Utrechtse Audi-bende krijgt maximaal 7 jaar celstraf

Auteur: , 47 Reacties

Gerechtigheid.

Utrechtse Audi-bende krjgt maximaal 7 jaar celstraf

Een rechtbank in Lelystad heeft vandaag een groep mannen uit Utrecht en Alphen aan den Rijn veroordeeld tot zeven jaar celstraf. De zogenaamde ‘Utrechtse Audi-bende‘ is schuldig bevonden aan een reeks plofkraken, die vorig jaar hebben plaatsgevonden in een aantal Duitse randsteden.

De vijf desbetreffende mannen, Patrick G. (29), Colin van G. (26), Mohamed G. (28), Sonny K. (29) en Bob E. (31) hebben ieder tussen de zeven en drie jaar celstraf gekregen van de rechter. Daarmee komen ze beter weg dan de eis van het Openbaar Ministerie, deze instantie pleitte vorig maand voor celstraffen tussen de twaalf en drie jaar. Patrick G. heeft uiteindelijk de zwaarste gekregen. Uit bewijsstukken in handen van de rechtbank bleek dat hij bij vier plofkraken aanwezig was geweest. Daarbij was hij, net als Colin G., die vijf jaar kreeg, onderdeel van een criminele organisatie. De andere drie schuldigen hadden minder op hun kerfstok, waardoor ze slechts 3 jaar celstraf kregen.

Het vijftal heeft vorig jaar in enkele maanden tijd meerdere plofkraken gedaan, waarbij ze in totaal ongeveer 500.000 euro hebben buitgemaakt. De plofkraken werden, uiteraard, gedaan met verschillende gestolen Audi’s. Dankzij een succesvolle achtervolging na een plofkraak op 7 augustus wist de politie Patrick G. en Colin van der G. in de kraag te vatten. Daarna wisten ze middels spooronderzoek op het pad te komen van de andere drie verdachten.

Beeld: Audi A3 met een beetje brandschade, via @benja0147 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@thebest07111: “lid van een criminele bende” ok rol die dan ook meteen op…. is toch verboden?

Laten we een nieuwe wet invoeren, dat je verplicht bent om je criminele bende vrienden aan te geven… net zoals dat ik verplicht ben al mijn inkomsten aan te geven bij de BD. Wanneer je ze niet wilt verlinken blijf je vastzitten. Natuurlijk moeten er wat details uitgewerkt worden, maar dat laat ik aan de experts over!!
@dutchneon: dat bestaat al, verlinken icm strafvermindering. Maar dat doe je niet als cirmineel
@theblazerunner: niet verlinken dan straf vermenigvuldiging lijkt me logisch!
Het zijn ook altijd die ‘Finnen’ toch. Echte kansenparels!, terug naar hun eigen land.

Ow wacht…
@reactief: hahahaha super originele opmerking!!! Dus niet.
@reactief: En toch zit er één tussen…
@techniekmeneer: Gelukkig wel.
@techniekmeneer: diversiteit en inclusiviteit, noemen ze dat
@techniekmeneer: en toch zijn ze allemaal Nederlander en kunnen ook zij op PVV stemmen of op 50+. Kansenparels is zo cliché, kom eens met wat origineels zoals, parelkansjes of kraagbontjes!!
@reactief: Ahh mooi een links mannetje die zijn kans schoon ziet om “het tegendeel te bewijzen” Laten we anders even naar de cijfers van het CBS kijken daar zien we dat 63,8% van de gevangen in 2016 toch echt allochtoon is. En dan is het nog maar de vraag hoeveel van de 36,2% Autochtonen boere hollanders zijn. Want de 2e en 3e generatie Allochtoon is inmiddels ook Autochtoon.
@autogeak: Ahh mooi, iemand die geen sarcasme kan waarderen. Rustig aan autogeaky, denk om je bloeddruk.
@autogeak: grappig dat je meteen in linkse en rechtse hokjes denkt. Daar doe ik niet aan mee. Ik heb zowel ‘rechtse’ als ‘linkse’ ideeen en heb sowieso een hekel aan die twee kanten politiek.

Jouw cijfers spreken voor zich, al zit er wel een beetje nuance in. Kijkend naar wijken waar men opgroeit laat bijvoorbeeld al een veel kleiner verschil zien. Tevens is die 2e en 3e generatie al erin opgenomen. Maar een verschil is er, en een probleem dus ook.

Maar goed, ik doelde meer op de directe vooroordelen die bij zulke berichten zonder namen altijd naar voren komen.
@reactief: Ja maar dat komt doordat de Marokkaanse, Turkse en ander “buitenlandse” gemeenschappen voornamelijk bij elkaar in één wijk gaan wonen.
@antoombom2000: Dat ook. Maar inkomen is een minstens zo grote deler binnen een wijk.
@reactief: zo hoog zijn die inkomens in zulke wijken meestal niet dat ze er van kunnen delen.
@mashell: Vandaar dat ze in wijken als Kanaleneiland en Overvecht met Louis Vuitton, Balr en etc. kleding lopen. Als je dat kan betalen kun je ook een pak kopen en gaan solliciteren in plaats van dat gaan een hoop van dit soort gasten nog net niet in hun trainingspak solliciteren.
@antoombom2000: Louis Vuitton van de Haagse markt zeker?
@fouadski: Vaak zat is het echt. Maar ik ben het er niet mee eens sat veel mensen ze zien als kansloos terwijl dit gewoon onzin is. In Nederland kun je naar goede scholen gaan (ook al kiezen veel van dit “soort” mensen voor islamitische scholen waar de kwaliteit van de Nederlandse taal niet bijzonder hoog ligt) maar als je nadat je een goede opleiding hebt gevolgd je eigen ruiten in gaat gooien door nog net niet in je trainingspak gaat solliciteren. Ben je naar mijn mening niet kansarm maar dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd en heb je dus ook geen recht om te klagen.
@antoombom2000: Ruimtelijke segregatie… aah wat een interessant onderwerp. Prop alle buitenlanders bij elkaar in een wijk, dan hebben we in onze keurige wijken geen last van ze.

Een aantal decennia later..
@antoombom2000: @reactief:

Ruimtelijke segregatie. Een zeer interessant onderwerp waar jullie geen kaas van hebben gegeten.

Google dat eens, schatjes.

Dat is ooit bedacht, zodat de buitenlanders niks te zoeken hebben in onze keurige wijken. Stop alles maar bij elkaar, dan hebben wij geen last van ze.
@momo: Je kunt ook wat minder uit de hoogte reageren. En ik eet regelmatig kaas ;)
@momo: Dat is ook niet wat ik zeg. Ik zeg dat deze “buitenlandse” gemeenschappen elkaar opzoeken en bij elkaar in de wijk gaan wonen.
@autogeak: Ik dacht dat dit een website was dat zich richtte op auto’s. Klaarblijkelijk zit ik toch verkeerd.
@cayman981gt4: gaat toch over de Audi bende?
Lekker G!
@larini: dacht het ook ja. Veel echte G’s
Hij is vies Patrick!
Arme jongens,

In April mochten ze nog naar huis in afwachting van het strafproces omdat ze voor hun kinderen en zieke familieleden moesten zorgen en nu worden ze alsnog vastgezet…

Ik moet er maar niet teveel aan denken, aan die arme kinderen van ze en die zielige zieke familieleden die nu verstoken zijn van de zorg van deze jongens, eigenlijk hele brave borsten die zich 24/7 over hun dierbaren ontfermden en het zich slechts heel af en toe konden permitteren de deur uit te gaan om voor brood op de plank te zorgen.
@moveyourmind: die gasten lachen zich kapot, ik weet vrijwel zeker dat ze meer geld hebben buit gemaakt alleen dat wordt niet gemeld, om andere niet op ideeën te brengen. Geld hebben ze lekker verstopt , even de bak in waar je na 2/3 van je straf alweer vervroegd vrij mag komen. In de tussentijd wordt je uitkering gewoon netjes bijgeschreven , een echte win win situatie…..ooh ja in de bak kan je lekker netwerken met soort genoten en je volgende plannen fine tunen
@slickrick: In het gevang krijg je geen uitkering. Dat is al jaren geleden aangepast.
Ophokken die droeftoeters. Hebben geen enkele meerwaarde voor de maatschappij.
Ik zou zeggen meerdere pogingen tot doodslag dus ophokken voor een jaar of 30, maar deze jongens verdienen vast een 11e kans in de maatschappij.
@bimmert: poging tot doodslag? Ow natuurlijk die pinautomaten zijn allemaal gestorven…
@fouadski:
Als je ziet dat er complete winkelpanden met daarboven appartementen opgeblazen worden met explosieven en gasflessen, ja dat noem ik poging tot doodslag, of dacht je dat deze lieverdjes alleen pin automaten op een industrieterrein uitzoeken?
@bimmert: Natuurlijk verdienen zij een 11e kans zij zijn namelijk onze zogenaamde kansarme jongeren die liever gaan blowen en met explosieven spelen dan dat ze ooit aan het werk willen.
De plof krakerts.

Ze gaan vast erg nuttige handenarbeiddingetjes keren in de petoet. Zodat ze strakjes als gerehabiliteerde burgers het rechte pad kunnen bewandelen.

Toch?
@frank2b: … leren ….

Had ik maar Nederlands geleerd …
@frank2b: Ach ja, beter ten halve geleerd dan ten hele gedwaald.
@frank2b: ze zullen ook echt spijt hebben (van dat ze gepakt zijn)
Sowieso dus 4 plofkraken, dat zullen ook wel 4 afgeschreven Audi’s zijn en 4x een ravage rondom de pinautomaten. Benieuwd Hoeveel schade er staat tegenover die 500K de ze buit maakten?
@ouwedibbes83: Na een ‘geslaagde’ plofkraak is de Audi helemaal in orde hoor. Die sneuvelt hooguit tijdens een achtervolging door de politie.

Wellicht ben je in de war met ramkraken.
@donvincenzo: Steken ze die gestolen Audi na de klus niet in de fik?
Sonny Kroket?
Gelukkig wel altijd een Bob in de auto.
En Colin van G McRae zat de laatste keer niet achter het stuur.
Mooi maar ik dacht de bende veel groter was/is ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).