Waarom Gasly stiekem sneller moet zijn dan Verstappen

Auteur: , 36 Reacties

De Fransoos heeft eigenlijk geen excuses.

VER

Het is nog een tikkie vroeg om keiharde conclusies te trekken, maar als we afgaan op de eerste F1 races van het seizoen heeft Max niks te duchten van zijn nieuwe teammaat Gasly. Ricciardo kon de Nederlander doorgaans goed partij bieden en boorde MV33 bijvoorbeeld de kans door de neus om de jongste polesitter ooit te worden. Ook als de Ozzie niet voor Max stond, zoals vorig seizoen vaak het geval was, zat hij in ieder geval nog in de buurt. Het gat tussen Max en Pierre lijkt dit jaar echter een stuk groter te zijn.

Nou heeft de Fransman natuurlijk de pech dat het middenveld een stukje opgeklommen is richting de top en tevens de pech dat de RB15 voorlopig nog een ongetemde stier is. Plus, in de opstapklasses had Gasly ook vaak wat tijd nodig om te wennen. Zowel in de Eurocup Formule Renault 2.0 als in de GP2 won hij de titel pas in zijn tweede jaar. Wie weet kan de Fransman, mits hem de kans wordt geboden, ons in de toekomst dus nog verrassen. Wat echter niet in zijn voordeel spreekt, is dat volgens de honcho’s van Red Bull Verstappen nu rondrijdt met een handicap ten opzichte van Pierre.

Het gaat daarbij om Verstappens helm, die zoals we weten dit jaar van een andere fabrikant komt. De botsmuts van Arai bleek onhandigerwijze niet goedgekeurd te zijn door de FIA voor de start van het seizoen. Althans er was wel een maat beschikbaar, maar die was te klein voor Verstappens enorme hoofd/brein. Dus switchte de Nederlander naar hoofdschoeisel van Schuberth.

Dat laatste was wel een dingetje voor Red Bull. Ze hebben namelijk gewoon een contract met Arai. Niet alleen voor helmen van de coureurs van Red Bull Racing, maar ook voor die van Toro Rosso, de junioren in het opleidingsprogramma en niet in de laatste plaats de helmen van alle monteurs in de pits bij de teams. Tegenover Autosport laat Helmut Marko echter optekenen dat ze Max toch de vrijheid geboden hebben te switchen, omdat een coureur met een helm laten rijden die niet goed op de kop past gewoon gemeen is:

If a driver feels uncomfortable with his helmet, it’s not wise to force something on him. At the time we had to decide, it wasn’t clear whether Arai would manage the homologation. So, we made that decision.

De Oostenrijker geeft echter ook aan dat de RB15 -jawel- ontwikkeld is op basis van het feit dat de coureur een helm van Arai draagt. De helm heeft namelijk invloed op de manier waarop de lucht over de achterkant van de auto heenstroomt. Dat is een concessie die gedaan moest worden omdat Max zo graag dezelfde helm als Kimi en Shuey wil hebben.

Gasly daarentegen heeft een wat kleiner hoofd en racet dus wél met de helm van Arai. In theorie zou zijn helm-auto combo dus net wat beter moeten werken. Extra knap dus van Max als hij een halve seconde sneller is dan zijn teamgenoot. Omgerekend naar dezelfde helm is dat misschien wel 0,55 seconden…36 reacties

Spijkers, laag water en we gaan richting komkommertijd ….
1 april was maandag toch?
Die snor staat Max totaal niet (vind ik).
@ghost: Er zijn maat weinig mensen bij wie een snor echt goed staat. Freddie Mercury en Ted de Braak, verder kan ik niemand verzinnen…
@pallas: Vettel natuurlijk
@harrie: Hitler…
Humm… deze is op het randje hoor 🤔
@venividivici: tsja, was wel een kenmerkende snor voor hem. Maar in het thuisland van Redbull Racing maar niet horen… 😱
@jaspervdwinden: Nee, gelukkig kijken die gasten van RBR niet op Autoblog haha
@pallas:

Dieter Zetsche?
Tom Selleck (Magnum P.I.)?
Jeremy Clarkson?


@ghost:
Hulk Hogan
Burt Reynolds
Don Frye
Nigel Mansell

PS mooi stuk hehe
@hamerhaai: jij heb zo hard ge’google’d! ;-)

En ja, mooi stuk idd!😂
@ghost: hah check. Die eerste twee dan. Die laatste twee staan echt in mijn geheugen gegrift als het gaat om een perfecte kop voor een snor :D
@ghost: gewat? 😂 Dat mag je in het Nederlands gewoon schrijven als ‘gegoogeld’. Waarom zo interessant en bovendien fout?
@smijsie: oke chef. Het is geen Nederlands woord maar Amerikaans dus weet ik veel. Je begrijpt mij overigens wel, vind ik dan wel weer grappig.
@ghost: ja daar heb je ook wel weer een punt
@pallas: mijn snor is fantastisch.
@thijsj: foto!
@pallas: Chase Carey?
@ghost: snor, haha! Dat is geen snor.
Hoe. Krijg. Je. Het. Voor. Elkaar. Om geen geschikte helm aan te kunnen bieden? Het is niet dat die dingen nét uitverkocht zijn als die jongen de winkel in komt lopen. Die worden gewoon op maat gemaakt en 12 keer doorgepast voordat die dingen klaar zijn. Als je er zo uitvoerig mee bezig bent, hoe kan dat ding dan niet klaar zijn??
@gulli: mijn theorie: het is niet meer de 80s en 90s en Japan is niet meer wat het geweest is. Sony is niet meer toonaangevend in de tech. Honda en Toyota maken minder begeerlijke auto’s. Honda maakt een matige F1 krachtbron (hoe krijg je dát voor elkaar nadat je een jaartje hebt af kunnen kijken hoe het moet bij Mercedes in 2014). En Arai heeft haar botsmuts niet op tijd af.

Ofwel de cultuur van de Japanners dat ze zelfmoord plegen wanneer ze falen is voorbij, ofwel half Japan is inmiddels uitgestorven. Hoe dan ook, de dagen dat we er blindelings vanuit konden gaan dat ze met goed spul op de proppen kwamen zijn kennelijk over.
@gulli: Hé hé, even on-topic. Dit artikel gaat over de snor van Max he. Niet afdwalen… 😆
@jaspervdwinden: die snor past ons allemaal
Gasly dit Gasly dat… jongens AB kap er eens mee. Het is heel simpel… die gast heeft het gewoon niet!
@venividivici: ja inderdaad. Beter gewoon Ocon in die auto. Daar wordt de wereld een stuk beter van… 😜
@jaspervdwinden: Je weet dat Ocon al ondergebracht (al is het in een stil donker hoekje) is bij Mercedes hè. Het team waarbij RBR hard bij in de schaduw staat.
@venividivici: Snap ik, gaat nooit gebeuren. Blijft toch jammer dat hij niet rijdt, en een Kubica wel, hetzij in een waardeloze auto…
@jaspervdwinden: Ho ho ik was altijd fan van Kubica toen BMW Sauber nog in de top meedeed. En Ocon… mwah, hoogmoedige kwallerige stokbroodvreter vind ik.
@venividivici: haha, never mind. Dan verschillen we daarover in mening. Maar de F1 is hard. Ocon kan nu de centen niet meebrengen en Kubica wel, maar zou het zonde vinden als ie “vergeten” wordt…
@venividivici: je kan als fan van Kubica niet met droge ogen beweren dat zijn prestaties goed zijn. Ik vind het de allergrootste aanfluiting van de F1. Men geeft de auto’s een matte kleur omdat dit 0,000001 seconde winst op een gehele race geeft, maar wel zetten wel een gehandicapte op een stoeltje waarvoor vele betere coureurs geschikt zijn. Het is gewoon een walgelijk en misselijkmakend marketingsverhaal.
Gasly had her geluk op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn. Dat ie 2 jaar nodig had was niet omdat hij moest wennen maar omdat ie medioker is en de goede eerst moesten promoveren
Ik zou het zusje van max mijn helm willen laten proeven…
Moraal van het verhaal: Max Verstappen heeft een dikke kop.
Als Torro Rosso volgens jullie ook een contract heeft met Arai, waarom rijdt Albon dan met een Bell helm en Kvyat ook met een Schuberth?
@alpinaa: ook te dikke hoofden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).