VT Duitsland (2019): Ferrari beter dan Mercedes, Gasly crasht

Auteur: , 17 Reacties

Beloven de eerste twee vrije trainingen goeds voor het weekend?

Vrije Trainingen Duitsland

VT1
In een bloedheet en gortdroog Hockenheim met temperaturen van dik 30 graden waren de F1-teams druk bezig met de eerste twee vrije trainingen. De eerste vrije training liet vooral zien dat Ferrari er zin in heeft. Het is voor Sebastian Vettel zijn thuisrace en er heerst veel druk op zijn schouders. Het seizoen voorloopt tot nu toe alles behalve lekker voor hem. Ferrari, en vooral Seb zelf, zullen en moeten presteren op Hockenheim. Vettel zat vol vuur en reed de snelste tijd in VT1, gevolgd door teamgenoot Leclerc. Als derde eindigde Lewis Hamilton. Max Verstappen volgde op een vierde plaats.

VT2
De tweede vrije training begint halverwege de middag, wanneer de thermometer 37 graden aangeeft. Met deze luchttemperatuur is dit voorlopig het warmste F1-weekend van het seizoen. Pas na 20 minuten komt Max de baan op. In zijn eerste poging een snelle tijd neer te zetten noteert hij P3. Achter Bottas en Hamilton. Zijn derde tijd wordt al gauw afgepakt door Leclerc op de harde compound. Een tijdje later pakt Leclerc de eerste plek, met Vettel op twee. Spelen de hoge temperaturen weer een rol bij Mercedes dat ze P1 en P2 niet kunnen blijven vasthouden in Hockenheim? Na een stop komt Verstappen weer naar buiten om een snelle run te doen. Daarmee pakt hij een vijfde plek. Dan volgt er een crash van Pierre Gasly! De Red Bull-racer maakt een harde klap in de laatste bocht. Hij verloor de macht over het stuur. De coureur is zelf oké, maar de schade aan zijn auto is enorm. De monteurs van Red Bull Racing gaan het nog druk krijgen om de auto weer gerepareerd te hebben voor de derde vrije training en de kwalificatie van morgen.

Met nog een kwartier op de klok volgt de rode vlag en ligt de sessie stil. Na een minuut of acht gaan de lichten weer op groen. De baan stroomt weer vol met auto’s, Verstappen voorop. In de laatste minuten gebeuren er geen bijzonderheden. Uiteindelijk is het niemand die 1 + 2 van Ferrari afpakt. Het zijn uiteraard nog trainingen, maar het lijkt dat Ferrari dit weekend beter wellicht gaat presteren van de Mercedessen.

De derde vrije training is morgen om 12:00. Alles over de GP van Duitsland 2019, inclusief de tijden, check je in DIT artikel.17 reacties

Ferrari en de kunst om een winnende positie te laten schieten. Moet het nog zien.
@fastforward: Moet je zondag kijken dan zal je op je wenken bediend worden. 😜
@fastforward: Roses are red, Violets are blue, Ferrari is faster, Mercedes one-two
Oeiii daar gaat Pierre zijn fragiele net opgebouwde zelfvertrouwen.
En zondag Verstappen nummer 1 eindigen als ze Mercedes bij kunnen houden dan Ferrari ook..
Hebben ze geen reserve wagens meegenomen ?
@marcus1963: al een tijdje geen F1 gekeken meer zeker..?
@ukbob: natuurlijk. Maar is het dan nu verboden om een komplete reserve auto mee te nemen ?
@marcus1963: *complete
Kortom, tot op heden loopt Redbull weer achter de toppers aan.
@dutchdriftking: kortom, zondag zullen we zien of je gelijk hebt- of niet 😇
Hoe doen de aanpassingen het van Williams? Daar wat meer over? Ik las op nu.nl (is dat vloeken hier?) dat ze aardig wat aanpassing aan de aërodynamica hadden gedaan
@rammillius: veel beter. Volgens de lijst zitten ze Haas op de hielen. Slechts 1,5 seconde. Het blijft jammer in te zien hoe zo’n team het zo heeft weten te verkloten. Van top team naar eigenlijk niet meer in de formule 1 thuis horen.
@rammillius: Nu.nl is Autoweek geloof ik.
Tis heel simpel, d temperatuur zakt morgen ivm het onweer vannacht en prompt is het weer 1&2 merc op zaterdag en zondag
Ferrari is meestal snel in de vrije trainingen. Morgen zal Mercedes wel weer 1 2 pakken. Hopen dat Max hem weer voor een Ferrari weet neer te zetten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).