Veilingvoer! De Koenigsegg van een bekende sportman [updated]

Auteur: , 23 Reacties

Twee hints: Amerika en handschoenen.

Jawel, het is Floyd “Money” Mayweather die weer eens een artikeltje verdient op Autoblog. De bokser zou alles bij elkaar goed zijn voor zo’n 400 miljoen USD. Maak van die vier gerust een vijf als het gevecht met MMA-superster Conor McGregor eenmaal achter de rug is. Dat spektakel vindt trouwens plaats op 26 augustus aanstaande, dus markeer die datum vast in de agenda.

Terug naar de auto. Het gaat om een Koenigsegg CCXR Trevita waar de bokser destijds naar verluidt zo’n 5 miljoen USD voor heeft neergelegd. Onder de kap ligt een 4.8 V8 met twee turbo’s. Dit blok is goed voor ruim 1.000 pk al zul je voor maximale power wel E85 moeten tanken.

Mayweather is trouwens niet de verkopende partij. De bokser deed het Koningsei eerder al van de hand, waarna de auto in de Ash Crest Collection belandde. Op de teller staan minder dan 2.000 mijlen dus we krijgen nu ongetwijfeld heel veel comments over dat de auto niet gebruikt is waarvoor ‘ie is gebouwd. Heel veel sterkte daarmee. Meer info over de veiling vind je hier.

UPDATE: De Koenigsegg werd afgehamerd op 2,8 miljoen USD.23 reacties

Alleen voor de techniek zou ik hem al willen hebben. Zelfs de ophanging ziet er gaaf uit.
@marc94: dat is toch de meest simpele vorm van double wishbone ophanging zo zonder pushrod. Die van de BAC mono bijvoorbeeld is wel wat mooier uitgevoerd. Wat zeg ik, zelfs een BMW i3 heeft een ingewikkeldere ophanging.
@janjansen: in basis wel ja, maar er zit veel meer (bijzondere) techniek achter dan je denkt! Documentaire wel eens gezien op YouTube? Zo niet, moet je eens doen!
Inside Koenigsegg
@ds3thp: die docu heb ik gezien. Ze zeggen dat er een vorm van anit-squad in zit gebouwd. Dat houdt simpel gezegd in dat de draagarmen per zijde niet parallel staan en er nog een demper tussen de linker en rechter draagarm zit. Dit is echt heel erg oude techniek en lijkt me logisch bij die vermogens.
Ter vergelijk; een McLaren P1 heeft per wiel onafhankelijke hydro-pneumatische aansturing van zowel demping als vering. Er zitten o.a. daardoor geen stabilisator stangen meer onder en de rijhoogte varieert per snelheid. Dat laatste is wel zo belangrijk met dat aero pakket.
@janjansen: maar bij de koenig wel al in 2006. Maar het gaat me vooral om de zichtbaarheid. Als alles dicht is zie je niks, maar klap het open en alles wordt zichtbaar en zie je hoe het met elkaar werkt.
400 miljoen, en dan niet 25 miljoen kunnen aftikken voor de belastingdienst. Wat een grap. Prima karretje trouwens.
@terazino: net worth betekend niet dat de man 400mil op zn rekening heeft he
@dampu020: wat betekend dat precies? Ik hoorde ook al dat die partij met Connor was om de belasting te betalen. Die Floyd is toch schatrijk of niet?
Dank @mauritsh, voor de steunbetuiging. Doet me goed. Het deed me al zoveel pijn om te zien dat dit ding niet gebruikt is waarvoor hij is gebouwd. Ik steek een kaarsje aan…
Jammer dat de auto niet gebruikt is waarvoor ‘ie is gebouwd.
@ablogjunk: Namens Maurits heel veel sterkte daarmee.
Met 2000 mijl op de klok heeft ie al meer tankstations bezocht dan de meeste 1000pk supercars
Het ding is precies gebruikt waarvoor hij bedoeld is, showen en opscheppen over de prijs..
@peugeotgti: nee daar heeft ie 25 Veyrons voor
Wat is zo’n ‘Egg eigenlijk emotieloos hè. Puik stuk techniek, maar de styling doet mij in ieder geval helemaal niks. Maar goed, dat zie je niet als je erin zit :)
@forza: uw mening.
Niet de mijne.
Als je ze in het echt ziet valt je mond open
Amerika en handschoenen, O.J Simpson?
Toch jammer dat ‘ie gebruikt is waarvoor Coner ‘m gekocht had..
5,5 miljoen… waar gaat dat nog over? Chicks kennen het verschil toch niet tussen een $250k ferrari en een $5,5mil koenigsegg
Amerika, bekende sportman, handschoen…. sorry maar er is maar 1 naam die daar bij past: OJ Simpson.
Schijnt dat floyd flinke belastingschulden heeft. Daarom zal hij waarschijnlijk voor heel veel geld in de ring gaan met Mc Gregor
Kleine correctie: Hij heeft een dubbele supercharger, geen turbo’s. Dit is in principe nog een ford race motor die door koenigsegg getuned is (deels dmv 2 superchargers dus)
@duckmefaddy: Negeer mij maar weer. Ik moet zelf mijn huiswerk doen. Hij heeft wel 2 turbos. De maker noemt het alleen een supercharger.
TIL…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).