Verrassend. Slechts 400 sjoemel Volkswagens in NL

Auteur: , 36 Reacties

Dat concludeert staatssecretaris Eric Wiebes in ieder geval...

volkswagen minder vervuilend

In Duitsland wordt op dit moment -zoals we allemaal onderhand wel weten- een onderzoek gedaan naar de uitstoot bij Volkswagens. Bij negen verschillende motor- of versnellingsbakcombinaties zou er gesjoemeld zijn en zou er een verschil zijn in CO2 uitstoot op de rollenbank en in de typekeuringsdocumentatie.

In Nederland rijden op basis van gegevens van de RDW maar vier van deze negen modellen rond, dit zou betekenen dat er in totaal slechts 400 Volkswagens met optimistische software zijn. Volkswagen heeft al bekend gemaakt eventuele naheffingen van de belasting voor haar rekening te nemen, maar die zullen op basis van deze gegevens wel eens “heel beperkt” uit kunnen vallen, aldus Wiebes.

Dit staat verder los van het NOx sjoemelverhaal, waar een fix voor komt en waar het wel degelijk om duizenden auto’s gaat.

In Duitsland gaat het onderzoek ondertussen vrolijk verder, staatssecretaris Wiebes hoopt in de loop van dit kwartaal (2016 ja) meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.36 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@MJB: Wellicht hebben ze alle overige sjoemel Volkswagens gecremeerd.
Wiebes concludeert zeker ook dat David Bowie nog leeft
Ow dan hoeven we er nog maar 353 te zoeken. Bij ons op werk moeten namelijk 47 caddy’s terug……
@leandro: 352 bij ons op de zaak ook 1
@bart_v: goeie opstelling…
@leandro: als ik het goed begrijp gaat dit over co2 manipulatie en niet over nox
@leandro: Ow bij mij in de supermarkt lagen er net 23 sinaasappels.
Dat heeft er net zo weinig mee te maken. Zoals begin december al op Autoblog stond (http://www.autoblog.nl/nieuws/vw-gesjoemel-met-co2-uitstoot-is-bullcrap-82588), zijn er wereldwijd maar 36.000 Volkswagens met verkeerde CO2-opgaven. Dat bij jullie de Caddies terug moeten voor een heel ander issue (de sjoemelsoftware die met de NOx-uitstoot rommelde) heeft dus net zo weinig met dit bericht te maken als de sinaasappels.
@FelixF: Mijn wel gemeende excuses.
via iPhone app
@leandro: schei uit man! Je opmerking was toch leuk? Laat je niet ondersneeuwen door z’n kut sinaasappelverhaal!
Wiebes krijgt zeker ook kerstkaartjes van Pon en consorten
Zo weinig, op het bedrijf waar ik werk, iedereen kent het. Waren er 25 wagens besmet met het sjoemelvirus.. Wiebus is een lulhannes!
@henkhupelschoten: lezen beste Henk. Volgens goed autoblogs gebruik is dit weer een zeer misleidende titel want dit gaat alleen over co2. Staat overigens ook in het artikel.
@henkhupelschoten: Wiebus gaat ook maar uit van de gegevens die hij van de Rdw doorkrijgt denk ik.
Dat de Rdw dit soort fouten maakt is geen nieuws meer.
Daarnaast blijft Wiebus wel een lulhannes…
Haha Wiebes is zelf de grootste sjoemelaar 😂
Wiebes… een rare kwibus
Dat komt hem toevallig ook wel goed uit dus.
Wiebes heeft al contact gehad met de lobbyisten van VAG zie ik.
Misschien gaat dit om de wagens die technisch aangepast moeten worden, zonder rekening te houden met de wagens die enkel een software-update krijgen.
En hier in de comments gaat het alweer fout, Wiebes heeft het over slechts 400 autos die meer co2 uitstoten, het gaat dus niet om de stukstofoxides waarvoor meer autos terug moeten
Wacht even…
Zegt Wiebes:
a) 400 VW hebben een CO2 uitstoot waarbij een andere bijtelling hoort.
b) 400 VW moeten (software / plastic filtertje) teruggeroepen worden vanwege NOx
c) 400 VW zijn zo ver heen dat ook een terugroepactie niet genoeg is. Auto’s die sowieso geen typegoedkeuring zouden mogen hebben – of anders toch in elk geval een Euro-klasse of 2 geleden.
Beetje onduidelijk bericht ik neem aan dat het hier om de Co2 uitstoot gaat. Ja dat klopt dat zijn maar een beperkt aantal auto’s.

De NOx is een ander verhaal. Dat heeft weliswaar weinig invloed op de belasting maar ik neem aan dat daar het laatste woord ook nog niet over gezegd is.
Dat zou best kunnen, het hier eerder gepubliceerde lijstje met getroffen uitvoeringen van modellen was maar klein. Daarbij waren het ook veelal modellen die niet zo veel verkocht werden. Wie koopt er nou bijvoorbeeld een passat Alltrack, of een passat met 4motion? http://static.autoblog.nl/images/wp2015/vw-co2-correcties.jpg
@knipperlichtje: Caddy’s Transporters, Golf’s, Passaai’s waren bij ons besmet.. iedere Wagenpark beheerder krijgt een lijstje binnen van lease bedrijven welke besmet zijn. Hoeveel zouden er besmet zijn bij de BAM of Heijmans? die hebben alleen maar diesel Caddy’s en Transporters
@henkhupelschoten: maar dat is toch NOx? Dit is het bijschandaaltje met Co2.
Eerst lezen, dan reageren… CO2 geen NOx… Er staat duidelijk geschreven:”Dit staat verder los van het NOx sjoemelverhaal, waar een fix voor komt en waar het wel degelijk om duizenden auto’s gaat.”
Ondertussen gaf de Volkswagen CEO een radiointerviewtje: “we hebben niet gelogen, we snapte de amerikaanse wetgeving niet”. De dag erna vroeg VW of het interview overnieuw mocht. AUW!! Leer de PR horror hier: http://www.npr.org/sections/thetwo-way/2016/01/11/462682378/we-didnt-lie-volkswagen-ceo-says-of-emissions-scandal
@Capibaro: Alsof het in in Duitsland wel mag.. ZE graven het gat alleen maar dieper en dieper voor hun zelf
@henkhupelschoten: ja maar dit is toch niet te geloven. Zo blinderen in een interview. Het diskwalificeert die man volledig. Als ik de board was zou ik die man morgen echt niet naar dat overleg met de EPA sturen. De toekomst van vele medewerkers hangt ervan af
Ik geloof er helemaal niks van. Ben benieuwd wat hier echt uit gaat komen.
LEUK AUTONIEUWS WEER!……is er niks beters
Te melden? Beetje sjoemel moe… Geloof het nu wel. De hele wereld is niet corrupt en VAG ook niet…. Nou en? Elektrische auto’s zijn schoon wan’t bij het opwekken van stroom komt geen CO2 vrij. Lithium accu’s vervuilen niet.. De lithium mijnen zijn schoon. Bijtelling is normaal. Tfsi motoren gebruiken geen olie. Pon lost alle problemen op. Peugeot is cool, Renault is exclusief. Toyota’s zijn mooi. Jaguar is Engels, Bpm is terecht. Hybride auto’s worden verkocht aan milieu liefhebbers en niet aan geleased. Pffft.
@denniz:

Je vergeet dat die groene jongens het beste voorhebben met de wereld en allemaal een windmolen willen planten op hun balkon tussen de plastic bloemen.
Wiebes staat zeker op de loonlijst van Pon… Of zou hij VAG aandelen hebben?
Onze VW Tiguan is er een van.
Hoe lang is de staart van deze muis wel niet…….
Wat heb ik u voorspeld in de post over de 5000 Nederlanders die een claim in gaan dienen. De staat gaat pon helpen
..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).