Volvo start proef in Nederland om te helpen bij reanimaties

Auteur: , 30 Reacties

Hartstilstand? Wellicht dat een Volvo-rijder je direct kan helpen.

Een persoon die een hartstilstand krijgt heeft acuut hulp nodig. Daarbij kan het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator) levensreddend zijn. Ze hangen bijvoorbeeld in openbare gebouwen en op scholen, maar de kans is klein dat je er thuis eentje aan de muur hebt hangen.

Na het bellen van het noodnummer duurt het, afhankelijk waar je bent, enkele minuten voordat er een ambulance aanwezig is. Volvo gaat een handje helpen en start in Nederland een interessante proef. 20 Volvo-rijders krijgen een AED in de auto. Deze is gekoppeld aan HartslagNu, het landelijke oproepsysteem voor reanimatie door burgerhulpverleners.

Mocht de bestuurder (een burgerhulpverlener) in zijn Volvo onderweg zijn en een melding krijgen, dan kan deze persoon als eerste ter plaatse komen bij een noodsituatie. Via het infotainmentsysteem wordt een binnengekomen melding namelijk gekoppeld aan de navigatie. Nog voor de politie of ambulance er zijn met een AED is de burgerhulpverlener ter plaatse. Hoe bar het ook klinkt, het kan het verschil betekenen tussen leven en dood.

Volvo verwacht over een maand te kunnen beginnen. Dan zal de eerste Volvo met een AED aan boord zich op de Nederlandse wegen gaan begeven. In samenwerking met HartslagNu start de pilot in Noordoost-Nederland. Dit gebied is uitgekozen omdat juist hier de minste AED’s per 1.000 inwoners zijn te vinden.30 reacties

Naast de Hartslag.Nu koppeling en de AED in de auto krijg je er ook gratis polestar tuning bij om nog sneller ter plaatse te zijn.
@eelco106gti: inclusief rijtraining en toestemming om in noodgevallen harder te rijden? Lijkt mij mooi!
Als je verteld dat je een AED in je Volvo laat installeren, ga je gegarandeerd punten scoren als deugrakker op de buurtfuif!
@deuxchevaux: wat is er deugend aan mensenlevens redden bij een hartstilstand. T is niet dat Volvo een boot in de Middellandse Zee heeft liggen. Misschien kunt u nu al even aangeven dat u geen hulp verwacht bij een hartstilstand, hebt u ook geen deugende mensen in uw keuken staan
@rcolt:

Jaaaaa! Laten we na streven om iedereen gegarandeerd 100 te laten worden!
Op naar de 40 miljoen inwoners en zero natuur!
@ @bas2014: dat zijn jouw woorden, maar een AED wordt niet alleen gebruikt voor 80plussers.
Dit is een serieus slimme optie. Als deze aangeboden gaat worden met een cursus dan gaat het zeker mensenlevens redden. Goede ontwikkeling.
@dutchdriftking: Cursus is inderdaad mooi, maar als je ergens zo’n ding ziet hangen, pak hem gewoon erbij ook al weet je er niks van. Want ze hebben meestal gesproken audio begeleiding, weet je precies wat je moet doen.
@fanboy: er is alleen 1 maar… een aed dient altijd gebruikt te worden icm handmatige reanimatie..
@rutgerg: er zit toch een accu in die Volvo? Twee strijkijzers er aan en hoppa!
@rutgerg: idealiter wel, maar defibrillatie zonder reanimatie is altijd beter dan geen AED.
@dutchdriftking: zeker niet, in deze overbevolkte wereld mag er best wat meer natuurlijke selectie plaatsvinden.
@tazmania: wellicht moeten we starten bij het begin? Focussen op vrouwenrechten in Azië en Afrika. Als die wat meer naar onze maatstaven gaan dan zullen de geboortecijfers snel omlaag gaan. En dan komen we vanzelf weer uit.
@dutchdriftking: hey zeg is niet van die enge dingen…. vrouwen meer rechten geven… brr
@tazmania: totdat je eigen vrouw of kind gered wordt dankzij een aed…. altijd oppassen met dit soort opmerkingen wat mij betreft.
@rutgerg: beetje sarcasme mag best hoor. En die overbevolking is een feit.
@tazmania: wacht maar tot het om jouw dierbaren gaat.
@autopetje: Dierbaren gaan vroeg of laat nou eenmaal dood. Als je gelukt hebt ga ie zelf eerst dood
@theblazerunner: Dus jij vind het prima wanneer jouw familie gered zou kunnen maar deze lekker laten sterven om de natuur z’n gang te laten gaan ?
Als ze mij een Volvo aanbieden, wil ik wel een AED in de kofferbak hebben.
@rcolt: Feitelijk dus niet.

Nog meer mensen die anders op natuurlijke wijze zouden afvallen. Nog meer milieu belasting dus.
Volgende stap is om iedere Volvo met een AED uit te rusten. En dat je (als vrijwillige hulpverlener) met je app een geparkeerde Volvo kunt openen om deze AED te pakken.
Startkabels ..
@lincoln: Hey! Hij leeft!
@svenska_aeroplan_ab:

Gereanimeerd…..
Mooie ontwikkeling! Volvo. for life
Bij een hart stilstand waar t hard stilstaat heb je niet veel aan een defibrilator. Volgens mij alleen bij fibrilatie om een hart een “reset” te geven. Wie het beter weet mag het zeggen. OT; is het geen slecht idee. Met name in minder bevolkte gebieden kan het in theorie een enorm verschil maken, niet alleen of je het overleeft, maar met name HOE je het overleeft.
@marc94:

Daar heb je een pace maker voor. Die regelt het hartritme.
Leuke proef van Volvo, ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat Mercedes ook met zoiets komt maar dan met stroomstootwapens. In het geval dat er een trouwstoet uit de hand loopt telt ook elke seconde. Alle A en CLA 45 worden bij wijze van proef uitgerust met zo’n stroomstootwapen.
Startkabels aan je 800v EV moet toch ook wel werken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).