Verstappen: “Leclerc nog bitter over Oostenrijk-incident”

Auteur: , 31 Reacties

Is het vuur tussen de oud-kart rivalen weer aangewakkerd?

De Formule 1 is een leervijver. Zeker anno 2019 is het niet duidelijk hoe ver een coureur precies mag gaan om een positie te claimen. In Oostenrijk kreeg Charles Leclerc twee weken geleden een verhelderende beuk van Max Verstappen, die er vervolgens met de overwinning vandoor ging.

De Monegaskische Ferrari-coureur heeft sindsdien zijn mentaliteit aangepast – iets dat dit weekend meermaals in beeld kwam dankzij de harde strijd die de beide rijders voerden op Silverstone. Leclerc had de agressiviteitsknop volledig opengedraaid en liet Verstappen niet zomaar over zich heen wandelen. De 21-jarige Nederlander merkte dit ook en vertelde na afloop van de race dat hij denkt dat zijn rivaal nog een beetje bitter was over hun voorval in Spielberg.

“I think he was a little bit sore still from Austria so he was defending really hard. But it’s fine, I’m all for that. Of course I didn’t want to take too much risk in those battles to damage the car because I knew we were quite a bit faster so I just needed to pick my moment. But then luckily the team did it for me with a good strategy and then it was all looking good for a good result.”

Het is zonde dat de inhaalpoging van Sebastian Vettel op Verstappen na de safety car periode eindigde in tranen. Immers, later in de wedstrijd had Charles Leclerc Verstappen mogelijk weer bij kunnen halen en hun enerverende strijd kunnen hervatten. De twee jonge honden zijn zonder enige twijfel de toekomst van de Formule 1.

Leclerc zelf heeft na afloop van de wedstrijd tegenover de media laten weten dat hij geen wrok draagt voor wat betreft het incident met Verstappen in Oostenrijk. Integendeel: volgens de Monegask is het vooral een “eye-opener” geweest. In de Grand Prix van Groot-Brittannië heeft hij dan ook daadkrachtiger opgetreden. Meer van dat, a.u.b.!

Meer lezen over de Formule 1? Bekijk HIER de 5 dingen die ons opvielen aan de wedstrijd.31 reacties

“In Oostenrijk kreeg Charles Leclerc twee weken geleden een verhelderende beuk van Max Verstappen”

Waarom blijft het toch zo hardnekkig een actie van Max op Charles in de media? Uit alle analyses blijkt dat Charles instuurde op Max en niet andersom.

Zucht…
@technofreak: 68 ronden lang gaat Max bij de desbetreffende bocht altijd over de kerbstones aan de binnenkant. De ronde dat hij Leclerc inhaalt zit hij niet eens in de buurt van zijn gebruikelijke lijn en schiet iets door. Dus ja…hij raakt Leclerc!
@sollie1984: de vijand versla je door verrassing of misleiding. Dat schreef Sun Tsu al. Gewoon slimme tactiek van Max.
@sollie1984: Kan jouw gedachtengang niet volgen. Waaruit blijkt Max geen andere lijn mag rijden dan alle andere rondes daarvoor, en alle rondes daarna? En hoezo is het alleen om die reden alleen de schuld van Max dat er contact is…? Het was gewoon scherp gereden, niks meer niks minder.
@sollie1984: Nope, kijk de slomo maar terug, Max rijd zijn gebruikelijke lijn en de voorwielen van Charles’ Ferrari staan duidelijk in de richting van Max’ RB. Zelfs in de kwalificatie reed Max de lijn langs de binnenkant van de bocht.
Wat een zinloze discussie. Bij het inhalen zal er altijd één een net andere lijn moeten rijden dan ideaal of gewenst. Rempunten liggen ook iets anders ivm andere grip.
@technofreak: Wat denk jezelf… in de media verdraaien ze alles graag omdat het dan lekkere sensatie en discussie geeft. Alleen de mensen die het zelf gezien hebben kunnen werkelijkheid en fictie in de media scheiden.
Mwa, valt flink mee denk ik. Laat mensen dit nou niet denken..

Een heel artikel ook niet waard imo. Stemmingmakerij. Bewaar dat maar voor Ocon. Ik trap er niet in te reageren in ieder geval. Oh wacht.

PS voor wie Charles niet kent, die is uit hetzelfde hout als Max gesneden als het om hard duelleren op de baan gaat!

Erg toffe video:
https://youtu.be/abV2uQbmHpQ
@hamerhaai: Daarnaast de moeite waard om de video te zien waarin hij in z’n Ferrari naar Het circuit rijdt (vlog van een half uur op de F1 site). Wat me opviel is dat hij aangeeft dat Max en hij echte rivalen zijn sinds karten waarbij ze elkaar buiten de baan ook niet echt mogen.
@bassx: “it was always quit tricky, but then, we have grown and things have changed and both of us matured a little bit and now it’s all fine. Yeah so now I am on good terms with all of them [all rookies].”
Hij zei exact hetzelfde direct na de race tegen een niet nader te noemen pitreporter met een oranje microfoon.
@torsen: inderdaad. Zou dit nou vertaald zijn om het internationaler te maken? Ik zie nergens een bron van de uitspraak hierboven, maar het is ongeveer 1 op 1 wat Max zei op Ziggo…
Natuurlijk zat Oostenrijk nog in het achterhoofd van LeClerc. Hij wilde ff laten zien wat hij in huis had nadat hij te kakken is gezet in Oostenrijk.

Zolang het allemaal fair gaat dan is er niks mis mee.

En hij heeft gewoon laten zien dat hij ook bij de top hoort. Was gewoon goed racen tussen die twee.
Denk alleen dat die relatie verder zal verslechteren ipv verbeteren. Gaan nog heel wat akward interviews komen denk ik.
@rick-dos: zolang Jack Plooij niet ontslagen wordt, zullen er altijd awkward interviews komen.🙄
Hmmm, Hwt zit Verstappen duidelijk niet lekker Ik hoorde al eerder een ander excuus. Zijn batterij was minder goed opgeladen waardoor hij telkens iets tekort kwam met het inhalen van Leclerc.

Laten we eerlijk zijn: Leclerc was gisteren gewoon een tandje beter dan Verstappen. Verstappen weet dat en Leclerc weet dat ook. Die laatste was gisteren bijna uitgelaten toen de race was afgelopen.
@pomoek: Nou Leclerc beter? Het is al heel moeilijk om ronden lang achter een Ferrari te zitten op een paar meter. Na de pitstop en de korte battle reed Max gewoon bij hem weg. Was het niet voor Vettel was Verstappen 2e of 3e geworden en Leclerc slechts 5e.
@piquet1986: het schijnt nog moeilijker te zijn om met een Ferrari kort achter een Redbull te zitten ;)
@piquet1986: Leclerc reed voor Verstappen, maar Verstappen maakte iets eerder de 2e pitstop (tijdens de SC), Leclerc bleef langer buiten waardoor hij achter Verstappen weer op de baan kwam. Leclerc had dus pech met de pitstop. Verstappen had de snellere auto, hij reed dus makkelijk bij Leclerc weg maar hij heeft Leclerc niet ingehaald. Sterker nog Leclerc haalde Verstappen na de 1e pitstop gewoon weer in.
@pomoek: ach ja, beter of niet beter… Tenzij LeClerc en verstappen in 1 team terecht komen zullen we ’t nooit weten wie beter is. En zelfs in 1 team weet je ’t niet. (zie update/beschikbare motorstanden Verstappen/Gasly), zullen we dus dan maar enkel van de punten uitgaan? Hebben met elkaar afgesproken dat diegene die wint namelijk kampioen wordt. Wel zo duidelijk. 😉
@piquet1986: Max reed weg omdat hij kon switchen met Gasly, die voor Max reed en team orders kreeg. Daarna is Leclerc prachtig langs buitenom Gasly voorbij gegaan. Heel moeilijk om ronden lang een paar meter achter een Ferrari te zitten? Het was op dit circuit juist moeilijker om iemand ronden lang achter je te houden. Max kon Vettel inhalen, maar Leclerc niet. Ik ben het met pomoek eens dat Leclerc in deze race de betere was.
Stichting open deur. Als wij het nog niet zijn vergeten dan hij zeker niet!
Bitter of niet. Laat die twee alsjeblieft elkaar zo vaak mogelijk tegen komen op de baan. Dat is namelijk wat ik als racefan wil zien. Harde maar eerlijke en respectvolle gevechten. Het zal ongetwijfeld eens eindigen in tranen tussen die twee maar dat is goed. Lekker laten gaan, zulke gasten in competitieve en gelijkwaardige auto’s zijn goed voor de sport.
Nee Max. Leclerq is een ander persoon dan jij. In jou belevingswereld is Leclerq zuur. Maar Leclerq heeft andere leef en denkwijzen dan jij. Sterker nog Max geeft dus toe dat hij zuur zou zijn geweest. Leclerq zit in een leerproces. Dat Oostenrijk een eye opener was voor Leclerq geeft al aan dat hij heel anders kijkt naar zijn leerproces.
@azuli: is ook gewoon politiek antwoord van Leclerc en zegt hij feitelijk, mooi, dan ga ik ook zo doen als Max.
Leclerq is gewoon een topper. En dat liet hij ook weer zien toen hij samen met Verstappen na de pitstop door Verstappen voor te laten.
@thomasthomas: hij had ook weinig keuze…
Ik vind de “battles” tussen Leclerc en Verstappen prachtig! Zo zou iedere F1-rijder een directe concurrent moeten hebben, dat levert veel leukere races op!
Dit soort uitspraken van Max vind ik altijd tenenkrommend.
@brammetjedeb: en dat terwijl een drie man sterk PR team er twee dagen aan gewerkt heeft. Je wordt bedankt!
LeClerc is de gebruikelijke Franse Huilebalk. Net als Grosejean, Bourdais en Prost.
Leclerc die later in de race bij Max zou komen? Dat snap ik ook niet. Max was sneller en zou eerder Bottas verschalkt hebben dan dat Leclerc het gevecht met Max eens aan had gekund.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).