel op kunnen warmen.

Daarover gesproken, in ronde 18 komen beide Red Bulls naar binnen. Zowel Max als Ricciardo komen naar buiten op de hardste band, de witte medium compound. Lewis volgt een ronde later en doet hetzelfde, wat vrij opmerkelijk te noemen is, aangezien Ferrari en Mercedes niet op de ultra soft band begonnen was. Weer een ronde later volgt Bottas, en ook hij doet hetzelfde. Na 20 ronden is het Ferrari die aan de leiding van de wedstrijd gaat. Het is nog maar de vraag of ze de leiding vast zullen houden, want de achtervolgers (op verse banden) zetten de sectortijden in vuur en vlam.

De undercut blijkt te werken. Wanneer Vettel in ronde 21 de pitstraat heeft bezocht, komt hij naar buiten achter Bottas. De ondoordachte Ferrari strategieën lijken hun weg terug naar de paddock te hebben gevonden. Het is nog maar de vraag wat Raikkonen gaat proberen. Voorlopig rijdt de Fin nog aan kop, maar heeft zichtbaar last van onder- en overstuur.

In ronde 26 is Bottas aangekomen bij Raikkonen. Wanneer de volgende ronde begint, duiken de twee Finnen gezamenlijk bocht 1 in. Bottas komt als beste uit de bus, maar het gevecht heeft Vettel de kans gegeven aan te sluiten. Het lijkt erop dat Raikkonen expres buiten gelaten werd, om zijn landgenoot op te houden. Het blijkt tevergeefs, want Vettel kan geen poging wagen en blijft op een seconde hangen. De Fin komt naar binnen en sluit als zesde aan.

Het is ronde 30 en er is drama voor Toro Rosso. Een merkwaardig incident. Bij de haarspeldbocht lijkt Hartley ruimte te laten voor zijn teamgenoot, maar wanneer Gasly instuurt om hem te passeren sluit hij de deur. Het was simpelweg een wijde bocht. MAAR! Door de stukken carbon op het circuit, moet de safety car naar buiten komen. Max rijdt op de moment op de gunstigste positie en duikt naar binnen, terwijl Bottas en Vettel de ingang niet halen konden. De Nederlander en zijn teamgenoot hebben beide van de situatie gebruik gemaakt. Het lijkt de rest niets te deren. Ze blijven rijden.

Uitslag Formule 1: Grand Prix van China 2018

Met nog 20 ronden te gaan mag de safety car naar binnen. Bottas weet wat hij doet en rijdt direct weg van Vettel, door nog vóór de haarspeldbocht te accelereren. Verstappen wordt opgejaagd door Raikkonen, die op zijn beurt weer Ricciardo in zijn nek heeft. Dezelfde ronde nog weet de Australiër de Fin te verschalken. Max krijgt weer ruimte om zelf aan te vallen, wat hij niet veel later ook doet. Hamilton komt slecht uit bocht 6, waardoor Verstappen hem buitenom kan proberen te pakken. Max verliest de achterkant, rijdt de baan af en moet 2 posities toegeven. Ricciardo mag het nu proberen en is succesvoller. De Australiër wacht gerust af en doet het aan het einde van het rechte stuk, met een geniale uitremactie.

De Australiër gaat als een trein en zet direct de snelste ronde neer. Met nog 15 ronden te gaan, gaat hij op weg naar Vettel en Bottas. Tegelijkertijd komt Verstappen Hamilton voorbij. En daarna gaat Ricciardo Vettel weer voorbij! Bottas lijkt een gemakkelijk doelwit, en de overwinning lijkt binnen handbereik.

Terwijl Bottas zich verremt en Ricciardo kan aansluiten, doet Vettel hetzelfde. Vervolgens stuurt hij scherp in, ziet Max een gat, maar is de ruimte te klein en rijden ze tegen elkaar aan. Niet veel later pakt Ricciardo zijn kans. Met een heldhaftige inhaalactie passeert hij Bottas op een onverwachtse plek. P1, de overwinning lijkt bezegelt.

Uitslag Formule 1: Grand Prix van China 2018

De actie van Max kan niet door de beugel, zo vindt de FIA. De Nederlander krijgt, net als Gasly eerder in de race, een straf van 10 seconden aan zijn broek. Terecht? Feit is wel, dat Max te veel hooi op zijn vork neemt. Hij heeft weinig tot geen rust. Een weggegooide overwinning, getuige de snelheid van zijn teamgenoot.

Verstappen blijft doorknallen en probeert Raikkonen en Bottas te pakken te krijgen. De Finnen zitten zelf ook dicht bij elkaar, dus er liggen zeker kansen. Althans, dankzij die 10 seconden penalty is een podium eigenlijk onmogelijk. Over kansen gesproken, de immer gepikeerde Alonso weet in de een na laatste ronde Sebastian Vettel nog te passeren. De schoonheidsprijs zal hij er niet voor winnen.

De laatste ronde loopt. Ricciardo heeft zijn voorsprong nog verder uit weten te bouwen en rijdt regelrecht af op een overwinning. Een heldendaad. De Australiër kwam van P6. Het is een podium vol “tweede rijders”.

Uitslag Formule 1: Grand Prix van China 2018

Uitslag.

1. Ricciardo
2. Bottas
3. Raikkonen
4. Hamilton
5. VERSTAPPEN
6. Hulkenberg
7. Alonso
8. Vettel
9. Sainz
10. Magnussen
11. Ocon
12. Perez
13. Vandoorne
14. Stroll
15. Sirotkin
16. Ericsson
17. Grosjean
18. Gasly
19. Leclerc
DNF. Hartley

UPDATE 1: Bekijk HIER het interview met Max.

Uitslag Formule 1: Grand Prix van China 2018

UPDATE 2: Lauda twijfelt aan de intelligentie van Verstappen.

UPDATE 3: wat de internationale media zegt over de Kamikaze-actie van Verstappen lees je HIER!

UPDATE 4: vader Jos is niet boos, maar teleurgesteld.124 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Wat een ongelooflijke komkommer-actie!!! Die move op Hamilton was gaaf, maar erg gewaagd. Die kon je aan zien komen. Dan ben je echt een rode biet als je dat overkomt. Maar ok, dat is racen.

De uitrem-actie op Vettel was geen uitremactie. Dat was pure kamikaze. Alleen raszuivere courgettes doen dat. Als je niet helemaal helder in je bloemkool bent, knal je zo iemand eruit.

Ik hoop dat Verstappen nu gewoon een eerlijke tuinboon is en toegeeft dat hij een domme zak spitskool is.

Dat gezegd hebbende, een uiterst vermakelijke race! Het was weer ouderwets genieten! Ricciardo heeft het geweldig gedaan.

(scheldwoorden zijn mogelijk vervangen door diverse groenten)
@willeme: ga jij groente eten vanavond?
@willeme: het zou hem sieren als hij zijn excuses aanbied aan Vettel. Maar hij alcwel weer met
@maarten020: heeft hij direct gedaan.
@henk_he: klopt..klasse
het zou hem sieren als hij Vettel zijn excuses aanbied, maar ik vrees dat hij niet volwassen genoeg is om dat te doen
@maarten020: Deed hij meteen in Parc Ferme voordat ze doorliepen om o.a. Sky live te interviewen. Vandaar de reactie van Vettel heel professioneel en zei dat het iedereen kan overkomen al heb je 300 races achter je naam staan en Max gaf toe dat het een domme fout was.
@bassx: klopt..klasse van hem
@willeme: Verstappen moet nu toch wel gaan oppassen dat hij niet een 2e Kvyat wordt. Hij heeft RB een mooie 1+2 door de neus geboord.
@pomoek: als hij zo door gaat is het net Marquez… rood voor de ogen en over lijken gaan, alles voor de overwinning en respect is ver te vinden. Oké hij hoeft ook niet alles op een presenteerblaadje te krijgen maar een beetje hersenen gebruiken wanneer je 12 ronde voor het einde zoveel sneller bent… Pff
@willeme: heerlijke en eerlijke respons, lekker verwoord!
Voor de ‘neutrale’ kijker toch wel een lekkere race
@willeme:
Groenteman, twee kilo vastkokende kartoffelen en een pond rode uien, ik moe’ huilen!
Heeft u ook poffertjespannen ?
@desjonnies: En doe er maareen stukje vrouwtjesvlees bij…

#ikwildewildegridgirlsweertterugbijdef1
@willeme: Haha. Goed verwoord. Lang geleden dat ik in pyjamabroek schreeuwend voor de tv stond. Ik begrijp pogingen als deze (iets beter) wanneer het de laatste ronde is. Niet met zoveel rondes te gaan. Zijn race-pace was hoger, zijn banden beter. Als hij rustig zou blijven pushen was het Red Bull 1-2 geworden; bovendien had hij nog tijd gehad voor een macflurry onderweg. Dit is gewoon stom. Na een aantal seizoenen in de koningsklasse zijn fouten op een gegeven moment onvergefelijk.

Dat gezegd hebbende: wát een heerlijke race om te kijken, wat een heerlijke race van Riciardo. Zoals over de boordradio klonk: So clinical, it was scary.

@willeme: vegetariër geworden?
@MARS: Nee. Maar Max krijgt absoluut geen worst!
Waar HAAS (B-team Ferrari) Vettel hielp aan de overwinning in Australië, daar hielp Torro Rosso (B-team RB) Riccardo aan de overwinning ……

Conspiracy theorie?
@willeme: niets meer, niets minder! Wat een ongelooflijke radijs ben je dan zeg! Gewoon z’n podiumplaats naar de eeuwige rijstvelden geholpen…..
over 2 weken maar weer een herkansing dan?!
Max had deze race dus kunnen winnen. Wat een ongeduld van Max om in te halen. Hoe zijn team mate het aangepakt heeft, laat zien dat hij de betere coureur is. Red Bull moet Ricciardo maar eerste rijder maken.
@ericd: RBR heeft geen 1e en 2e rijder
@neleev: Na vandaag wel. Ricciardo is gewoon eerste rijder. En terecht. Qua absoluut toptalent is Verstappen een ruwe diamant, absoluut. Maar hij zit nu in zijn vierde seizoen en rijdt vooralsnog als een rookie. En niet zo’n klein beetje ook.

Verstappen had veel betere banden en nog 20 ronden te gaan en hij torpedeert Vettel. Dan ben je gewoon een pot witte bonen in tomatensaus. Zelfs een beetje nerd doet dat niet op zijn computerspelletje.
@ericd: Dat is Ricardo toch ook 1e rijder! Goed gevoel maar ook wat verstand en dat laatste mist Maxie af en toe (maar ach het kind is nog maar net begonnen ;-) )
Wat een bloedstollende tweede helft! Ik heb in tijden niet zo hard geschreeuwd tijdens een GP. Heerlijk! Actie, drama, Mercedes vs Ferrari vs Red Bull..

Ricciardo reed tijden lang op de zesde plaats, bijna in niemandsland, maar je zag dat ‘ie maar niet afzakte.. Die safetycar was echt een zegen voor de race.. Wat pakte Daniel daarna een pace, zeg! Onvoorstelbaar hoe hard hij door het veld ging.

Bottas mag ook wel een pluim krijgen voor zijn overtake op Raikkonen. Dat was keurig.

Verstappen was weer te aggressief, die 10 seconden tijdstraf was meer dan terecht. Het lijkt wel alsof ‘ie een beetje verleerd is wat de auto wel en niet aankan. En het lijkt erop dat men niet meer zo gauw onder de indruk is van de capriolen van Max in hun binnenspiegel. They are calling his bluf. De raw speed van Max is nog steeds ontegenzeggelijk (maar Daniel doet daar niet voor onder) maar hij vergooit het wel een beetje. Ietsje meer geduld als je nog 15 laps voor je hebt. Wel indrukwekkend om te zien hoe hard hij die tien seconden tijdstraf probeert weg te poetsen. Zuur voor Vettel, goed voor het kampioenschap.

Ik hoop dat Max en Daniel volgend jaar niet meer bij hetzelfde team zitten. Ze zijn zo erg aan elkaar gewaagd dat ik hoop op ietsje meer haat tussen die twee.

Ik kneep in m’n handjes toen Fernando Sebastian van de baan afperste. Niet heel netjes, wel heel bijzonder!
@Jochempie: ik wou net omdraaien, had de ogen al dicht, en toen hoorde ik yellow flags voor hartley. Daarna alleen nog maar aan het beeldscherm vastgekluisterd gezeten tot de finish. Wat een geweldig einde van de race.
@Jochempie: lag het niet gewoon aan de nieuwere banden ipv de racepace? Oké een goede keuze die prima uit pakt maar op 75%vd race was het gewoon een optocht waarbij ferrari en mercedes de dienst uitmaakte ( voorin)
We hebben naar een geweldige race gekeken. Na de safetycar werd het onwijs spannend, overal in het veld. Verstappen heeft door zijn eigen fouten de overwinning uit handen gegeven en zijn eigen glazen ingegooid. Puur op ervaring en veel talent heeft Ricciardo de overwinning gepakt. Wat kan die gozer rijden en inhalen zeg. Dat diepe inremmen van hem doet ‘ie zo goed, geweldig om naar te kijken. Geweldige race was dit man. Alles zat er in. Heb er van genoten.
Kan je ook stemmen voor de prutser van de dag?
Genante vertoning van verstappen, verdiende penalty. Top prestatie van RIC maar natuurlijk geluk gehad met de bandenwissel.
@meneer: ik durf het best als een geniale teamstrategie van Red Bull te omschrijven. Niet voor niets dat LH44 kort na de safety car vertwijfeld klaagde waarom hij geen verse banden had gekregen.
Hi I am Max and I am a total dickhead! Thank you and goodnight!
Zonde, als Max rustig had gewacht had hij hem vermoedelijk gewonnen, of minstens podium. Maar die Ricciardo heeft wel optimaal geprofiteerd van alle kansen in deze race. Met dank aan Bottas.
Max heeft het mooi verknalt. Laat zijn eigen team in de steek. Loser!
Max, je bent een lul en excuses aan je team en aan Vettel zijn wel op zn plaats. Je had de race kunnen winnen, kreeg het op een presenteerblaadje dankzij die geniale dubbelstop tijdens de SC. Ricciardo is je dankbaar, hij hield wel zijn hoofd koel.

Wat. Een. Zak.
Als je wint heb je vrienden..
@eklasse: en als je verliest door domme acties maak je vijanden.
Max Verstappen, de Marc Marquez van de F1. Gehaast prutswerk.
@racerx: Vergeet niet dat Marquez met dat gehaaste prutswerk vier MotoGP titels heeft gepakt in de laatste vijf jaar. Rijdt er niet toevallig iemand rond die net als Verstappen een enorme bak talent heeft, geen titels heeft en eigenlijk nog iets te roekeloos is
@Edge: Over MotoGP hoef je me niets wijs te maken hoor, dat volg ik al sinds het Doohan tijdperk haha ;). Je hebt verder gelijk natuurlijk, maar de overeenkomst zit ‘m wat mij betreft in een grote bak talent maar bij enige tegenslag direct last van het ‘red mist’ syndrome. Ook denk ik dat Verstappen veel credits gaat verspelen bij collega coureurs, net als dat dat bij Marquez het geval is.

Bij Marquez komt daar overigens ook nog eens de ‘lethale’ component bij, waar F1 coureurs redelijk safe in hun wagens zitten zijn de risico’s bij motorracen nog wel wat hoger. Ik rijd zelf ook wel eens een circuitje op de brommer, niet te vergelijken natuurlijk, maar kan me goed voorstellen dat dit gedrag bij coureurs veel weerstand oplevert.
@Edge: marquez heeft het afgelopen race wel heel erg bont gemaakt anders. Tot 3x toe iemand bijna van de motor af rijden… en 2 jaar terug kreeg ene rossi daarvoor een startplekje op de laatste rij de volgende race DQ. Maar ja: hij heeft ook zn eigen glazen wel eems in gegooid. De vraag is alleen leren ze ervan of moeten er eerst doden vallen (Simonchelli had op assen een touche waarna hij is gevallen…)
Ricciardo heeft met z’n actie op Bottas ook veel geluk gehad. De dunne scheidslijn tussen held en total loser geïllustreerd door de twee RBR rijders.
Manmanmanman….
Met een beetje verstand en geduld was hij dus de man op de hoogste trede van het podium. Helaas. Het siert hem dan nog wel als die na afloop zichzelf hiervan de schuld geeft en niet bij andere legt. We zullen zien.
Dat wordt inmiddels wel een beetje vervelend. Dat hij wat doms doet ok, maar biedt dan ook je excuses aan als het mis gaat..
Het wordt echt tijd dat t jong eens wakker wordt zeg. De 3e keer op rij dat hij zn race verpest..

Wat een dropstok…
Wederom een domme fout van Verstappen. Wat is er toch met hem aan de hand?! Deze race had hij gewoon kunnen winnen, wat een kneus! Ik gok een combinatie van frustratie, jeugdige overmoed en bewijsdrang. Hij kan in de leer bij Ricciardo, topcoureur, solide race, goede inhaalacties en daarnaast ook nog een superpositieve gast met de gunfactor. Klasse gedaan door Ricciardo!
Die zure bekken van Bottas en Raikkonen op het podium…
@garp: Zo kijken Finnen nou eenmaal…

Beetje discriminerende opmerking van je. Mod doe er wat aan…
@rick-dos: Stereotyperen. Mods, doe er wat aan!
@Rick-dos: zeg ik überhaupt iets over hun nationaliteit??? Assumptie, de moeder van alle opkloot. Zielig ben je.
Tijd voor een praatje met een psycholoog.
De emoties hier lopen nog hoger op dan op de baan hahaha. Kom op mensen…schelden op Verstappen want dat lucht zo heerlijk op. Zelden zoveel mensen bijeen gezien die zelf zijn waarvan ze een ander betichten. Heerlijk!!!
@rhellema: Je opmerking raakt kant noch wal.
@Jochempie: vertel?
@rhellema: Vettel*
@2wheeler: 😁😁👍🏻
Heb het idee al langer, maar denk dat Ricciardo duidelijk de slimmere coureur is. Meer ervaring, meer nadenken. Niet per definitie sneller dan Max, maar wel tactischer.

Denk dat dit filmpje, hoewel het als een geintje gebracht wordt, wel helemaal klopt:
https://youtu.be/gAHMDVLggh8

Tot slot: wie heeft er bij RBR een aflopend contract? Lijkt me ook de fijnere uitgangspositie op dit moment..
Leuke race! Ricciardo terechte winnaar! Max Verstappen, wat een enorme flapdrol. Doet me denken aan de risico’s die zijn vader nam en wat zijn bijnaam opleverde.
Genante vertoning van Max. Twee keer een domme plek gekozen voor zijn acties. Als je het al acties mag noemen. Ik vind de 10sec zelfs te weinig straf. Wat mij betreft hadden ze hem een stop en go gegeven. Hij mag wel even publiekelijk excuses maken aan Vettel. En diep door het stof. Vorige week was er een excuus, nu absoluut niet!
Max, stuk ongeduld. In snap dat het racen is maar als je zo veel sneller bent kom je er echt wel voorbij. 2x toe, zonder die domme acties was het een 1 2 voor red bull met max 1. Zonde, maar briljant gereden van daniel die wel de rust bewaarde. En natuurlijk de briljante strategie van red bull
Jos Verstappen!
Ging weer lekker met Max Maldonado
Ricciardo staat wat mij betreft volkomen verdiend op het podium en heeft een geweldige race gereden, maar Max mag toch wel eventjes in de spiegel gaan kijken. De pace van de Red Bulls na die geweldige safety car pit stop van ze was zo ongelofelijk goed, dat wanneer Verstappen het hoofd koel had gehouden hij gewoon op die bovenste trede van het podium had kunnen staan, of op z’n minst op P2 achter de ontketende Ricciardo had kunnen eindigen.
Kan dat hyperkind eens normaal doen
Ik heb weer ouderwets genoten van mij mag het hele seizoen zo verlopen
Such a Dickhead!
Heb de race niet kunnen bekijken door andere verplichtingen. Zo te lezen heeft Max vandaag toch weer foute keuzes gemaakt. Benieuwd naar zijn post-race interview.
Tijd dat Horner hem tijdens de race wat meer coacht …. wanneer wachten,wanneer aanvallen. Verstand komt met de jaren Max
“Terwijl Bottas zich verremt en Ricciardo kan aansluiten, doet Vettel hetzelfde. Vervolgens stuurt hij scherp in, ziet Max een gat, maar is de ruimte te klein en rijden ze tegen elkaar aan ”

Het word tijd dat jullie iets kritischer worde in jullie artikels voor max er was geen remfout van vettel en er was geen gat op in te duiken het enige dat mogelijk was is een aanrijding.
Er was wel een gat, anders had hij er niet in gekund. Dat de deur wordt gesloten is iets anders. En Vettel ging wel degelijk wijder de bocht in. Zelfde als met Gasley en Hartley.
@ikschrijfookoverautos: de deur was al gesloten . En toch wilde hij erin.
@ikschrijfookoverautos: er was geen gat anders zouden ze elkaar niet raken, bekijk de lucht beelden en vettel stuurd die bocht normaal in. Bekijk de posities van de wagens vettel stond al haaks ingestuurd terwijl max zij wegen veel dieper de bocht ging moeten ingaan als je de verdere racelijn bekijkt. Het was onmogelijk om op dat moment in te halen. Er was nog tijd genoeg om een inhaalmanoeuvre te doen
nee, dat was niet de slimste actie van verstappen. maar kunnen we even verder naar achter kijken?

alonso op vettel. alonso duwt vettel keihard van de baan, als vettel niet aan de kant was gegaan (wat hij dus NIET deed bij verstappen), was het daar meteen klaar voor beide. niemand zeurt, geen investigation for forcing another driver off the track of wat dan ook.
@gwnbmw: ik bdl natuurlijk dat vettel juist wel de deur keihard dichtgooide bij verstappen.
@gwnbmw: ah, toch nog iemand die het wel begrijpt!!
@gwnbmw: niet elk gat kun je nemen.
@aquila2003: klopt.

waarom rijdt iedereen bij alonso van de baan alsof er een ambulance over de a4 heen rijdt? alonso pakt elke kans, elk gat. verstappen ook. bij verstappen zijn het mogolische acties, bij alonso laat hij zien dat ie het nog steeds in zich heeft. ofzo
@gwnbmw: precies!
@gwnbmw: maar heeft dat dan te maken met dat Alonso op dat moment al een halve auto lengte voor lag? Zou de schuld bij een touché dan niet naar Vettel zijn gegaan?
@garp: als vettel em had laten staan, kon alonso niet nog verder naar buiten sturen. tenzij alonso had verwacht dat vettel aan de kant dook, wat blijkbaar zo was.
Sorry Max-fans, maar hij heeft twee keer zijn eigen ruiten in gegooid. Zowel bij Hamilton als bij Vettel was hij duidelijk te optimistisch. de straf was niet meer dan terecht.

Wat een contrast met Ricciardo, die echt álles goed deed. Wat een fantastische tweede helft van de race!
Ik hoor plotseling een oorverdovende stilte uit de kennershoek over Renault motoren..
@desjonnies: Deze race werd gedicteerd door de verschillende banden strategieën, feit blijft dat de Renault krachtbron topsnelheid tekort komt,
@toniominestrone: ik heb verstappen en ricciardo op 335 gezien, vraag me niet hoe ze dat plotseling doen.
@toniominestrone: zoals je gezien hebt vanmorgen zegt topsnelheid niet alles.
Leuke vermakelijke race. Klasse van Ricciardo en… over niet strategisch kunnen denkende Max zeg ik maar even niks… zucht!
Wat een pannekoek! Tijd om fan van Ricciardo te worden.
Jos, is that you??
Max blablabla, niemand opgevallen dat er maar 1 uitvaller was?
Mooi, al die analyses vorige week over de kracht van Honda en dat RB beter gister dan vandaag kan overstappen. Nou, welke Honda’s. Zowel in qualy als in de race compleet weggereden. Onhandige actie ook van Gasly. En van Max. Zichzelf een goeie finish door de neus geboord. Tijd dat Jos weer actiever wordt met coaching, toen was ie een stuk rustiger.
Volwassenen Max. Eerlijk gezegd… Ik heb het zelf verprutst.
Max zal toch eens open moeten gaan staan voor het woordje ‘beheersing’. Dan komt het wel goed. Hopelijk gaat RB dat wat nadrukkelijker bij hem aanstippen. Verder topprestatie van Ricciardo en natuurlijk tactisch perfect gespeeld door RB team. Leuke race om te zien!
Hij geeft iig toe dat ie dom gedaan heeft dit keer. Dat is al wat.

Ik stoor me vooral aan dat gore halve baardje van em in het interview. Leer je eens scheren man! Max ziet er uit als een puber met zn eerste baardharen.
@thisguy: je irriteren aan een baardje…

Serieus???
@rhellema: ergeren
@rhellema: Dat baardje voegt onnodig extra gewicht toe hoor. Een lichtgewicht kapsel vergroot de kans op een overwinning aanzienlijk. Kijk maar naar Vettel, die rijdt in Australië en Bahrein met gladgeschoren bakkes en een Kim Jong Un kapsel en wint beide races. Nu heeft ‘ie één race zijn scheermes thuis laten liggen en meteen is die auto niet snel genoeg meer om de winst veilig te stellen. Ook op dat gebied heeft Max dus nog veel te leren.
@Edge: ja maar Vettel heeft een dikker rechter oor en Ricciardo een dikke lip. Lewis 5 kilo goud op zich. Allemaal extra gewicht , eerlijk toch :-)
Max kan wat leren van zijn teamgenoot. Bij momenten zag ik weer de oude max terug die in de regen in Brasil reed , maar dan komt toch die ongeduldige max weer naar boven en hij verpest het.
Weerom gaf MV weer blijk van meer durf dan verstand of zelfbeheersing. Als je iedere keer een betrokken partij bent in een race incident moet je jezelf toch wel in vraag stellen. Als je dat niet doet, zal jouw team het wel doen.
Max gaat dit jaar niet mee doen om de titel, maakt toch veel fouten voor zijn doen.
Daniel kom alsjeblieft naar Ferrari volgend jaar. Hij toont zich al vanaf het eerste jaar naast Vettel dat hij volwassen en constant is. Vele jonge coureurs kunnen leren van de volwassenheid die hij al toonde aan het begin van zijn carrière. Gasly en Max zijn met vlagen geniaal maar met vlagen idioot
Nog paar van dit soort races, en ze gaan bij Red Bull op zoek naar een waardig vervanger.
Max gaat heel bepalend worden in wie kampioen wordt.
Verstappen gaat steeds meer de rijstijl van zijn pa krijgen.dat moet ie toch afleren want we weten hoe het daarmee afgelopen is
@cthijs: Zijn vader was beter in starts.
Geen reet van de race kunnen zien, 1 minuut voor de start … Stroomstoring !!
@tmenges: zoals je aan bovenstaande reacties kunt lezen heb je niet veel gemist😉
Echt genoten van max! De gevestigde orde is wakker geschud en er wordt weer geraced! Ga zo door Max, alles komt goed 💪👍
Zonde dat de race voor verstappen de boeken in gaat als te gretig, ondanks een fabuleuze start en perfecte strategie van het team. Proficiat voor ric door zijn kop erbij te houden! Leuke opsteker voor het team
Ondanks een ontketend slot was het voor mij als Hamilton fan toch frustrerend. Waarom niet net als RB een pitstop tijdens safety car?
Max heeft een preek van Vettel en Marko gehad vandaag, misschien dat dit gaat helpen om minder fouten te gaan maken in de komende races.
Hij kan zo niet door gaan want dan komt zijn stoeltje toch in gevaar naar mijn mening.
Met dit soort fouten kost je het team toch heel veel punten en geld.
Hij is simpel weg te vaak betrokken bij crashes en aanrijdingen, wereld kampioen gaat hij zo niet worden.
Hij moet naar mijn mening toch gaan oppassen dat hij niet de Daniil Kvjat route gaat ondervinden.
@hzw: De torpedo-route? En dan Gasly of Hartley in de RBR…
Gaat echt niet gebeuren….

De resultaten van Max tot nu toe (nog genoeg races te gaan, dus er ligt nog veel open!) geven Daniel Ricciardo natuurlijk een meer dan mooie uitgangspositie m.b..t. contractonderhandelingen
@hzw:
Er zijn tijden geweest, dat ze hetzelfde zeiden van Mansell . . . kort voordat-ie wereldkampioen werd.

Laat één ding duidelijk zijn : zonder uitzonderlijk talent word je geen wereldkampioen. Uitzonderlijk talent hééft Verstappen. Alle reden om aan te nemen, dat-ie op enig moment wereldkampioen wordt. Vanwege z’n koppigheid zal het vermoedelijk alleen iets langer duren dan noodzakelijk. Soit.
Vettel is wel heel zwaar gestraft voor deze actie. Nu is Hamilton voor Max geeindigd…
@dve704: leg uit? Hoezo is vettel zwaar gestraft?
@biohazardracer: Vettel heeft niks aan die tien seconden straf. Max blijft gewoon voor in de einduitslag, ondanks dat hij de veroorzaker is van dit alles. De 10 seconden zorgen er wel voor dat z’n grootste concurrent (Hamilton) een plekje opschuift in de einduitslag. Ik denk dat Vettel liever geen straf had gezien, want dit raakt hem harder dan Max.
Zeer vermakelijke 2e helft! En een mooie revanche voor Ric na vorige week. Maar man man man, Max zn move was zeker onnodig. Hij is zonder twijfel een goeie coureur. Maar t zou m ongetwijfeld erg sieren, als ie af en toe zichzelf temt. Zodat ie minder vaak zulke onnodige fouten maakt als die op de Ferrari. Een mooier resultaat zo door de plee gespoelt
Klasse reactie van Seb! Is ook wel eens anders geweest!! Maar vandaag echt een sypathieke reactie van Vettel!
Wat een haat toch. Rustaaaagh!

Niet meer van maken dan het is. Race was super, RIC was de beste en Max toonde zich zowel overagressief als volwassen. It happens.
De houding van de coureur zegt veel over mijn stemming.
Vorige week vond ik Max zwaar irritant door iedereen aan te wijzen behalve hemzelf.

Nu hij het boetekleed aantrekt en excuses maakt denk ik: dat siert je. Je ging ervoor, maakt een fout en erkent dat. Jammer maar da gebeurd. Gewoon de consequenties dragen.

Maar hij is gewoon te jong, te onervaren en te onbesuisd. Goede coureur, maar moet nog veel leren. Dat wordt ondertussen meer gezegd. Zijn tijd komt wel.

Overall: vermakelijke race. Zeer sterk gereden van Ricciardo. Hamilton waar was je?
Ik denk dat de Halo ervoor zorgt dat hij zaken verkeerd inschat. Misschien wordt ie wel scheel van het turen naar dat ding :-)
Max kan alleen wereldkampioen worden als hij naar Ferrari of Mercedes verhuist, maar die zullen zo langzamerhand genoeg krijgen dat hun rijders door Max van de baan worden gereden, zo kan hij een stoeltje daar wel vergeten. Bij Red Bull kun je alleen winnen als er problemen zijn bij de 2 genoemde topteams ofwel als Red Bull hun bandenstragegie beter voor mekaar heeft, zoals deze keer het geval was.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).