Aan deze helm kun je Verstappen dit seizoen herkennen

Auteur: , 37 Reacties

Netjes!

Aan deze helm kun je Verstappen dit seizoen herkennen

Max Verstappen heeft zojuist letterlijk de doeken getrokken van zijn nieuwe helm. De Nederlander wendde zich tot social media om het verse ontwerp met zijn grote schare fans te delen. Met de onthulling van zijn nieuwe helm bevestigd Verstappen de geruchten dat hij zijn helm ging aanpassen. Hardcore fans wisten zelfs foto’s op te duiken.

De nieuwe helm van de vijfvoudig Grand Prix-winnaar is totaal anders dan het exemplaar waarmee we de Nederlander de afgelopen jaren hebben zien racen. Sinds de inmiddels 21-jarige coureur actief is in de Formule 1, rijdt hij met praktisch dezelfde helm. Het ontwerp van Verstappen’s breinbeschermer is tot op heden overwegend donkerblauw met rood en oranje geweest, in combinatie met de nodige logo’s van Red Bull. Die logo’s blijven uiteraard, maar het blauw wordt vervangen door een fraai wit. De meeste gekleurde lijnen blijven, evenals de leeuw. De oplettende kijker zal hebben gezien dat Verstappen’s nieuwe helm een kleiner vizier heeft.

Met de transformatie van zijn helmontwerp evolueert Verstappen mee met zijn werkgever, Red Bull Racing. De Brits-Oostenrijkse renstal is na een jarenlange verbintenis met Renault in 2019 eindelijk overgestapt naar motoren van Honda. De nieuwe samenwerking verklaart uiteraard ook de aanwezigheid van het Honda-logo op de helm van de Nederlander.

Hoewel Red Bull Racing zijn auto pas halverwege deze maand zal onthullen, verwachten wij niet dat de equipe de RB15 in een vergelijkbare kleurstelling zal uitrusten. Dit maakt de helm van Verstappen wel extra opvallend, want veelal komen de kleuren van de helm van de coureur overeen met de livery van de auto. Op 13 februari krijgen we hierover meeer duidelijkheid.37 reacties

Ziet er goed uit!
Een Verstappen die een witte helm met rode en blauwe accenten gebruikt, dat hebben we eerder gezien! https://cdn-2.motorsport.com/static/img/mgl/0/70000/74000/74100/74184/s8/f1-australian-gp-2003-jos-verstappen-s-helmet.jpg
Ik vind het best cool gedaan hoe het MV-logo in die leeuwenkop is verwerkt.
Gelukkig, zā€™n snorretje is weg!
@cvoo: Komt wel weer terug als hij minder tijd heeft om te scheren.
Gewoon schitterend!
lillik
@cazzo046: je ziet het toch niet, because halo.
@griffendahl: ik wou zeggen ‘Moet ie wel z’n helm opzetten, anders herken ik ‘m nie!’
De helm ansich is best oke, alleen hoe matched het met een rood/geel/blauwe Red Bull. Totaal niet volgens mij.
@piquet1986: Misschien verteld het ons wel wat over de nieuwe livery. Zou leuk zijn als ze het dit jaar eens over een andere boeg gooien.
@kapitein: ik hoop het want dit slaat kwa kleurstelling nergens op. Daarom was zijn 2017 helm zo mooi, dat paste precies bij de geel/rode cockpit van de redbull, de helm van vorig jaar vond ik ook al minder.
@piquet1986: Ben ik met je eens, die paste erg goed ja. Van mij mag de helm overigens best een andere kleurstelling zijn dan de auto, maar dan niet zo rommelig. De helm voor op Spa ā€˜17 vond ik erg gaaf.
@kapitein: ja die was ook mooi met dat chroom oranje. Snal sowieso niet waarom die kerel geen oranje helm neemt, matcht als een tiet met die redbull.
Ziet er niet uit…
Waarom moeten die helmen van die gasten toch allemaal zo lelijk zijn. Wat is er mis met gewoon een enkele kleur? Veel strakker dan dit soort geneuzel…
Ik snap dat er reclame op moet, maar maak de rest dan niet zo afgrijselijk druk en lelijk!
Mooi helmpje, wat wit op de wagen zou ook mooi zijn!
@dutchdriftking: Ja inderdaad! Die drift Mx-5 NC heeft dat ook en staat best goed!
Nice, hij heeft een spoiler op zijn helm!
@fapfap: dat hebben ze al jaren… Sowieso sinds 2011 maar mogelijk al eerder.
@fapfap: Ja, helmen hebben de neiging om omhoog te kruipen wanneer je in een F1 wagen op hoge snelheid rijdt. Ze kunnen dankzij dat bandje onder je kin uiteraard niet van je hoofd af waaien, maar echt comfortabel schijnt dat lift-effect niet te zijn. Dat kleine lipje genereert een beetje downforce en helpt de helm op z’n plek te houden.
Niet mijn ding, ik hou meer van strak gelijnde designs zoals die van Piquet, Tambay of Pironi.
@toniominestrone: Ja, strak gelijnde helmen zijn altijd een dikke plus in mijn ogen. Die hele drukke ontwerpen die je tegenwoordig zo veel ziet lijken mij wat teveel op die simpele Halfords dingen waar elke 16 jarige op een scooter mee rijdt. Geef mij maar een eenvoudig, herkenbaar en stijlvol ontwerp. Die wat jij noemt bijvoorbeeld, of wat recenter die van Vettel en de helm waarmee Alonso in 2017 de GP van Amerika en Indy reed.
Die oranje chrome helm blijft de favoriet…
@w0o0dy: Voor mij de Oostenrijk gele Jumbo helm…
Ik ben nu ook wel benieuwd naar de nieuwe livery van de Red Bull F1 auto’s.
Als hij zijn helm zoveel witter maakt ben in benieuwd of de kleuren van de RB ook meer gaan veranderen.
Het is denkbaar dat met de nieuwe motor leverancier er ook een herkenbare verandering aan de livery plaats gaat vinden.

Zou zomaar zoiets kunnen worden.

https://www.smokeshop.wien/wp-content/uploads/2018/12/MIN_51771002_CSA.jpg
Nu maar hopen dat Gasly niet wit als hoofdkleur voor z’n helm kiest.

Ik vond de helm die Max in seizoen 2017 op Spa-Francorchamps gebruikte stukken fraaier. De ‘speciale’ helm voor de Belgische GP van 2018 was daarentegen een stuk minder spannend qua ontwerp.
De helm van zā€™n pa blijf ik de mooiste vinden. Strakke lijnen en gewoon rood-wit-blauw
Waarom heeft max ern spoiler oo zijn helm en Piere Gasly niet?
@dailydriver: Waarom heeft max een spoiler op zijn helm en Pierre Gasly niet?
@dailydriver: Waarom typ jij iets 2x en ik niet?
Geen Jumbo meer op zijn helm?
@iJoost: Goed kijken onder het vizier…
Een stuk herkenbaarder als vorig jaar soms moest ik weleens goed kijken of ik naar nr3 of nr33 aan het kijken was
Mwah vind er weinig aan..
Is wit niet de race kleur van Honda ..??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).