Wat als Saab nog zou bestaan en een 9-1 zou maken?

Auteur: , 15 Reacties

Als, als, als.

Saab 9-1

Toegegeven, wij hadden bij het zien van de Suzuki iK-2 Concept, die begin dit jaar op de beurs van Genève zijn debuut beleefde, niet meteen visioenen van een kleine Saab. Photoshoper The Chin zag dat wél en ging met Adobe’s knip-en-plak-programma aan de slag. Het resultaat is best een guitige B-segmenter die qua design prima naast de 9-3-die-nooit-kwam in het gamma had gepast. Helaas, Saab is niet meer. De stuiptrekkingen die het zo nu en dan vertoont, zijn waarschijnlijk niets anders dan laatste ademzuchten. En deze 9-1? Die komt er waarschijnlijk wel, maar dan gewoon als Suzuki. Ergens in 2016 moet deze kleine rakker, die overigens net iets groter is dan de Swift, op de markt verschijnen.

Het is overigens niet de eerste keer dat buitenstaanders zich wagen aan een Saab 9-1. Toen Victor Muller net aan zijn Saab-avontuur begon, maakte een groepje liefhebbers al een ontwerp in de hoop VM enigszins te beïnvloeden. Die meneer Muller had namelijk wel degelijk plannen om met kleinere Saabs te komen.15 reacties

Neen danku
Citroën ds..
Hmmm nee
Kleine cross overs vind ik echt totaal overbodige auto’s. Echter zijn er mensen die daar totaal anders over denken, en vandaar dat deze ook verkopen. Maar eerlijk is eerlijk, voor het segment is het een kek wagentje!
@dutchdriftking: Ik vind juist de kleine cross-overs een stuk nuttiger dan de grote cross-overs. Ik bedoel, er is niets wat een BMW X6 beter kan dan de goedkopere X5 (behalve de buren een oogzweer bezorgen dan). Maar een Captur is echt een leukere auto dan de Clio. Een CX-3 is een leukere auto dan de Mazda 2. Dat zijn gewoon serieuze alternatieven voor een C-segmenter.
Zelfs al staat er Rolls-Royce op, dan nog is en blijft dit een gedrocht.

Het verhaal van Suzuki in Europa is trouwens ver afgelopen denk ik.
Dan zou die misschien verkocht worden?
Mehh dan is het niet meer het echte saab en het eigenwijze dat ze nou juist hadden. Het blijven topautos voor de liefhebbers maar ook ik heb er vrede mee als het zo niet langer gaat, dus laat saab de deuren maar sluiten en de klassiekers blijven er wel
Ben ik de enige die er een gekrompen subaru forester in ziet?
Nog steeds spijtig dat Saab zo ter ziele is gegaan. Vond het altijd wel een mooi merk, voordat GM het langzaam het strottenhoofd dichtkneep.
En zo had de 9-1 eruit gezien als Koenigsegg Saab had overgenomen:

http://www.youtube.com/watch?v=znkZyQLW5Nc
In plaats van Suzuki moest ik eigenlijk gelijk aan de Mazda 2 denken!
Ja, en als mijn tante een ….. had, dan was het mijn oom!
Dan zou die er (hopelijk) niet zo uit zien!
Het dan maar goed dat ze niet meer bestaan!
Saab Astra?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).