Volvo presenteert nieuwe motorbadge

Auteur: , 29 Reacties

De B, voor "beter hè".

Volvo komt met nieuwe motorbadge

Wie zojuist ons artikel heeft gelezen over de vernieuwde Volvo XC90 zal ongetwijfeld begrijpen waarover wij het hier gaan hebben. Bij de onthulling van de gefacelifte XC90 wisten de Zweden namelijk ook te vertellen dat ze met een nieuwe motorenlijn kwamen. Deze ‘B’-reeks geldt voor Volvo als zijn volgende stap in het elektrificeren van zijn modellengamma.

De B-badge is bedoeld voor een nieuw soort aandrijflijn dat Volvo heeft ontwikkeld, die in de toekomst in ieder model in zijn gamma geplaatst zal kunnen worden. Volvo zegt niet alleen zijn T8 en T6 Twin Engine opgewaardeerd te hebben, tegelijkertijd komt het dus ook met een nieuwe plug-in hybride optie die beschikbaar gesteld zal worden voor iedere auto.

De mild hybride aandrijflijn bestaat uit ofwel een benzine- of dieselmotor in combinatie met een “advanced kinetic energy recovery braking system”. Het brake-by-wire-systeem wint tijdens het rijden kinetische energie terug, die vervolgens in een batterij opgeslagen wordt. De elektriciteit kan vervolgens weer gebruikt worden tijdens het rijden, om het verbruik en de uitstoot te drukken. Volgens Volvo nemen beiden met 15 procent af, dankzij zijn nieuwe motor.

De nieuwe B-motoren komen er als B4 (diesel), B5 (benzine en diesel) en B6 (benzine). In de XC90 kan men de B5 en B6 bestellen, de XC60 kan straks o.a. als B4, B5 en B6 besteld worden. In een later stadium zullen de opties voor andere modellen bekendgemaakt worden.29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
lekker duidelijk B5 is dus benzine of diesel, maal er dan DB5 en TB5 van.
Het kan zo simpel
@haaren: DB5 zal Aston Martin niet zo kunnen waarderen denk ik…
@haaren: Op zich goed bedacht maar ik denk dat ze bij Aston Martin niet zullen accpeteren dat Volvo
de Type-aanduiding DB5 gebruikt
@haaren: waarom moet er überhaupt achterop de wagen een referentie naar de motor of het brandstoftype staan? Wat mij betreft slaat dat nergens op.
Bij het zien van de “B” dacht ik heel even dat Volvo van Subaru techniek gebruik ging maken
@bottles: nice, V60 3.0R Spec B met STi onderstel, AWD en zo’n roffelende boxermotor erin 😊
@gulli: Braaap sootootoo!
B5?? Gaan ze dan net zo hard als een Alpina??
Neeee, béter!
“Oftewel benzine of diesel” Volvo is al helemaal gestopt met diesel voor de nieuwe motorenreeks toch?
@1audi1: Er zullen nog diesels verkocht worden in de auto’s, echter is dat in modellen die een tijdje geleden op de markt zijn gekomen. Volgens mij was de V60 de laatste Volvo die nieuw met een dieselmotor werd geïntroduceerd. De S60 is de eerste die níet met een zelfontbrander is te verkrijgen.
@willeme: En de V60 CC is er dan alleen weer met een diesel
Hier meneer uw b5 vervangwagen. 5min later aan de pomp: 🤷‍♂️
@tortuga: Als je na 5 minuten rijden niet doorhebt of je benzine of diesel rijdt zit je ook wel te slapen en zul je dat probleem ook hebben met d of t typeaanduiding.
B5. Doet mij denken aan de tijd dat ik nog voetbalde. Ik voetbalde in een team wat de B5 was. U kunt zich dus bedenken dat als je in de B5 voetbalde dat je er niet zo veel van kon. En ja, die gedachte klopt ook. Maar je voetbalde met je 16/17-jarige kameraadjes en dat was de tijd van mijn leven. We stonden praktisch onderaan maar zal nooit vergeten dat we de koploper versloegen met hotseknotsbegonia voetbal.

Anyway. Leuk voor Volvo, maar nooit zo leuk als mijn B5.
@viezefreddyw: hotseknotsbegoniavoetbal is zo gek nog niet. Het werkte voor Di Matteo met Chelsea in 2012. Ook Lousi van Gaal was succesvol op het WK in 2014 ermee ;-)/
@willeme: Wij moesten het doen met andere successen maar goed, de lol was er niet minder om.
Adriaaaantje!!!!! Laat B1 en B2 ook maar komen
@lacker: Drommels, drommels. Hier zat ik op te wachten
@dees: Hij hoort het nog wekelijks :-) https://www.youtube.com/watch?v=dWraQds5oBo
Ben benieuwd of Alpina het hier mee eens is. Zou mij niets verbazen dat zij deze combinaties al lang geregistreerd hebben.
B-keus Volvo.
Dacht ik eindelijk dat ze het logisch maakten, B voor benzine en D voor diesel. Hebben ze die badge-gekkie van Audi overgenomen?
Doe mij maar een échte B5, in het geel graag : Image
@ikschrijfookoverautos:

030 beter alsss ehhh 020..

..Beter dan..

Neeeee beter eh!

😂😂😂😂😂
bij B moet ik aan Audi denken: Audi RS4/5 B9
Moet juist aan de B16A denken. Niet kapot te krijgen!
I.p.v. zeuren en grappen over de typeaanduiding: knap dat Volvo zo snel Hybrides, Mild-Hybrides en straks Electrisch (via Polestar) kan en ook werkelijk gaat leveren. Er zijn Duitse en Japanse merken die het alleen maar heel vaak in concepten aankondigen, maar het in werkelijkheid niet kunnen bijhouden.
verhelderend en begrijpelijk voor de consument.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).